11 maja 2014 10:30 / 2 osobom podoba się ten post
ziolkowadokładnie tak,ta trzecia płeć jest w Indiach,żebrze,ogladałam dopiero co program o nich,a transseksualistów jest coraz więce,wygrana na Eurowizji wystarczy mu pewnie na operacje,bo sa bardzo kosztowne,najczęściej starcza im na hormony i zrobienie piersi,ale "klejnoty" nadal mają,bo to bardzo drogie do wykonania,musza to "przenicować" i zamieścic w środku ciała,jak mają kobiety,sorry ale tak to wygląda,widać to musi byc ogromna potrzeba zmiany,nie bardzo to rozumiem,ale współczuje tym ludziom zwichrowanego zycia
Czytałam niedawno o transeksualistach, jest wśród nich podobno ogromne zróżnicowanie, począwszy od tych, którzy tylko się przebierają w kobiece łaszki, aż po zmianę płci. Trzecia płeć jest znana w wielu plemionach, także wśród walecznych Indian z USA, byli to najczęściej mężczyźni, rzadziej kobiety, pełniący role płci przeciwnej, w różnym zakresie. W Albanii do teraz, wśród ludzi głównie na wsiach kobieta może z wyboru ubierać się i zachowywać jak mężczyzna, przebywając wśród nich i będąc traktowana jak facet. Lecz co ciekawe, obowiązuje ją zycie bez seksu. Oraz oczywiście obowiązek zemsty rodowej, gdy ktos podpadnie jej rodzinie. Temat jest fascynujący, miałam z niego trochę zajęć na swoich studiach. Jest płeć biologiczna oraz kulturowa, czyli to, co dostajemy w trakcie wychowania, wszystkie co wypada a co nie wypada mężczyźnie oraz kobiecie.