Nasze hobby #1

16 grudnia 2014 21:46 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Ja wolę rutynę od niespodzianek:)

Wiesz .. jak czytam co przechodzą inni to mnie przechodzi ochota na zmianę miejca pracy. Ale po nowym roku zobaczymy...
22 grudnia 2014 01:30 / 11 osobom podoba się ten post
Taką choineczkę wczoraj zrobiłam, a dzisiaj została dostarczona do odbiorcy w postaci Amelki-siostrzenicy  Blondyna :)
22 grudnia 2014 05:08
nianta

Taką choineczkę wczoraj zrobiłam, a dzisiaj została dostarczona do odbiorcy w postaci Amelki-siostrzenicy  Blondyna :)

pikne :)
22 grudnia 2014 07:10
oooo nianta piękna :))
22 grudnia 2014 07:17
nianta

Jest sliczniusia!!
22 grudnia 2014 11:26
A dziękuję, dziękuję ;)
25 stycznia 2015 18:35 / 7 osobom podoba się ten post
Zaczynam cos kombinowac,zeby miec ręce zajete.Jednego popołudnia wydziergałam pare rękawic "mitenki" kupię nici bawełniane będzie ładniejsza.Te sa wełniane.Może uda mi się chociaz częściowo  do Barbarelli i Asik dobić.
03 lutego 2015 10:06 / 6 osobom podoba się ten post
Miałam "trochę" czasu, "trochę" zapału i "trochę" włóczek...
Na chwilę obecną mam "trochę" na zbyciu... :))) I jeszcze kilka kolorów do wyrobienia. Jak ktoś chętny to czekam na wiadomość ;)

Przymierzam się do chust i sweterków, dwa w domu zostały do wykończenia, może je skończę ;)
03 lutego 2015 10:17
gdzie te serwetki?
03 lutego 2015 13:58
Ja na razie zaopatrzona jestem w szydełka a u babci leży trochę włóczek. Kiedyś dawno, dawno temu robiłam co nieco na drutach i szydełku. Na dzień dzisiejszy zapomniałam co to słupek i półsłupek? :))) Zobaczymy może się w końcu przemogę?
03 lutego 2015 16:45
no takich pieknosci ja jeszcze nie umiem :(
03 lutego 2015 16:46 / 2 osobom podoba się ten post
Lili

Miałam "trochę" czasu, "trochę" zapału i "trochę" włóczek...
Na chwilę obecną mam "trochę" na zbyciu... :))) I jeszcze kilka kolorów do wyrobienia. Jak ktoś chętny to czekam na wiadomość ;)

Przymierzam się do chust i sweterków, dwa w domu zostały do wykończenia, może je skończę ;)

moja szalona zmienniczka :) a taki zielony dostalam na urodzinki...........................Andrea slyszysz chwale sie urodzinowym prezentem :):):):)
03 lutego 2015 19:07 / 1 osobie podoba się ten post
nie pytaj ile ja ich mam lacznie hahah za moich ,,drutowych,, czasow hahaha ale takiego jeszcze nie mam :)
03 lutego 2015 19:21 / 5 osobom podoba się ten post
Lili cudeńka te twoje robótki, cudeńka!!!!!

Kiedyś musiałam różne rzeczy sama dziergać i szyć. Za moich czasów nie było w sklepach więc zakasywałam rękawy i dziargałam. A i tak moja 31-letnia córka, jak oglądamy razem zdjęcia pyta się: "Mamo czemu ty mnie tak brzydko ubierałaś jak byłam mała?" Jezuuuuu nie rozumie bestia, że w sklepach nie było wtedy nic. A jak dostałam włóczkę burego koloru to ja byłam szczęśliwa. Tu chyba są ludzie, którzy znają te czasy?
03 lutego 2015 19:36 / 2 osobom podoba się ten post
Gosiap

Lili cudeńka te twoje robótki, cudeńka!!!!!

Kiedyś musiałam różne rzeczy sama dziergać i szyć. Za moich czasów nie było w sklepach więc zakasywałam rękawy i dziargałam. A i tak moja 31-letnia córka, jak oglądamy razem zdjęcia pyta się: "Mamo czemu ty mnie tak brzydko ubierałaś jak byłam mała?" Jezuuuuu nie rozumie bestia, że w sklepach nie było wtedy nic. A jak dostałam włóczkę burego koloru to ja byłam szczęśliwa. Tu chyba są ludzie, którzy znają te czasy?

Moja mama mi robila różne swterki na drutach ,ale wcale ładne nie były bo kolorystyka też była ograniczona,jedynie fason mogłam sama sobie wybrać.