Ja tak się zastanawiam? Gotowałam na najmniejszym gazie pod przykryciem i widze że wody ubyło. Czy to nie bedzie za ostre?
Ja tak się zastanawiam? Gotowałam na najmniejszym gazie pod przykryciem i widze że wody ubyło. Czy to nie bedzie za ostre?
Gotuj na małym ogniu i nie moze byc ostre,widocznie Twoje 2 cm to 4 cm hahahahahh
Dolej wody i szlus, bo to ma ci smakowac:)
Gotowałam na " małym "....ogniu .... Masz rację , centymetry są ważne , ale ważniejsza jest technika..............gotowania ... :)))))))))))))))
Na razie czekam aż ostygnie a potem zobaczymy? O smak mi nie chodzi, ja od ponad 30 lat wszystko gorzkie pije. Duszkiem każdą miksture przełknę. Tylko żeby mi za ostre nie zaszkodziło? Bo miałam kiedyś wrzody i jakimś cudem z tego wyszłam? Chyba dzięki temu że siemię lniane piłam?
Siemie lniane pij cale zycie jak masz klopot z przewodem, bo on ma takie sluzy w sobie jak babki jajowate i plesznik i pieknie wysluzowuje, leczy i ochrania sluzowke, a jest tani i prosty w stosowaniu a do tego zaparc nie bedzie bo to blonnik czysty, a jeszcze ma wspaniale omega 3 i lignany, ktore chronia przed rakiem, ludzie na wsiach kiedys nieli male tlocznie oleju i robili olej lniany, pyszny i taki zdrowy, nas teraz tylko lekami pasa a leki rosna na lace;)
Sorry, pisze na tablecie i nie do konca umiem to robic jak trzeba, ale podobno mozg czyta i bledow nie widzi;)
Moja koleżanka piła len na odchudzanie ze względu na ilość błonnika. U niej się nie sprawdziło- tyła od lnu.
Ee, to chyba cos innego musialo byc chyba jednak, cos tam w jej diecie bylo nie halo, duzo moich "duzych" klientek twierdzilo, ze nic nie je i nie wie od czego tyje, no jak tarczyca ok, to cudów raczej nie ma i z powietrza sie nje tyje
Siemie lniane pij cale zycie jak masz klopot z przewodem, bo on ma takie sluzy w sobie jak babki jajowate i plesznik i pieknie wysluzowuje, leczy i ochrania sluzowke, a jest tani i prosty w stosowaniu a do tego zaparc nie bedzie bo to blonnik czysty, a jeszcze ma wspaniale omega 3 i lignany, ktore chronia przed rakiem, ludzie na wsiach kiedys nieli male tlocznie oleju i robili olej lniany, pyszny i taki zdrowy, nas teraz tylko lekami pasa a leki rosna na lace;)
Sorry, pisze na tablecie i nie do konca umiem to robic jak trzeba, ale podobno mozg czyta i bledow nie widzi;)
ziolkowa - a jak najlepiej przygotowywać to siemię (chodzi o te śluzy, bo mam stan zapalny śluzówki żlołądka przy dwunastnicy)
-gotować ziarna (całe czy zmielone)?
-czy zalać na noc letnią wodą i rano wypić bez ziaren?