Promedica24 Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
5 / 5
18 maja 2013 10:57
Trzeci i ostatni raz. Zaczelam w PM24 i pracowalam rok na umowe o prace. Od poczatku kontakt byl utrudniony. A to nie mozna bylo sie dodzwonic, a to opiekunka kontraktu AKURAT rozmawia z kims innym itd Ale mialam szczescie i dobrego koordynatora. Zaraz po przyjeździe zapowiedzial ze w razie jakichkolwiek problemow mam dzwonic w pierwszym rzedzie do niego. I tak chcialam sama cos zalatwic np przedluzenie pobytu to czekalam tygodniami. Zadzwonilam do koordynatora powiedzialam o co chodzi a za tydzien przychodzi poczta przedluzenie delegacji. Jak spadlam ze schodow i skrecilam noge to koordynator w 15 min przyjechal, zawiozl do szpitala, zalatwil wszystkie formalności. Jak mialam wracac do Niemiec to tez na tydzien przed wyjazdem dzwonilam do niego. Ale to sa wyjatki. czesciej albo opiekunka nie widziala swojego koordynatora na oczy albo widziala i na tym sie skonczylo. I wazne. Kazda rozmowe potwierdzalam mailem ( podpowiedź koordynatora) I wtedy byl odzew z firmy zawsze. jedna sprawa tylko mnie ubawila. Moja znajoma ktora mnie polecila PM24 miala otrzymac 100 euro. Po roku jak juz nie oracowalam w firmie dostaje telefon i slysze: "Pani Joanno, komu my mamy wyplacic te 100 euro? Pani czy pani A.?"
21 maja 2013 20:30
mala

Nie no w sumie,jesli chodzi o ta firme,to nie moge tak do konca narzekac,bo od niej zaczynalam bez znajomosci praktycznie jezyka.Nikt inny nie chcial mnie wtedy zatrudnic.700  troche ponad miala kolezanka,ja mialam wiecej,bo zrezygnowalam dobrowolnie ze skladek,czyli zostawalo w mojej kieszeni,z takim stalym comiesiecznym mialam okolo 900:)teraz ta suma mnie rozbraja jak sobie przypomne:)ale od czegos trzeba bylo zaczac:)jedno co mieli dobre to,to,ze malo istotne na ile sie wyjezdzalo,znalam dziewczyne ktora tylko na zastepstwa jezdzila 3tygodniowe,to zawsze zwracali za droge,nawet przy takich krotkich pobytach i nie trzeba bylo gdybac czy rodzina odda,czy nie odda,takie proszenie sie w pewnym sensie jest troche zenujace:(

Troche pozno ale w pełni sie zgadzam z inna firma to trzeba samemu sobie opłacic podroz a nawet jezeli przy wyjezdzie dwu miesiecznym zwrot 80EU no to chyba rowniez mało nawet przy jakis tam znizkach oczywiscie w zaleznosci jaka jest odległos! ja na ten przykład jezdze busem malym z domu pod dom to tylko bylo by na połowe czyliw jedna strone wiec w Promedyce jeszcze jakos to wyglada:)))
21 maja 2013 20:39
U mnie akurat 80 wystarcza,nawet mniej,ale pod warunkiem,ze jade autokarem,bo busy przewyzszaja,ale i tak nigdy nimi nie lubilam jezdzic,mam takie uczucie,moze sie myle,ze jesli jade Sindbadem na przyklad,to czuje sie bezpieczniej,widze ze kierowcy zmieniaja sie,pilot czy pilotka konkretnie informuje gdzie jestesmy,za ile bedziemy,lata z kawkami,no jakos do tej pory nie narzekam:)no moze tylko na to,ze troche dlugo,ale coz,nie mozna miec wszystkiego:)
22 maja 2013 19:51
Ja myślę, że nie ma co, aż tak narzekać. Wszyscy wykorzystują ludzi jak to tylko możliwe, zwłaszcza w Polsce. Chcą mieć pracownika jak najtańszym kosztem. I to nie tylko agencje zatrudniające opiekunki, ale wszyscy. Jak tak czytam wasze wypowiedzi to mi się odechciewa tam jechać, więc wolę już nie czytać. A myślicie, że w Polsce to co? Ja spędzam prawie cały dzień w pracy, zarabiam 1200 netto, nieraz trzeba zostać po godzinach, a w ogóle to oszukują z godzinami i jeszcze każdy wymaga, żeby się cieszyć że się w ogóle pracę ma. A ja się nie cieszę, bo jak mam się cieszyć skoro praktycznie na nic nie starcza. To tylko taka wegetacja, a nie życie. Dlatego pojadę do Niemiec, bo jeśli tylko mogę mieć o kilka stówek miesięcznie więcej, niż teraz to dla mnie to bardzo dużo. A wy tylko narzekacie na Niemców. Polscy pracodawcy są o wiele gorsi. Jeździłam kiedyś do Włoch i jakoś w żadnej rodzinie mi źle nie było. Traktowali mnie dobrze. Gdyby nie tęsknota za synem to byłoby o.k.
23 maja 2013 16:16 / 1 osobie podoba się ten post
Tak samo było ze mną. W zeszłym roku odprowadzali od średniej krajowej a od tego roku średnia krajowa wzrosła ale mnie dalej odprowadzali o tej zeszlorocznej - tak twierdzili... a jak przysłali zaświadczenie, bym mogła się zerejestrować w UP cała prawda wyszła na jaw. W zeszłym roku nie było żadnej średniej krajowej tylko jakieś śmieszne podstawy... a w tym roku szkoda gadać... nic mi się nie należy... nawet na chorobowe iść nie moża, a podobno odprowadzają składki na ubezp. zdrowotne... z tej firmy na emeryturę nie zarobimy dziewczyny... :)))
23 maja 2013 18:10
Dziewczyny,zwracam sie do tych ktore pracowały w PM24 na umowę o prace macie okazję wyrwać od firmy pieniadze(własne pieniądze)służę radą bo naprawdę chodzi o dużą kasę ja pracowałam 1 rok a PM24 za godziny nadliczbowe musi mi wypłacić tyle ile zarobię przez siedem m-cy,firma jest w stanie likwidacji więc czas goni.Wyrok się uprawomocnił więc będziecie miały dużo łatwiej i będzie to trwało na pewno krócej niż w moim przypadku,a umowy o pracę miałyśmy wszystkie na pewno takie same.
23 maja 2013 18:16
Co to znaczy że jest w stanie likwidacji? Jesteś pewna?
23 maja 2013 19:48
siwa564

Dziewczyny,zwracam sie do tych ktore pracowały w PM24 na umowę o prace macie okazję wyrwać od firmy pieniadze(własne pieniądze)służę radą bo naprawdę chodzi o dużą kasę ja pracowałam 1 rok a PM24 za godziny nadliczbowe musi mi wypłacić tyle ile zarobię przez siedem m-cy,firma jest w stanie likwidacji więc czas goni.Wyrok się uprawomocnił więc będziecie miały dużo łatwiej i będzie to trwało na pewno krócej niż w moim przypadku,a umowy o pracę miałyśmy wszystkie na pewno takie same.

Kochana...jak zaczac co zrobic? czy ty juz jakies kroki podjelaś? I czy to pewne? Bo musze kolezanke uprzedzic.
23 maja 2013 22:50
jestem pewna na 100% ja podalam ich do Sądu Pracy no i sprawę wygrałam, właśnie mój wyrok już się uprawomocnił więc następne będą miały łatwiej ja wzięłam sobie adwokata bo sama nie dałabym rady wyliczyć tego wszystkiego a koszty adwokackie też mi zwrócą.
23 maja 2013 22:55
Dobra ja jestem z takich co kawa na lawe, lopata do glowy. Wiec jak? Ide do adwokata z moja umowa o prace i comu mowie?
Ze nie zaplacilimi za godziny nadliczbowe? I gdzie adwokata znaleźć?
24 maja 2013 07:35
Szukasz adwokata lub radce prawnego ktory zajmuje sie prawem pracy ,bierzesz swoja umowe o prace i tłumaczysz mu co robilas przy pacjentach na pewno nie pracowałas 8 godzin,moj adwokat liczyl srednio 12-13 godzin.Nasze umowy o prace byly nie adekwatne do wykonywanej pracy,mozesz powiedziec adwokatowi ze u mnie wyrok zapadl no i jest precedensem wiec jezeli wniesiesz sprawe do Sadu Pracy (a musi to byc Sad w Poznaniu-tam gdzie siedziba firmy()Sad oprze sie na moim wyroku i nie bedzie to trwalo tak dlugo jak w moim przypadku.
24 maja 2013 08:45
siwa564

Szukasz adwokata lub radce prawnego ktory zajmuje sie prawem pracy ,bierzesz swoja umowe o prace i tłumaczysz mu co robilas przy pacjentach na pewno nie pracowałas 8 godzin,moj adwokat liczyl srednio 12-13 godzin.Nasze umowy o prace byly nie adekwatne do wykonywanej pracy,mozesz powiedziec adwokatowi ze u mnie wyrok zapadl no i jest precedensem wiec jezeli wniesiesz sprawe do Sadu Pracy (a musi to byc Sad w Poznaniu-tam gdzie siedziba firmy()Sad oprze sie na moim wyroku i nie bedzie to trwalo tak dlugo jak w moim przypadku.

Zaraz, ale siedziba jest w Warszawie. Czy cos sie zmieniło. File mam we Wroclawiu. Mowisz ze lepiej w Poznaniu bo sad oprze sie na twoim wyroku?
24 maja 2013 14:31
Firma ma siedzibe w Poznaniu a biura w Warszawie ,sprawdz na umowie wiec sprawa musiala byc w Poznaniu ja mialam klauzule na mojej umowie ,ze gdyby Sad Pracy to tylko w Poznaniu tam gdzie siedziba firmy.
24 maja 2013 15:01
siwa564

Firma ma siedzibe w Poznaniu a biura w Warszawie ,sprawdz na umowie wiec sprawa musiala byc w Poznaniu ja mialam klauzule na mojej umowie ,ze gdyby Sad Pracy to tylko w Poznaniu tam gdzie siedziba firmy.

dzieki, mam malo czasu w domu ale mysle ze da sie zalatwic. 
24 maja 2013 19:24
Asik zalatwiaj ,szukaj adwokata lub radcy prawnego od prawa pracy zostaw pelnomocnictwa i spokojnie jedz ja tez tak zrobilam bo jak zlikwiduja PM24 to wszystko przepadnie!