Na wyjeździe #11

17 lipca 2014 23:06 / 6 osobom podoba się ten post
kasia63

A co? Do krótkich jesteś przyzwyczajona?:):):)

Ano, 3 byly za krotkie, towar wybrakowany "komuna" byla. Ale za to kinder niespodzianki wyszly nad podziw.....
17 lipca 2014 23:11 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Ano, 3 byly za krotkie, towar wybrakowany "komuna" byla. Ale za to kinder niespodzianki wyszly nad podziw.....

Małgosiu kochana ja o gumki pytałam:)Recepturki:):):):)
17 lipca 2014 23:18 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Małgosiu kochana ja o gumki pytałam:)Recepturki:):):):)

A recepturki, mam na nosie tzn na uszach, ale mnie juz jakos pobolewaja, chyba wezme na plaster, bo dostane na starosc odstajacych uszu i nie bede do dowodu pasowac !
18 lipca 2014 07:56 / 1 osobie podoba się ten post
Czy na tego BANDYTE z Moskwy nie ma siły? Ilu ludzi jeszcze musi zginąć aby świat zrozumiał, ze to co dzieje sie na Ukrainie jest dziełem tego Bandziora. Ogladałem film na którym separatyści melduja rosyjskiemu pułkownikowi ,ze własnie zestrzelili samolot cywilny.Ów płk, skwitował krótko...pewnie szpiegów tam wieźli...Ku...wa, nóż w kieszeni sam sie otwiera.Współczuje rodzinom ofiar tym bardziej, ze na drugim filmie pokazane było jak separatysci przeszukuja szczatki samolotu w poszukiwaniu cennych przedmiotów. Hieny!!!!Nie jestem rasista, jestem przeciwny wojnie ale w tym wypadku jestem za tym aby cały swiat sie zmobilizował i pokazał temu Bandycie gdzie jego miejsce .Połaczone wojska Nato,ukrainy powinny wejść na terytorium tej ostatniej i w mig rozwalić całe to tałatajstwo zwane separatystami.pokazali amerykanie niejednokrotnie jak szybko mozna przeprowadzić operacje wojskowa i nie ma co sie bać tego Bandyty.
18 lipca 2014 08:11
Dzien doberk czas dzionek z chumorkiem zaczac!! Wszyscy zapewne powstawali!! Kawke ,inmby powypijali,A gdzie gimnastyka o poodstawiali!! Troche sportu nie zaszkodzi chociaz ,wiem ze ciezko juz duchota slonko grzeje ,ale tak jest dobrze lepiej niz deszcz ciagle leje!! Wiec  z usmiechem i chumorkie preznym krokiem  zaczynamy dzionek miłego dnia wszystkim:)))))))))))))))))))))
18 lipca 2014 08:23 / 4 osobom podoba się ten post
robert72

Czy na tego BANDYTE z Moskwy nie ma siły? Ilu ludzi jeszcze musi zginąć aby świat zrozumiał, ze to co dzieje sie na Ukrainie jest dziełem tego Bandziora. Ogladałem film na którym separatyści melduja rosyjskiemu pułkownikowi ,ze własnie zestrzelili samolot cywilny.Ów płk, skwitował krótko...pewnie szpiegów tam wieźli...Ku...wa, nóż w kieszeni sam sie otwiera.Współczuje rodzinom ofiar tym bardziej, ze na drugim filmie pokazane było jak separatysci przeszukuja szczatki samolotu w poszukiwaniu cennych przedmiotów. Hieny!!!!Nie jestem rasista, jestem przeciwny wojnie ale w tym wypadku jestem za tym aby cały swiat sie zmobilizował i pokazał temu Bandycie gdzie jego miejsce .Połaczone wojska Nato,ukrainy powinny wejść na terytorium tej ostatniej i w mig rozwalić całe to tałatajstwo zwane separatystami.pokazali amerykanie niejednokrotnie jak szybko mozna przeprowadzić operacje wojskowa i nie ma co sie bać tego Bandyty.

Nikt nic nie robi i nie zrobi.Cały świat udaje ,że niczego nie widzi i nie słyszy.I tak zostanie.Nie spodziewałabym sie jakiejkolwiek interwencji czy to ze strony USA czu innych państw,nawet teraz po tej katastrofie.Zwróc uwagę-swiat nie mówi głośno "wojna domowa" tyko zamieszki,starcia itp.Putin sie swiat boi smiertelnie i taka jest prawda.Już raz był w historii nowożytnej taki jeden....A ten obecny jest dużo bardziej nieobliczalny i nieprzewidywalny.....Poza tym reagując, inne państwa wiele by straciły-kontrakty na paliwo,na broń inne towary....Dzisiejszym światem najskuteczniej pieniądz rządzi,zwłaszcza w polityce międzynarodowej.My niestety jedyne co możemy to przyglądac się i komentowac i modlić się ,zeby panu P.nie zachciało sie np.Przemyśla ,jak zachciało sie Krymu......
18 lipca 2014 08:28 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Ja to w ogóle z tych zapobiegliwych.

A że już jestem w wieku pomału  sklerotycznym,
żeby nie biegać , to mam tutaj:

1 w wohnzimerze
2 w kuchni do czytania przepisów i etykiet
3 w mojej łazience na górze, do czytania gazetek na kibelku
4 w mojej sypialni
5 w etiu, w torebce z którą jeżdżę na zakupy
6 w autku, w razie jak jadę gdzieś z inną torebką.

Chyba pobiłam forumowy rekord w tym względzie.

Wystarczyły by jedne na sznureczku i zawsze by były jak potrzeba.
18 lipca 2014 08:42 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Nikt nic nie robi i nie zrobi.Cały świat udaje ,że niczego nie widzi i nie słyszy.I tak zostanie.Nie spodziewałabym sie jakiejkolwiek interwencji czy to ze strony USA czu innych państw,nawet teraz po tej katastrofie.Zwróc uwagę-swiat nie mówi głośno "wojna domowa" tyko zamieszki,starcia itp.Putin sie swiat boi smiertelnie i taka jest prawda.Już raz był w historii nowożytnej taki jeden....A ten obecny jest dużo bardziej nieobliczalny i nieprzewidywalny.....Poza tym reagując, inne państwa wiele by straciły-kontrakty na paliwo,na broń inne towary....Dzisiejszym światem najskuteczniej pieniądz rządzi,zwłaszcza w polityce międzynarodowej.My niestety jedyne co możemy to przyglądac się i komentowac i modlić się ,zeby panu P.nie zachciało sie np.Przemyśla ,jak zachciało sie Krymu......

Europą rządzi "car". Zobaczcie jak sobie podporzadkował wszystkich. Przeciez bylismy juz w unii jak pobudowali ten rurociag z Rosji bezposrednio do Niemiec, przez nasz odcinek morza, ha ha ha . Ta cala unia, ta wspolnota niby, to jedna wielka komedia. Jak tylko backo zakreci gaz np Polsce, to reszta pełznie do niego na kolanach. Polska nie uczestniczy w rzadnej polityce miadzynarodowej, jestesmy zerem. Ooooo wtedy jak potrzeba jest wojska do Afganistanu lub Iraku czy gdzie kolwiek tam do tych gołodupcow, to wtedy wujek Sam poklepie naszą  Dysneyowska kaczke po ramieniu i jestesmy heppy.  

To co sie dzieje na Ukrainie to zakrawa o pomste, jak mozna patrzec na to co robi ta samowladcza surogatka!!!  Dlaczego zadne panstwo nie reaguje? Merkel sobie z tą hiena na uszko poszeptuje, a on dobrze zdaje sobie sprawe, ze ma wszystkich w garsci.
18 lipca 2014 08:45 / 2 osobom podoba się ten post
I na tym Margolcia zakończmy politykowanie ,bo i tak nic nie wymodzimy a jak wiadomo tematy polityczne i na forum i od rana są BE:)
Powiedz lepiej jak ukularki sie spisują?:)Gumków Ci starczy?:):):):)
18 lipca 2014 10:08 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

I na tym Margolcia zakończmy politykowanie ,bo i tak nic nie wymodzimy a jak wiadomo tematy polityczne i na forum i od rana są BE:)
Powiedz lepiej jak ukularki sie spisują?:)Gumków Ci starczy?:):):):)

Spisywac sie musza, czekam na nowe. Gumkow jest ci u nas dostatek !!!
18 lipca 2014 10:49 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Ja z innej beczki.Uważaj Bietko przy koszeniu kosiarką,sprawdź dobrze ten kabel i obudowę.U mnie we wsi w zeszłym tygodniu 14 letniego chłopca prąd poraził podczas koszenia kosiarką.Było jakieś mikrouszkodzenie na kablu,poprzedniego dnia padał deszcz i gdzieś się woda przedostała i on jeszcze spoconą dłonią złapał za kabel,nieszczęśliwie w tym miejscu gdzie był uszkodzony.Całe szczęście nic szczególnie powaznego się nie stało,był przytomny jak go zabierało pogotowie.Lekarz stwierdził zaburzenia rytmu serca i zabrali go na obserwację.Chłopiec już jest w domu,skończyło się na poparzonej ręce,ale w niezbyt dużym stopniu.Uważaj na siebie,no i wszystkie dziewczyny niech uważają,które będą kosić trawę kosiarką elektryczną.

Mój ty aniele-stróżu dziękuję za przestrogę i  obiecuję za każdym razem zrobić przegląd
18 lipca 2014 10:56
Mam dzisiaj przed ostatnie wolne w tym'turnusie'... I nie wiem co robić, jakaś taka jestem wymemlana...
18 lipca 2014 11:00 / 3 osobom podoba się ten post
nianta

Mam dzisiaj przed ostatnie wolne w tym'turnusie'... I nie wiem co robić, jakaś taka jestem wymemlana...

Nanta , jak jesteś wymemłana, to się wyprasuj :))))))))
Masz wolne , to korzystaj ile wejdzie :)))))))))))
No juz , cycki w górę i łap dzień :))))))))
18 lipca 2014 11:53 / 4 osobom podoba się ten post
Mnie obudził rano listonosz,przyniósł mi świeżutką dostawę liquidu :)))) Może wystarczy mi do końca pobytu
18 lipca 2014 12:42 / 2 osobom podoba się ten post
robert72

Nikt nie zrobi nic kontrowersyjnego. Europa jest za wygodna, a prezydent USA za miękki. Europa czyli Niemcy mają swoje interesy w Rosji i z Rosją, reszty państw nie interesuje Ukraina. Interesuje tylko Polskę, ew. kraje nadbałtyckie i moooże Czechy (choć Czesi nie podnoszą głowy w żadnym temacie od lat). 
Historia zatacza koło i każdy pakt, układ czy unia m.narodowa na papierze ma się nijak do działań.
Ukraina została sprzedana tak jak Polska w '39r. i nikt za nią nie chce nadstawiać piersi ani umierać. UE będzie nadal gadać, wysyłać dyplomatow i słać noty, straszyć sankcjami Putina (który ma wszystko w D.). 
To, czego my nie widzimy ale podskórnie się dzieje to rezydenci, szpiedzy i informatorzy. Na 100% każdy kraj uruchomił uśpionych rezydentów w Rosji: Szwecja, Polska, Niemcy, USA, Anglia, Izrael (no cóż, moja koleżanka z Wwy z pewnego resortu milczy od początku roku a tak jest za każdym razem gdy ma miejsce podobna sytuacja gdzieś na świecie). Każdy ma coś do ugrania tylko co z tego wyjdzie?
Myślę że jednak Ukrainę czeka rozbiór na zachodnią i wschodnią. Zachodnia się pokolebie ale pójdzie w str. UE a wschodnia zostanie przyłączona do Rosji...