Jak długo firma może szukać opiekunki do zmiany?

26 października 2014 17:17
Coraz mniej opiekunek czy co?Skoro takie problemy załatwić zmienniczkę?
26 października 2014 17:18
Magdalena_Sewicka

terza pewno problem bo Swieta sa 
26 października 2014 17:21
Magdalena_Sewicka

Problemem jest język niemiecki,bo chetnych na wyjazd jest duzo,przynajmiej w mojej okolicy....
26 października 2014 17:24 / 1 osobie podoba się ten post
na swieta kazda bedzie dobra nawet ze slabym jezykiem to jest szansa dla dziewczyn zeby sie wbic do agencji.....
26 października 2014 17:25 / 2 osobom podoba się ten post
magdalena_k

na swieta kazda bedzie dobra nawet ze slabym jezykiem to jest szansa dla dziewczyn zeby sie wbic do agencji.....

wiem o tym,bo sama tym sposobem zaczęłam.....
26 października 2014 17:27
ja jestem zatrudniona w dość znanej firmie i u mnie jest tak, że mam umowę na czas nieokreślony i nie dostaję żadnego ekstra papierka na ile wyjeżdżam, to uzgadniane jest słownie. nigdy nie miałam problemu ze zjazdem ale po przeczytaniu paru postów w tym temacie zaczynam się obawiać czy aby na pewno pojadę na święta do domu :/
26 października 2014 17:28 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

Mnie nawet podwójna zapłata nie rajcuje:))))))

Miałam na myśli zminniczki na Święta. Podwójna zapłata jako zachęta do pracy.)
26 października 2014 17:33 / 3 osobom podoba się ten post
magdalena_k

Inaczej byłoby, gdyby agencje nie zdzierały takiego haraczu z tytułu pracy wykonywanej naszymi rękami. Dowiedziałam się w tym tygodniu, że moja agencja 50% wypłaca opiekunkom a 50% bierze dla siebie. Nie wiem jak jest w innych agencja ale wg mnie to czyste ździerstwo.
Nie mam jeszcze doświadczenia, to mój pierwszy wyjazd, ale nawet jak dojdzie premia za BN to kokosów nie ma. Przecież w najważniejszych dniach roku jesteśmy z dala od domu i rodziny - dla mnie to ogromne poświęcenie i nie wiem czy dałabym radę.
26 października 2014 17:35 / 3 osobom podoba się ten post
ewa.p

Inaczej byłoby, gdyby agencje nie zdzierały takiego haraczu z tytułu pracy wykonywanej naszymi rękami. Dowiedziałam się w tym tygodniu, że moja agencja 50% wypłaca opiekunkom a 50% bierze dla siebie. Nie wiem jak jest w innych agencja ale wg mnie to czyste ździerstwo.
Nie mam jeszcze doświadczenia, to mój pierwszy wyjazd, ale nawet jak dojdzie premia za BN to kokosów nie ma. Przecież w najważniejszych dniach roku jesteśmy z dala od domu i rodziny - dla mnie to ogromne poświęcenie i nie wiem czy dałabym radę.

ktos musi pracowac w BN a czy kazdy daje rade...chyba nie
26 października 2014 17:35 / 7 osobom podoba się ten post
ewa.p

ja tam w Swieta i tak nie pracuje i zadna premia mnie do tego nie przekona zbyt duzo zycia ucieka mi przez palce przez wyjazdy i w ten dzien chce byc z moimi bliskimi........
26 października 2014 17:40 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

ja tam w Swieta i tak nie pracuje i zadna premia mnie do tego nie przekona zbyt duzo zycia ucieka mi przez palce przez wyjazdy i w ten dzien chce byc z moimi bliskimi........

uważam tak samo :)
26 października 2014 17:41 / 3 osobom podoba się ten post
ewa.p

Twoj pierwszy wyjazd wiec male sprostowanie.Agencja nie pobiera 50% tylko dzieli sie ta kasa z posrednikiem niemieckim.Jak sie dzieli a to juz bywa roznie.Sa takie rejony ( np.moj) gdzie pomimo wysokiej stawki jaka placi rodzina posredniczka jest tak pazerna ze dla agencji i dla nas nie zostaje wiele.Bron Bog abym bronil agencje.One tez dla swojej czesci potrafia "umilic" nam zycie,aby tylko nie stracic kasy.Łatwo wykonuje sie wiecej obowiazkow naszymi rekami 
26 października 2014 17:43 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

nikogo nikt nie zmusza ale żeby odpoczywać i się gościć to   musi ktoś pracować....ja także się zarzekałam i wraz nie wyszło po mojej mysli.....
26 października 2014 17:46
wiadomo nie zawsze jest po naszej mysli .....a my mamy to szczescie ze zmienniczka ze obie bedziemy w domku bo w tym czasie rodzina sie zajmie naszymi dziadkami
26 października 2014 17:55 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

wiadomo nie zawsze jest po naszej mysli .....a my mamy to szczescie ze zmienniczka ze obie bedziemy w domku bo w tym czasie rodzina sie zajmie naszymi dziadkami

no właśnie,macie szczęście....bo jeśli rodzina nie zechciałaby  to któraś z was by musiała,oczywiście jesli chcecie zachować pracę u tej rodziny....