Promedica24 Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
5 / 5
07 marca 2013 20:56
Mała ja rozmawiałam z koleżanką, która u nich pracowała jednorazowo w sierpniu 2012 roku też nie dostała jeszcze PIT-11, dzwoniła tam kilkakrotnie i bez rezultatu.
13 marca 2013 14:05
Hey

ja przepracowałam w Promedice 2 miesiące i było to moje pierwsze miejsce zatrudnienia jako opiekunka. Dostałam 30 euro na dzień z dobrą znajomością niemieckiego, Kolejnym wyjazdem jaki mi zaproponowano to opieka nad małżeństwem za 35 euro za dzień i się nie zgodziłam bo uważam, że kwota nie była adekwatna do wykonywanej pracy przy dwójce. Pani w biurze poinformowała mnie, że to i tak dużo przy kryzysie jaki obecnie panuje w kraju ..... chyba nie tak powinno zachęcać się ludzi do zostania w firmie.
Teraz szukam pracy w innych agencjach.
15 marca 2013 08:47
A ja mam pytanko czy Wam też zdarzały się w Promedice nieplanowane postoje. Ja czekałam na trzecie zlecenie 2 miesiące i pewnie gdybym nie monitowała telefonami to by o mnie zapomnieli. Niemiecki znam kiepsko ale doświadczenie mam duże i jestem fizjoterapeutą więc z transferem itp. nie mam problemów.
21 marca 2013 17:27
witajcie. a mam pytanie. jak wyglada w pro24 spotkanie rekrutacyjne? rozmowe tel juz przeszlam,w pon jade do bydgoszczy umowe podpisac. czy oni sprawdzaja w jakis praktyczny sposob moje doswiadczenie w opiece?
22 marca 2013 18:23

W praktyczny sposób nie sprawdzają ale przynajmniej u mnie zadawali dużo pytań na temat przypadków z jakimi miałam do czynienia, podawali różne przykłady problemów  i pytali jak sobie bym z nimi poradziła itp. Generalnie rozmowa przebiegała w miłej atmosferze

28 marca 2013 18:21
Ja jestem strasznie zezłoszczona na firmę... Wyznaczyli mi spotkanie na wtorek na 11.30 pojechałam, a tu zamknięte, pocałowałam klamkę... musiałam dojechać 50 km, straciłam czas i benzynę... Próbowałam się dodzwonić do firmy, ale tam jak zwykle zajęte, a moja opiekunka kontraktu nie odbierała- zostawiłam wiadomość na poczcie telefoniczne i do tej pory cisza... w poniedziałek wysłałam wypowiedzenie...mam dość!!!
05 kwietnia 2013 15:24
Dzień dobry :) Dostałam potwierdzenie zwrotne, że firma otrzymała moje wypowiedzenie... dziś do mnie dzwonili, ale spałam jeszcze... :)
08 kwietnia 2013 14:50

witam..mam pytanie,czy ktoras z dziewczyn wie jak jest z wyplata w euro jezeli 14/tego to niedziela?..dzieki /PROM24/

12 kwietnia 2013 21:04
WITAM, byłam zatrudniona w PROMEDICE24 i skończyło się w sądzie,są nieuczciwi i wykorzystują naiwne nie znające swojej wartości osoby lub osoby,które mają bardzo trudną sytuację finansową.Nie polecam tej firmy,mają oddziały już w całym krajuoja koleżanka-pilegniarka,też podała ich do sądu i zrezygnowała z usług tej firmy.Pozdrawiam dalia66
24 kwietnia 2013 12:14
Witam wszystkich no i musze podzielic sie dobra wiadomoscia otoz wygralam sprawe z Promedika trwalo to dlugo ale sie oplacilo!
24 kwietnia 2013 12:44
Witam ja już kolejny dzień czekam na zaświadczenie o zatrudnieniu, bez niego nie mogę się w Urzędzie Pracy zarejestrować. Napisałam do mojej dotychczasowej opiekunki kontraktu, ale nie zareagowała nawet. Pozdrawiam.
P.s. Siwa gratulację :)
27 kwietnia 2013 13:22
witam ja pracuje od wrzesnia bylam na 2 kontraktach pierwszy 3 miesiace 2-2,5miesiaca pisalam pismo o podwyzke i zero odpowiedzi wiec srednio chce mi sie wierzyc w te zarobki 1100E :/ pozdrawiam
28 kwietnia 2013 13:47
kasiu ja takze pisalam podanie o podwyzke jestem 3 raz u tej samej rodziny mam dobre referencje pisalam pismo na poczatku kwietnia pozniej dzwonilam do Pani koordynator a ona mi na to ze proces rozpatrywania zaczal swoj bieg i trzeba byc cierpliwym bo trwa on okolo miesiaca czasu. Takze czekam cierpliwie
28 kwietnia 2013 13:48

Dziewczyny mam pytanie dotyczace platnego urlopu. Czy mialyscie cos takiego jak to wyglada w praktyce Pozdrawiam

Nie dubluj postów! Moderator

01 maja 2013 16:05
Sylwunia

Witam ja już kolejny dzień czekam na zaświadczenie o zatrudnieniu, bez niego nie mogę się w Urzędzie Pracy zarejestrować. Napisałam do mojej dotychczasowej opiekunki kontraktu, ale nie zareagowała nawet. Pozdrawiam.
P.s. Siwa gratulację :)

Sylwunia, ja też miałam z nimi takie przeboje. Ale poszperałam w necie i wiem, że firma musi wydać Ci takie zaświadczenie w ciągu 7 dni od zakończenia pracy. Jeśli nie, idziesz do ZUS i sprawdzasz czy Cie wyrejestrowali. Jeśli tego nie zrobili, piszesz w ZUSie pismo, (urzędnik musi Ci pomóc, bo mnie też pomogli) i wtedy ZUS oficjalnie musi do nich wystąpić z zapytaniem, dlaczego nie przestrzegają przepisów. Oni mogą nawet ich skontrolować. Jak to powiedziałam jednej pani przez telefon, to wszystko ruszyło i każde zaświadczenie mi przysłali.

PODANIE
    Proszę o wysłanie:
  DRUK  ZUS ZWUA (bardzo potrzebny dla Zus-u, jak i  do Urzędu Pracy w celu jak najszybszego zarejestrowania i nabycia uprawnień do ubezpieczenia)  
  INFORMACJI O DOCHODACH I ZALICZKACH NA PODATEK DOCHODOWY
  ZAŚWIADCZENIA O OKRESIE ZATRUDNIENIA ( w celach emerytalno - rentowych).   Podstawa prawna: Dz. U. nr 137, poz. 887 z 1998 r. oraz Dz. U. nr 149 poz.982 z 1998 r. z pozn. zm.  

Jednocześnie pragnę podkreślić, że zgodnie z ustawą o systemie ubezpieczeń społecznych (dziękuję za podpowiedz na każdym druku RMUA) mam prawo wystąpić o te imienne zaświadczenia i druki w formie pisemnej, a firma Promedica, która zgodnie z ustawą jest płatnikiem moich składek, jest zobowiązana wystawić je w ustawowo przewidzianym terminie.

Współpracowałam z  Wami w okresie.

Zgodnie z Art. 36 punkt 11:   „Każda osoba w stosunku do której wygasł tytuł do ubezpieczeń społecznych   podlega wyrejestrowaniu z tych ubezpieczeń. Zgłoszenie wyrejestrowania płatnik składek jest zobowiązany w terminie 7 dni od daty zaistnienia tego faktu.”   Szczególnie proszę o jak najszybsze wystawienie i przysłanie mi druku   ZUS ZWUA.  
    Z góry dziękuję za pozytywne i szybkie rozpatrzenie mojego podania.   

Z poważaniem

Wyślij pisemko w takim stylu, za potwierdzeniem odbioru, a jeśli nie, to wal do ZUS ze skargą. Oni muszą zareagować, bo to podlega pod przepisy o obowiązkowym ubezp. społ., więc łaski nie robią. I pamiętaj na przyszłość, wszystko trzeba mieć na papierze, a jeśli piszesz wypowiedzenie, to trzeba najlepiej pofatygować się samemu do oddziału firmy i dostać pieczątkę na kopii wypowiedzenia. Wtedy ZUS ma formalne podstawy, żeby wszcząć postępowanie wyjaśniające.