SylwuniaWitam ja już kolejny dzień czekam na zaświadczenie o zatrudnieniu, bez niego nie mogę się w Urzędzie Pracy zarejestrować. Napisałam do mojej dotychczasowej opiekunki kontraktu, ale nie zareagowała nawet. Pozdrawiam.
P.s. Siwa gratulację :)
Sylwunia, ja też miałam z nimi takie przeboje. Ale poszperałam w necie i wiem, że firma musi wydać Ci takie zaświadczenie w ciągu 7 dni od zakończenia pracy. Jeśli nie, idziesz do ZUS i sprawdzasz czy Cie wyrejestrowali. Jeśli tego nie zrobili, piszesz w ZUSie pismo, (urzędnik musi Ci pomóc, bo mnie też pomogli) i wtedy ZUS oficjalnie musi do nich wystąpić z zapytaniem, dlaczego nie przestrzegają przepisów. Oni mogą nawet ich skontrolować. Jak to powiedziałam jednej pani przez telefon, to wszystko ruszyło i każde zaświadczenie mi przysłali.
PODANIE
Proszę o wysłanie:
DRUK ZUS ZWUA (bardzo potrzebny dla Zus-u, jak i do Urzędu Pracy w celu jak najszybszego zarejestrowania i nabycia uprawnień do ubezpieczenia)
INFORMACJI O DOCHODACH I ZALICZKACH NA PODATEK DOCHODOWY
ZAŚWIADCZENIA O OKRESIE ZATRUDNIENIA ( w celach emerytalno - rentowych). Podstawa prawna: Dz. U. nr 137, poz. 887 z 1998 r. oraz Dz. U. nr 149 poz.982 z 1998 r. z pozn. zm.
Jednocześnie pragnę podkreślić, że zgodnie z ustawą o systemie ubezpieczeń społecznych (dziękuję za podpowiedz na każdym druku RMUA) mam prawo wystąpić o te imienne zaświadczenia i druki w formie pisemnej, a firma Promedica, która zgodnie z ustawą jest płatnikiem moich składek, jest zobowiązana wystawić je w ustawowo przewidzianym terminie.
Współpracowałam z Wami w okresie.
Zgodnie z Art. 36 punkt 11: „Każda osoba w stosunku do której wygasł tytuł do ubezpieczeń społecznych podlega wyrejestrowaniu z tych ubezpieczeń. Zgłoszenie wyrejestrowania płatnik składek jest zobowiązany w terminie 7 dni od daty zaistnienia tego faktu.” Szczególnie proszę o jak najszybsze wystawienie i przysłanie mi druku ZUS ZWUA.
Z góry dziękuję za pozytywne i szybkie rozpatrzenie mojego podania.
Z poważaniem
Wyślij pisemko w takim stylu, za potwierdzeniem odbioru, a jeśli nie, to wal do ZUS ze skargą. Oni muszą zareagować, bo to podlega pod przepisy o obowiązkowym ubezp. społ., więc łaski nie robią. I pamiętaj na przyszłość, wszystko trzeba mieć na papierze, a jeśli piszesz wypowiedzenie, to trzeba najlepiej pofatygować się samemu do oddziału firmy i dostać pieczątkę na kopii wypowiedzenia. Wtedy ZUS ma formalne podstawy, żeby wszcząć postępowanie wyjaśniające.