Binorek, ja do desek nic niemam, w tartaku 16 lat przepracowalam, ja tylko co do Kielbaski sie odnioslam, ze z przodu deska z boku deska,....
Binorek, ja do desek nic niemam, w tartaku 16 lat przepracowalam, ja tylko co do Kielbaski sie odnioslam, ze z przodu deska z boku deska,....
"Przyjmując chrześcijańską koncepcję osoby, zabieg dotyczący zmiany płci należy uważać raczej za moralnie niedopuszczalny. Z punktu filozofii klasycznej i teologii chrześcijańskiej, transseksualizm należy raczej uważać za zespół zaburzeń psychicznych, które wywołują wrażenie niezgodności płci. W rzeczywiści taka niezgodność nie występuje, bo jak uczy Jan Paweł II w adhortacji Familiares consortio, niedopuszczalne jest traktowanie ludzkiego ciała jako przedmiotu, którym w dowolny sposób kieruje „duch ludzki”, zredukowany do czystej sfery psychicznej. Nie mózg, ale cały człowiek określa swoją płeć. W takim rozumieniu operacyjna zmiana płci nie zmienia mężczyzny w kobietę i odwrotnie. Zdaniem Stolicy Apostolskiej chirurgiczna zmiana płci jest powierzchowna i nie zmienia w sposób istotny osobowości człowieka" Cytat z http://www.przewodnik-katolicki.pl/
Mieszanie do tego Boga jest moim zdaniem bardziej niesmaczne, niż sam kiełbasa z brodą w sukience:(((((
Pozwolę sobie też dołączyć swoją opinie w tym temacie, bo aż mną wstrząsneła ta fascynacją z Eurowizji. Jeśli jesteście tak tolerancyjne (jak przy tym parawidowisku), to myślę, że nie zlinczujecie mnie - każdy ma prawo wyrażać siebie.
Dla mnie jest to jednoznaczne; OHYDA SPUSTOSZENIA ZAJĘŁA PIEDESTAŁ PODZIWU. Jest to poprostu maskarada i nikt mnie nie przekona, że to jest w normie i nalezy to uszanować. Oczywiście, że w tej całej eskapadzie nie choodzi o piękno utworu, tylko o promocję tego, co od kilku lat usiłuje się nam wciskać na siłę - diabelska ideologia GENDER.
Zgroza i wbrew naturze. Dla przypomnienia kochane rodaczki (myślę, że w większości katoliczki, a przynajmniej ochrzczone):
Księga rodzaju, rozdział 1, werset 27 mówi:
"Stworzył więc Bóg człowieka na swój obraz, na obraz Boży go stworzył: stworzył mężczyznę i kobietę". Amen
Emi napisz to jeszcze kilka razy bo jeden plus dla Ciebie mnie nie satysfakcjonuje
Pozwolę sobie też dołączyć swoją opinie w tym temacie, bo aż mną wstrząsneła ta fascynacją z Eurowizji. Jeśli jesteście tak tolerancyjne (jak przy tym parawidowisku), to myślę, że nie zlinczujecie mnie - każdy ma prawo wyrażać siebie.
Dla mnie jest to jednoznaczne; OHYDA SPUSTOSZENIA ZAJĘŁA PIEDESTAŁ PODZIWU. Jest to poprostu maskarada i nikt mnie nie przekona, że to jest w normie i nalezy to uszanować. Oczywiście, że w tej całej eskapadzie nie choodzi o piękno utworu, tylko o promocję tego, co od kilku lat usiłuje się nam wciskać na siłę - diabelska ideologia GENDER.
Zgroza i wbrew naturze. Dla przypomnienia kochane rodaczki (myślę, że w większości katoliczki, a przynajmniej ochrzczone):
Księga rodzaju, rozdział 1, werset 27 mówi:
"Stworzył więc Bóg człowieka na swój obraz, na obraz Boży go stworzył: stworzył mężczyznę i kobietę". Amen
Zofia dlaczego do wszystkiego mieszasz Boga? A to dla Ciebie, tak z zupełnej przekory. Szach i Mat.
Sowa mi ten jeden plus Twój komentarz wystarczy.
Chciałabym coś dorzucić do mojego komentarza, ale moje dobre wychowanie i kultura powstrzymało mnie...
wynik był ustawiony ;) z góry było wiadomo że brodata wygra - mówie Wam dziouchy ;) ;)
zgadzam się ,bo co niektórzy (geje w Polsce)pozwalaja sobie na zbyt wiele,otóż jeden z nich,bardzo znany celebryta ,fachowiec od mody niefrasobliwie stwierdził,że miał swietny weekend,bo go AŻ D..A boli, w TV!!!!! co Wy na to:) oj dała ja bym mu pokaz ....tolerancji:)))))))))))
zgadzam się ,bo co niektórzy (geje w Polsce)pozwalaja sobie na zbyt wiele,otóż jeden z nich,bardzo znany celebryta ,fachowiec od mody niefrasobliwie stwierdził,że miał swietny weekend,bo go AŻ D..A boli, w TV!!!!! co Wy na to:) oj dała ja bym mu pokaz ....tolerancji:)))))))))))
Niezaleznie od orientacji seksualnej ,takie zachowanie swiadczy jedynie o braku kultury danego czlowieka.Przecież gdyby hetero celebryta czy celebrytka powiedział/a/ np. że ma poobcierane tu i tam bo sie gziła cały wekend to byłoby ok? A jak mówi to gej, to juz nie jest?????Uważam ,że jesli chwalimy czy potepiamy takie zachowania to tylko jako zachowanie czlowieka ,nie inaczej.Bo nie to kim prywatnie jest ta osoba powinno byc ważne tylko to co mówi publicznie.Dla jasności wypowiedź pana potępiam.