No przecież ma Dzień Kobiet! A nie jak my tu... na wygnaniu!
No przecież ma Dzień Kobiet! A nie jak my tu... na wygnaniu!
Malgi może to śmieszne ale ja czekam na dalszy ciąg historii,ale głupio no nie???
Dlaczego głupio?
Ja też czekam, ale wiem, że w Polsce rządzą inne prawa i podziwiam Helli, że chce jej się w domku pisać. No, ale ona już ma inną pracę, i inny rytm dnia.
i dobranocki nie będzie???? :(
Czekajcie ... może sie uda :)
Ale b. krótka tym razem. Transmisja obrad sejmu skróciła trwanie dobranocki do 7 minut czasu antenowego :)
Nasuwa mi się taka uwaga. Dlaczego najlepszym wyjściem ma być zmiana opiekunki na cięższą? Czy ta druga dostanie zapłatę za pracę jako dźwig? Jeżeli pdp jest bezwładna to do transferu powinny być 2 osoby. Nie mówiąc już o udogodnieniach.
Jeżeli nie ma udogodnień to nie powinno się podejmać, takiej pracy. A kto rentę będzie płacił jak kręgosłup strzeli??? Zacznijcie się dziewczyny szanować. Nie można się zgadzać na dżwiganie ciężarów ponad swoje siły od tego są dżwigi. Albo można to robić we dwie.
Bedąc w takiej sytuacji jak Helly, pielegnowałabym chorą w łóżku bez wyciągania. Tak właśnie bym postąpiła jak ty to chciałaś zrobić ale łysy ci babuszkę wyciągnął. I tu jest wg mnie miejsce na rolę firmy aby tak ułożyć pracę żeby nie zajeżdżać opiekunek. Jak facet chce wyciągania bezwładnej kobiety w pojedynke to niech zapłaci podwójnie. Oczywiście nie paniom w biurach tylko tym co swój kręgosłup nadstawiają.
Masz absolutną rację,ale jak tą agecję zmusić do dzialania? Tu jest problem,a szanowanie siebie nie ma nic do rzeczy,bo przecież Helly próbowała coś zrobić.Miała zostawić babcię i wyjechac?