Podopieczny nie chce się myć

06 lipca 2014 10:14
moja myje dwie ale tez bez mydla i zimna woda 
06 lipca 2014 10:15 / 1 osobie podoba się ten post
prawa,czy lewa
06 lipca 2014 10:16
Siwa ja tez tzn biorę myjkę i jej sama myje a najlepiej jak wychodzi z toalety puszczam wodę a ona prawą rękę i 3 paluszki moczy całe jej mycie gdyby nie caritas mnie by się w ogóle nie dała wykąpać zawsze w ten dzień ją głowa boli źle się czuje chcę wcześnie spać ale za to jak fryzjerka przychodzi nawet słowem nie piśnie :)
06 lipca 2014 10:18
moja tez myje rece po toalecie ale nie mydlem tylko woda,ale o myciu zebow mozna zapomniec jak ja przycisne to umyje z wielkim fochem ale umyje,a prysznic to skaranie jakies,dotychczas udalo mi sie czesciej niz raz w tyg u dwoch podopiecznych. tak to boja sie tej wody jak swieconej haha i zawsze zimno,marzna jak mozna przy 40 stopniach ti ja prawie mdleje a jej zimno masakra ostatnio bylam po tej kapieli taka padnieta jakbym po polu na kolanach w upale chodzila:(jak sobie radzicie zeby uparta podopieczna szla czesciej pod prysznic? toaleta codzienna nie zawsze wystarcza bo wlosy tluste.
06 lipca 2014 10:19
takaja

Siwa ja tez tzn biorę myjkę i jej sama myje a najlepiej jak wychodzi z toalety puszczam wodę a ona prawą rękę i 3 paluszki moczy całe jej mycie gdyby nie caritas mnie by się w ogóle nie dała wykąpać zawsze w ten dzień ją głowa boli źle się czuje chcę wcześnie spać ale za to jak fryzjerka przychodzi nawet słowem nie piśnie :)

tak jak pisalam,moja ma zaawansowana grzybice i musi utrzymac higiena bo pewno w innym przypadku zadna opiekunka by tu nie przyjechala,chyba ze samobojczyni
06 lipca 2014 10:22
mleczko47

Gdzie Ty trafiłes na takiego czyścioszka,aż dwa razy w tygodniu prysznic? nie, to jest nie mozliwe:):):)

Mialem PDP ktory zaczynal dzien od prysznica i siedzial pod nim 30 min.Moja obecna pania to musze zaganiac do wanny i to podstepem bo inaczej nic z tego.Uwaza ze ja ja tak dokladnie myje myjka ( nie w wannie) ze to jej wystarcza Moj Boze ...........
06 lipca 2014 10:22 / 1 osobie podoba się ten post
marttini

moja tez myje rece po toalecie ale nie mydlem tylko woda,ale o myciu zebow mozna zapomniec jak ja przycisne to umyje z wielkim fochem ale umyje,a prysznic to skaranie jakies,dotychczas udalo mi sie czesciej niz raz w tyg u dwoch podopiecznych. tak to boja sie tej wody jak swieconej haha i zawsze zimno,marzna jak mozna przy 40 stopniach ti ja prawie mdleje a jej zimno masakra ostatnio bylam po tej kapieli taka padnieta jakbym po polu na kolanach w upale chodzila:(jak sobie radzicie zeby uparta podopieczna szla czesciej pod prysznic? toaleta codzienna nie zawsze wystarcza bo wlosy tluste.

taka diablice mialam w Neuss,za zadne skarby swiata nie chciala sie myc,w ciagu 5 tygodni 2 razy udalo mi sie ja wykapac
06 lipca 2014 10:23 / 1 osobie podoba się ten post
Moja ma ale paznokcie u nóg ale leczymy :) a tłumaczy się nie myciem że ma cienka skórę i kąpiele zabronione :)
06 lipca 2014 10:25
ORIM

Mialem PDP ktory zaczynal dzien od prysznica i siedzial pod nim 30 min.Moja obecna pania to musze zaganiac do wanny i to podstepem bo inaczej nic z tego.Uwaza ze ja ja tak dokladnie myje myjka ( nie w wannie) ze to jej wystarcza Moj Boze ...........

taki byl moj pierwszy PDP,dzien zaczynal od prysznic,ale to byl Pan z zaawansowana demencja i tam zona pilnowala.
06 lipca 2014 10:26 / 1 osobie podoba się ten post
siwa

taki byl moj pierwszy PDP,dzien zaczynal od prysznic,ale to byl Pan z zaawansowana demencja i tam zona pilnowala.

a on nie pamietal ze sie kapal wczoraj ha ha
06 lipca 2014 10:26
moja zas na narzadach plciowych strasznie piecze od czasu do czasu o nie raz czesciej nie raz rzadziej,zle sie podciera i co z tego ze w dzien jej pilnuje jak w nocy juz sie dobrze nie wytrze i drze mi sie rze piecze ze pali,rozumiem ja ale pod prysznicem jejst woda bierzaca lepiej do umycia.mamy masc ale to doraznie tylko dziala mowilam synowi ze moze ginekolog cos z antybiotykiem moglby dac no i na tym sie skonczylo.
06 lipca 2014 10:28
takaja

Moja ma ale paznokcie u nóg ale leczymy :) a tłumaczy się nie myciem że ma cienka skórę i kąpiele zabronione :)

kazdy pretekst dobry,byle sie nie myc;jesli chodzi o grzybice to tutaj niestety zaatakowane sa organy wewnetrzne i kobiece zewnetrzne
06 lipca 2014 10:30
marttini

moja zas na narzadach plciowych strasznie piecze od czasu do czasu o nie raz czesciej nie raz rzadziej,zle sie podciera i co z tego ze w dzien jej pilnuje jak w nocy juz sie dobrze nie wytrze i drze mi sie rze piecze ze pali,rozumiem ja ale pod prysznicem jejst woda bierzaca lepiej do umycia.mamy masc ale to doraznie tylko dziala mowilam synowi ze moze ginekolog cos z antybiotykiem moglby dac no i na tym sie skonczylo.

no to podobnie jest u mnie tylko moja ma juz paskudne zrosty,ma tez w pepku i odbycie
06 lipca 2014 10:36
Tez powiem o moich princessach
te z demenz nie chca sie myc ale jakos zawsze udaje mi sie je myc,ale mialam tez taka jedna ze kapala sie dwa razy dziennie rano prysznic i pod dyktando musialam szczotka z naturalnego wlosia szorowac bez mydla w bd goracej wodzie a wieczorem szmatka przy zlewie znow bez mydla bylo szorowanie zaczynajac od reki prawej i po kolei wszystko zawsze w tym samym ,,rytmie,,"smieszne a do tego tak ja draznily wszelkie zapachy a kiedys po kryjomu nalalam kilka kropli mydla na myjke to myslalam ze sobie dziure wydrapie, gdy poczula ze ja mydlem umylam
a rece to byly z kocia zaloba bo po wyjsciu z toalety ich chyba nie myla no ta pdp byla niby kontaktowa ale coz ja tam uzylam nerw(a bylam tylko 31 dni) wiec na koniec moje zdanie wole demetywne panie niz taka Hexe bo te z demenz zawsze znalazlam pomysl by wykapac a taka niby sprawna najgorsze
06 lipca 2014 10:42
A mojej pdp pupe smaruje tak jak niemowleciu kremem PENATENBABY i chroni to przed wszelkimi zaczerwienieniami