To spróbuj zaliczyć Wallensee . Jest taka wioska Amden - widok na Alpy niezwykły a pod nogami 900 m urwiska .
To spróbuj zaliczyć Wallensee . Jest taka wioska Amden - widok na Alpy niezwykły a pod nogami 900 m urwiska .
Permit B to tylko na 5 lat, wiec nie stala emigracja, a wiesz, ze staly pobyt trudno zalatwic.
Dzieki,żescie mnie zaprosiły.Mam nadzieje,ze moderator juz nie bedzie mnie gnębił.Obiecuje,ze w innych tematach pisala nie bede.
Witam serdecznie, a ja pracuję w wioseczce o nazwie Ammerswil 40 km od Zurichu. Mała wioska, ale bardzo urokliwa.
Blisko, blisko !!!
A mowilam, ze tutejsze wioski to sama uroda??? To Ivanilla nie wierzyla ...
Co do gotowania - Mleczko, napisze pozniej moje wrazenia kuchenne, z paroma zielskami uzytecznymi w kuchni spotkalam sie pierwszy raz.
A tak ogolnie:
Bylam w DE w jednym miejscu 9 miesiecy, tu jestem tyle samo. Tam - nie znalam nikogo, z nikim sie nie witalam, nawet w sklepie, w ktorym bywalam kazdego dnia. Tu - nie czuje sie obca, sasiedzi, kasjerki, obsluga sklepow wita sie ze mna tak, jakbym byla "swoja". W dodatku odnosze wrazenie, ze zupelnie inaczej odnosza sie nawzajem do siebie, bardziej serdecznie. Uzywa sie innych zwrotow proszac np. o ten okreslony chleb, czy kawalek mieska. Pomimo, ze robie zakupy w sieciowkach - to jednak czuje sie tak bardziej po domowemu.
Mleczko, no, wolny czlowiek, czas zajac sie biedakiem, coby samotnie nie marnial ...
Moze bardziej jego inwentarzem.Ma firme budowlana dużą i dwa wielkie domu pod wynajm.W jednym z nich mieszka moja pdp i ja.
No popatrz, domy pod wynajem - popularny sposob zarabiania w CH. Moja familia tez miedzy innymi z tego zyje. Dwa domy - blizniak w Zurichu, dom w Appenzell i wspolwlasnosc domu w Murten (tez tam bylam). Szkoda, ze ja slubnego posiadam, a W. zone, oj, szkoda ... Co prawda, niezbyt bysmy do siebie pasowali, do polowy ucha mi siega, ale co tam ! Zartuje, oczywiscie !
Emilia a jak z Twoja zmiennicka coś osiagnełas?Wiesz ze jak sie pogorszy stan zdrowia przez zaniedbanie to nie wroci juz dawna forma jaka by nie była.
Szkoda Twojej pracy poprzedzajacej wymiane.Do tej pracy trzeba trzech rzeczy serca,glowy i rąk.