Dopadło mnie katarzysko stulecia. Coś tam mam ze sobą, ale nie pomaga. Podopieczna spokojna, dużo śpi, ale już zaczyna być widać, że robię tylko minimum. Mieszkamy w gospodarstwie już nieczynnym, ale swojskie błotko zostało. Ile trwa katar?
Dopadło mnie katarzysko stulecia. Coś tam mam ze sobą, ale nie pomaga. Podopieczna spokojna, dużo śpi, ale już zaczyna być widać, że robię tylko minimum. Mieszkamy w gospodarstwie już nieczynnym, ale swojskie błotko zostało. Ile trwa katar?
Nie leczony tydzień,a leczony 7 dni ,albo na odwrót.:-). Biedny Misiu.:aniolki:
Katar trwa podobno 14 Dni.
Nieprawda !! bo dwa tygodnie :lol1: :smiech:
Są juz kleszcze w natarciu . Dzisiaj byłam z sunią na spacerze i już przywlekla do domu. Obroże przeciw kleszczową już ma załozoną. Chyba w tym roku zaszczepię się i zrobię kleszczom kontre :-) .
Są juz kleszcze w natarciu . Dzisiaj byłam z sunią na spacerze i już przywlekla do domu. Obroże przeciw kleszczową już ma załozoną. Chyba w tym roku zaszczepię się i zrobię kleszczom kontre :-) .
Muszę was zmartwić, szczepienie nie chroni przed boreliozą. Rok temu poddałam się szczepieniu.
Są jeszcze inne choroby roznoszone przez kleszcze np.https://portal.abczdrowie.pl/grozne-choroby-odkleszczowe
W ogóle, nie wiem czy któraś z Was słyszała lub stosowała jakieś testy domowe? Ostatnio dużo czytam (link usunięty) na temat nietolerancji, badań na zakrzepicę... myślę czy nie kupić całego pakietu dla swojej rodziny. Wychodzi dużo taniej i jakby nie patrzeć - będziemy mogli wiele skontrolować.