Niestety nie każdy może go pić,ja np. nie mogę,mam po nim swędzącą wysypkę.
Jak wiecie, wczoraj uległam małemu wypadkowi na rowerze, na skutek czego mocno stłukłam sobie kostkę, a może też naciągnęłam, albo skreciłam, albo pękła torebka stawowa. Wczoraj wieczorem spuchło mi to miejsce i bardzo bolało, także wieczorem mocno utykałam. Za radą mojej córci zrobiłam sobie okład z octu (jabłkowego). Potem Ivanilia poradziła mi, abym zastosowała imbir, więc dołożyłam tego cudotwórcę............... i doświadczyłam cudu ozdrowienia. Rano odczułam wielką poprawę. Ból był już niewielki, żadnej opuchlizny, a tylko poniżej kostki podskórne zaczerwienienie. Ponownie zostosowałam ten kompres na cały dzień i teraz ból już prawie całkowicie ustąpił. Przy okrężnym poruszaniu stopą dczuwam tylko jakiś ucisk - napięcie, a poniżęj kostki funduje się siniak. Myślę, że nie uszkodziłam sobie nic, aby potrzebna była pomoc ortopedyczna i powoli samo przejdzie. OCET JABŁKOWY oraz IMBIR zdziałał cuda.
Imbir, liście kapusty. Lubię również okłady z kefiru, aczkolwiek nie każdemu pomagają. Zdrówka życzę Zosieńko.
W naparze imbirowym kurkuma jest właściwie niewyczuwalna,zresztą te smaki i tak się nie gryzą.Pić po posiłkach,tłuszczyk się nie odkłada.
Czytałem w dowcipach ze trzeba ziemniaki,buraki i cos tam jeszcze , ale nie jeść tylko plewić :-)
To tłuszczyk się nie odkłada :-)