Włosy

20 stycznia 2015 21:08 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Jak byłam w Ch przerabiałam wszystkie domowe sposoby na uleczenie włosów : olej kokosowy,siemię lniane,żółtka i naftę....dosłownie wszystko i nic nie pomogło. Nie dosyć ,ze wypadały to tylko na jakieś 3-4 cm od skóry były błyszczące,dalej matowe i niesamowicie suche,jak siano.
To chyba zależy od organizmu jak reaguje,na mnie tylko taka końska dawka podziałała. Stosuję do dziś bo boję się żeby problem nie powrócił,ale chyba powoli powinnam zastosować terapię odstawienną,zobaczymy co się będzie działo.

Ivanilia, przekonałaś mnie. Od jutra zaczynam poszukiwania składników podanch przez Ciebie. Zapisuję je na kartce.  Chyba, że mo magen mnie rozboli..
A jaki szampon i odżywka na wypadające włosy?
Możesz nazwy podać?
20 stycznia 2015 21:11 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

Co??, ze stresu to zrozumiem,ale ze co ???, ze ja ?? ten tego ??))))))) nie ,to u mnie niemozliwe ,bo wlosy wypadaja mi dobre z 12- 13 lat juz ,wiec o tym ze moze juz cos to nie nie )))))))

no ptysie okras przed menopauza zaczyna sie juz u niektorych osobnkow w okolicach42 lata i przechodz rozne transformacji az od otaatecznego konca czli do roztycia sie ,osowienia ,wylasieni i braku entuzjazmu w bzkanniu a wiekszosc Pan to co 18 bo ja juz nieco po 50 /ce .no 12 /13 lat to moze byc jak najbardzie stres tluminnie zlosci i milosci ,mysl babinko pozytwnie tylko dla kazdego to co innego oznacza ,ta przyznam zduma zapracowuje na swoj zawla z przjemnoscia zrac ja Swinnka bo zarlo rkompensuje mi stres!!!!
20 stycznia 2015 21:15
Samboja

Siemię lniane. Wewnętrznie i nakładanie na włosy (1łyżka siemienia na szklankę wody, gotujemy 10 minut, odcedzamy. Ziarenka zjadamy z jogurtem, gluta mieszamy pół na pół z odżywką i nakładamy na głowę, na to torba foliowa i ręcznik). Gluta można 2 tygodnie w lodówce trzymać. Miód dodawany do odżywek. Olej rycynowy (wcieramy jedynie w skalp, włosy może przesuszyć). Oleje (z pestek winogron, sezamowy, kokosowy, dyniowy, lniany) nakładane na godzinę przed myciem. Biotyna w tabletkach (najtaniej w Netto).  

I sposób gigant: Kozieradka (der Bockshornklee). Znajdziesz ją na stoisku z przyprawami orientalnymi. Pachnie jak.. rosół xD Łyżeczkę kozieradki zalewamy połową szklanki wrzątku. Po ostygnięciu przecedzamy np przez filtr do kawy. Wcieramy w skórę głowy przed myciem, najlepiej na noc. Pomaga zahamować wypadanie, leczy ewentualny świąd i łupież (sprawdza się też na trądzik) , koi skórę głow i wspomaga porost. Ale ostrzegam. Pachnie się rosołem na metr :D Schudłam w zeszłym roku 21 kg w 6 tygodni i straciłam przy okazji 1/3 kłaków. Kozieradka zewnętrznie plus drożdże wewnętrznie pomogły mi opanować sytuację.
Z odżywek dostępnych w Edeka dobre są (i w miarę naturalne w składzie) Garnier Oil Repair 3 i Nivea Long Repair. 

Zdradz mi kochana ta diete  :) 21 kg w 6 tygodni?? to chyba glodowka. 
A co do tematu drożdze pilam w zeszlym roku, rewelka!!!! wlosy przestaly wypadac, paznokcie sie wzmocnily no i cera sie poprawila :)
20 stycznia 2015 21:16 / 2 osobom podoba się ten post
Biotyne zażywalam troche pomogla, ale jednak dla mnie to było za mało. Problemy z włosami i paznokciami występują najczęściej przy niedoczynności tarczycy i wowczas trzeba też hormony zażywać. Przy niedoczynności może występować również wiele niedoborów np, żelaza czy witaminy D3.
Ja już myslałam ze nie powstrzymam tego wypadania włosów  i zostane łysa :( Pomogła mi wit. D3 i selen, który wspomaga pracę tarczycy. Ja zażywam końskie dawki bo mam niedobory.
20 stycznia 2015 21:16 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Tak, potwierdzam to Nivea Long Repair.
Tylko tę mogę stosować. Naprawdę jest dobra, pomimo, że omijam kosmetyki Nivea z daleka. Uczulaja mnie.

To teraz nie wiem od czego zacząć, czy od apteki, czy od edeki, hihi, ale się zrymowało,
ale chyba zacznę od ziół, no i właśnie ......... przecież mam olej rycynowy :)
20 stycznia 2015 21:17 / 1 osobie podoba się ten post
esmeralda

A co do tematu drożdze pilam w zeszlym roku, rewelka!!!! wlosy przestaly wypadac, paznokcie sie wzmocnily no i cera sie poprawila :)

Nope. Członek rodziny umierający na raka podczas gdy ja tkwiłam w Niemczech nie mogąc nic zdziałać. Plus własna rodzina łgająca odnośnie stanu sytuacji (co martwiło mnie jeszcze bardziej niż znajomość rzeczywistej sytuacji).

Drożdże też piłam. A teraz jestem cwańsza, biorę w tabletkach. Widzę nawet lepsze efekty niż były po pitych :)
20 stycznia 2015 21:19 / 1 osobie podoba się ten post
esmeralda

Tak, drożdże mają dużo witamin z grupy B.
Ale należy je pić po zalaniu wrzątkiem. Można posłodzić lub dolać mleka dla poprawy smaku.
20 stycznia 2015 21:21 / 1 osobie podoba się ten post
Maja68

To teraz nie wiem od czego zacząć, czy od apteki, czy od edeki, hihi, ale się zrymowało,
ale chyba zacznę od ziół, no i właśnie ......... przecież mam olej rycynowy :)

I jeszcze idź do REWE po drożdże )
20 stycznia 2015 21:26
amelka

I jeszcze idź do REWE po drożdże :-))

pójdę, ale do edeki, jak wcześniej pisałam na za....piu jezdem... sklepów 1 sztuka :(
20 stycznia 2015 21:28
Próbowałam pić drożdże ale czułam potem w żołądku jakąś surowiznę,w ustach wciąż ten smak no i jeszcze odbijało mi się bez przerwy. Nie dałam rady.
20 stycznia 2015 21:32 / 2 osobom podoba się ten post
Tak to jest jak chce sie cos za szybko ))) napisac,ale niech bedzie ze zaczela sie i nie moze skonczyc )))))))
20 stycznia 2015 22:06 / 1 osobie podoba się ten post
To ja też trochę poproszę, tobie i tak szybko odrosną :))))
20 stycznia 2015 22:37 / 1 osobie podoba się ten post
pozytywnie zazdraszczam kreconych wlosow):):):)):):):)):):):)
20 stycznia 2015 22:44 / 1 osobie podoba się ten post
Wypróbowuję na swoich włosach modny ostatnio olejek arganowy.Łatwiej sie rozczesują po myciu,tyle na razie mogę powiedzieć.
21 stycznia 2015 07:07 / 5 osobom podoba się ten post
amelka

Tak, drożdże mają dużo witamin z grupy B.
Ale należy je pić po zalaniu wrzątkiem. Można posłodzić lub dolać mleka dla poprawy smaku.

.....A  jak jeszcze się polknie parę łyżek mąki , kilka jajek  to " drożdżowca " mamy jak się patrzy ! -:)))))))))))))