My chyba nie "Panie"?
Ja uważam, że na "PANIĄ" to trzeba mieć "wygląd" i pieniądze - a ja jednego JUŻ nie mam, a drugiego JESZCZE nie mam...
Ale pisz, pisz dalej - super się czyta takie opowieści i ile w nich prawdy...
My chyba nie "Panie"?
Ja uważam, że na "PANIĄ" to trzeba mieć "wygląd" i pieniądze - a ja jednego JUŻ nie mam, a drugiego JESZCZE nie mam...
Ale pisz, pisz dalej - super się czyta takie opowieści i ile w nich prawdy...
Najwieksza moja pasja jest czytanie ksiązek, ale papierowych, gdzie moge zakladke włożyć i usnac z nia na nosie nawet.A prasowanie to moje hobby na kancik rowniutko i na poleczke,jak ja to lubie,
Ktoś tu ogląda "Frauentausch" ;-)
Z" Frauentausch" oglądasz ? ...to Ci zazdroszczę ....:)))))......TELEWIZOR ;..... X. poprosiła mnie , zeby atakować Frau o telewizor do naszego pokoiku , bo takowy płaskoekranowy stoi w dużym , starym pokoju w piwnicy , okryty dokładnie kocykiem . Powiedziałam Frau , że takowe ustrojstwo przydałoby się u nas .... Twarzy już nie będę opisywać , bo zawsze ten sam nerwowy kolorek ...... A co ? może jeszcze saunę chcecie ?...... Wysłuchałam , nie powiem , ze nie było mi przykro . Mówię do niej : ja to będę jeszcze tylko ok. 4 tygodnie , ale X. siedzi tu ok. 3 m-cy i czasem chce sobie na coś kuknąć .....Było to w piątek , dzień sprzątania ...Spytałam Frau dlaczego nie ma sprawnego odkurzacza ?.. a ona mówi : a to X. musiała popsuć !.... Mówię do niej , że jak przyjechałam to X. mi powiedziała , że odkurzacz zepsół się przed czterema m-cami zmienniczce i X. też wszystkie dywany , dywaniki zamiatała . Zamieść się zamiecie , ale kurz zostaje i na dowód klepnęłam ręką w fotel .... Frau mówi : przyjedzie Sz, (ogrodnik -złota rączka ) to naprawi !... A mruczała pod nosem .....Wieczorem mnie woła do salonu na oglądanie telewizji i ze słodkim uśmiechem mówi : przecież możemy oglądać tv z nią , ona wie , które programy są fajne .......tylko , zeby pilota nie ruszać , bo popsuję !... Otworzyła drzwiczki magicznej szafki , pilot w dłoń ..... ...i w ok. 1 godz. obejrzałam ze trzy urywki jakichs programów , które to Frau uznała za interesujące ... Więcej razy nie dałam się namówić na wspólne oglądanie tv..... Wczoraj powiedziałam X. , że o telewizorze w pokoju opiekunek może zapomnieć , Frau jest nieugięta . Zepsuł przez U a nie "Ó"
Najwieksza moja pasja jest czytanie ksiązek, ale papierowych, gdzie moge zakladke włożyć i usnac z nia na nosie nawet.A prasowanie to moje hobby na kancik rowniutko i na poleczke,jak ja to lubie,
Dzisiaj poznałam miła, sympatyczną niemke ,ktora jest chora (tak mi powiedziano ) na bardzo progresywną formę demencji .Nie byłoby w tym nic dziwnego ,gdyby nie fakt ,ze pani ma 53 lata i została rencistką z powodu demencji . Troche mnie to zszokowało , ze tak wcześnie . Wiem , ze jest dobrze zdiagnozowana ,mąż jest lekarzem . Żona mojego podopiecznego (też lekarka ) mówi ,ze ta pani ma większe problemy z pamięcia , niż jej mąż ,chory na raka mózgu . I niestety są bezradni .. Jakie są przyczyny powstawania demencji , tak naprawde wiadomo nie za wiele , spekulować może każdy .
Zamykam temat, bo widzę że autorka tematu usunęła sobie konto. No i jak zwykle spam się tutaj zrobił.