W domu 2

07 września 2014 21:13 / 2 osobom podoba się ten post
iwunia

Wstydze sie ,,,ale wam powiem,byłam dzisiaj sobie biegać ,a ze stara trasa mi sie znudziła wiec polecialam sobie przez las,nigdy tam nie bylam ,ale spoko miejsce i wracajac natknęłam się na dwóch bardzo starszych panów uprawiających seks, w pozycji pieskowej czy tylnej jak to sie tam nazywa,,w pierszwym momencie -strach mnie złapał i ruszyłam galopem heheh ale po chwili sobie mysle,ze ja dla nich to żadna atrakcja, zwolniłam do normalnego tempa ,ale mnie taka śmiechawka wzieła ,że kiepsko mi sie bieglo ,rechotałam jak glupia,,był to mój pierwszy raz zobaczyc seks osobników nie hetero... nie podobało mi się...a ktoś tam mówił,że bieganie jest nudne....

Konwersować nie miałaś ochoty???   :)   Hi hi hi. Marszobieg  z atrakcjami:)
07 września 2014 21:14 / 2 osobom podoba się ten post
iwunia

Wstydze sie ,,,ale wam powiem,byłam dzisiaj sobie biegać ,a ze stara trasa mi sie znudziła wiec polecialam sobie przez las,nigdy tam nie bylam ,ale spoko miejsce i wracajac natknęłam się na dwóch bardzo starszych panów uprawiających seks, w pozycji pieskowej czy tylnej jak to sie tam nazywa,,w pierszwym momencie -strach mnie złapał i ruszyłam galopem heheh ale po chwili sobie mysle,ze ja dla nich to żadna atrakcja, zwolniłam do normalnego tempa ,ale mnie taka śmiechawka wzieła ,że kiepsko mi sie bieglo ,rechotałam jak glupia,,był to mój pierwszy raz zobaczyc seks osobników nie hetero... nie podobało mi się...a ktoś tam mówił,że bieganie jest nudne....

buuaaahhhaaaaaaaaaaaaaa, no nie mogę, ale wyobrażam to sobie hahahahahahah :::::)))))))))
07 września 2014 21:14 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Nie lubię tego awatara. Postuluję za przywróceniem poprzedniego!

No dobra,może ma wadę postawy,ale ten wąsik i błysk w oku;)
Lubiłam jako dziecko tę kreskówkę ze smokiem Wawelskim oglądać,a ta postać szczególnie mi się podobała:)
07 września 2014 21:15
a ja od jutra będę rowerem jeźdić :), sami zaproponowali
07 września 2014 21:16 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Konwersować nie miałaś ochoty???   :)   Hi hi hi. Marszobieg  z atrakcjami:)

Teraz to ja sie smieje,aż sie uryczałam,,,,,,,
07 września 2014 21:16 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Lubiłam jako dziecko tę kreskówkę ze smokiem Wawelskim oglądać,a ta postać szczególnie mi się podobała:)

Jednak  poprzednia Tina byla fajniejsza  bitte bitte  komm zuruk  
07 września 2014 21:18 / 4 osobom podoba się ten post
mleczko47

Wichurra jak Twoj ogród? co tam wymodziłaś?

Hmm - nakupiłam dosyć dużo pięknej lawendy i wsadziłam w rabatki przy tarasie. 
A tak to nic - dosyć miałam pracy z przeprowadzką swoją, później pomagałam rodzicom w przeprowadzce (bo gdzieś na rok wprowadzili się do mnie - stary dom sprzedają i nowy już się buduje), później malowałam płoty - a płot mam trochę głupi do malowania - podwójnie gęsty i wysoki - może zdjęcie wstawię. A że upały były, to malowałam wczesnymi rankami i wieczorami i tak się ciągnęło to malowanie. Do tego kupiłam meble do salonu - wiadomo - kupić meble niby prosta sprawa, ale ile się najpierw najeździłam, co by odpowiednie kupić. Później meble na buty do kotłowni - te na wymiar i super wyszły i mam teraz taaaaką szafę specjalnie na buty:)  I jeszcze tam inne pierdoły doszły, więc ogrodem się na razie nie rozczulałam. Dynie hokkaido mi piękne wyrosły:) 
07 września 2014 21:20 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

E no - teraz dopiero widzę - szpieg z krainy deszczowców!
No ja nie mogę:)  Lubiłam tego typa - ale Ty jednak trochę ładniejsza jesteś i milej oko zawiesić:)
07 września 2014 21:22 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

I przyda sie na forum:)
07 września 2014 21:25 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Alinka u nas dzisiaj tem.ok 25 st.C jak wrocisz to jeszcze posadzisz.Pani B. specjalistka od terenow zielonych to Ci napisze.Bo nawet juz w Szwajcarii bedzie trawniki kosiła.Ja kupuje tez sporo szafirki,narcyze,czosnek ozdobny jest sporo tego, ale kondycyjnie słabe pierwszy i drugi rok kwitna ale pozniej trzeba odczekac cebulka marnieje jest mniejsza jak przy sadzeniu.Tanie są to mozna sadzić.Ja lubię stare gatynki kwiatow,pachnące i dorodne. Lubie tez risliny zielone w ogrodzie i zioła.Po nagrzanym sloncem dniu pieknie pachną:)

Zacytowalam Twojego posta ale właściwie do tych coraz słabszych cebulek , o których pisałaś chcę nawiązać.Ogrodnik poradził mi , żebym wykopała szafirki , przesuszyła i z każdej cebulki usunęła zeschłe powierzchowne warstwy i suche korzonki. Potem jeszcze podsuszyc i wsadzić we wrzesniu.Zaś te drobniutkie nie wyrzucać , tylko wysiać gdzieś , na taki jakby matecznik . Za rok - dwa znowu wykopać , wybrac największe i wysadzić w docelowe miejsce.
I właśnie jutro będę sadzić.
07 września 2014 21:28 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Hmm - nakupiłam dosyć dużo pięknej lawendy i wsadziłam w rabatki przy tarasie. 
A tak to nic - dosyć miałam pracy z przeprowadzką swoją, później pomagałam rodzicom w przeprowadzce (bo gdzieś na rok wprowadzili się do mnie - stary dom sprzedają i nowy już się buduje), później malowałam płoty - a płot mam trochę głupi do malowania - podwójnie gęsty i wysoki - może zdjęcie wstawię. A że upały były, to malowałam wczesnymi rankami i wieczorami i tak się ciągnęło to malowanie. Do tego kupiłam meble do salonu - wiadomo - kupić meble niby prosta sprawa, ale ile się najpierw najeździłam, co by odpowiednie kupić. Później meble na buty do kotłowni - te na wymiar i super wyszły i mam teraz taaaaką szafę specjalnie na buty:)  I jeszcze tam inne pierdoły doszły, więc ogrodem się na razie nie rozczulałam. Dynie hokkaido mi piękne wyrosły:) 

Kanapę do salonu,co by mi do tapety,firanek i stylu pasowała wybierałam ze 3 tygodnie.W końcu właściwą w sklepie internetowym znalazłam.
Dość szybko,jak na zakup mebla przez internet przywieżli.Ryzykowałam,no ale zakup udany.
07 września 2014 21:32 / 2 osobom podoba się ten post
Ogrodu nie mam ,niestety / a moze stety bo znając mojego lenia to w dziką dżungle moglby sie zmienić/ ale pdp w kwietniu podkradłam z tarasu zaszczepki pelargonii i pieknie kwitły cale lato na balkonie i teraz jeszcze też...aż sie wierzyc nie chce,ze przejechały w walizce 1200 km...
07 września 2014 21:34
tina 100%

Kanapę do salonu,co by mi do tapety,firanek i stylu pasowała wybierałam ze 3 tygodnie.W końcu właściwą w sklepie internetowym znalazłam.
Dość szybko,jak na zakup mebla przez internet przywieżli.Ryzykowałam,no ale zakup udany.

No i tak własnie to wszystko trwa - trzeba objechać sklepy, wymierzyć kanapy, później do domu przyjechać, zrobić na podłodze odmiar, czy to będzie pasowało, czy nie, jak to ustawić -  i tak ze wszystkim.
Przez Internet to taka odważna nie jestem:)
07 września 2014 21:36
Przejadą  Greenandy - ja też wiozłam ze Szwajcarii kwiatki - już ukorzenione. I takie dziwne małe paprocie , które rosną w szczelinach między kamieniami. Przyjęło się wszystko , tylko zobaczymy jak naszą zimę przerwają .
07 września 2014 21:36
mleczko47

Alinka u nas dzisiaj tem.ok 25 st.C jak wrocisz to jeszcze posadzisz.Pani B. specjalistka od terenow zielonych to Ci napisze.Bo nawet juz w Szwajcarii bedzie trawniki kosiła.Ja kupuje tez sporo szafirki,narcyze,czosnek ozdobny jest sporo tego, ale kondycyjnie słabe pierwszy i drugi rok kwitna ale pozniej trzeba odczekac cebulka marnieje jest mniejsza jak przy sadzeniu.Tanie są to mozna sadzić.Ja lubię stare gatynki kwiatow,pachnące i dorodne. Lubie tez risliny zielone w ogrodzie i zioła.Po nagrzanym sloncem dniu pieknie pachną:)

Dzięki specjalistko od terenów zielonych . Po powrocie mam zamiar zrobić porządek z truskawkami i malinami , bo rosną jak chcą , a ja lubie jak wszystko jest w ładzie i porzadku . Zamierzam jeszcze kupić cebulki narcyzów , nie są tu w de drogie , więc warto kupić nawet gdyby tylko 2 sezony miały moje oko cieszyć .