Ile za pierwszy wyjazd do pracy?

20 lutego 2014 14:27 / 1 osobie podoba się ten post
Kochana Nianta, ale mam nadzieje ze ty nie mowisz tak w firmie tez ze pilnie potrzebujesz pieniazkow? Nie twierdze ze Aterima tez , ale niektore firmy chetnie wykorzystuja fakt ze opiekunka jest pod sciana i daja jej niskie stawki , bo " i tak nie ma wyjscia i pojedzie "... .
20 lutego 2014 14:28
Athenka

Kochana Nianta, ale mam nadzieje ze ty nie mowisz tak w firmie tez ze pilnie potrzebujesz pieniazkow? Nie twierdze ze Aterima tez , ale niektore firmy chetnie wykorzystuja fakt ze opiekunka jest pod sciana i daja jej niskie stawki , bo " i tak nie ma wyjscia i pojedzie "... .

No właśnie ostatnio już tak powiedziałam, a  pod ścianą na prawdę jestem;( 
20 lutego 2014 14:33 / 2 osobom podoba się ten post
nianta

pamietaj takich rzeczy sie nie mowi moze dlatego masz tak niska dniowke?
20 lutego 2014 14:42 / 1 osobie podoba się ten post
nianta

nianta kochana głowa do gory na tej firmir i na tej sztelli świat się nie kończy . Szukaj , a znajdziesz lepszą firmę i za lepszą kasę będziesz pracowała . Ja na starcie też miałam zero języka praktycznie , a i doświadczenia jako takiego nie miałam , a dostałam wyższą stawkę . Też byłam pod ścianą tak jak ty no może w innym sensie , ale kasy potrzebowałam  , ale to nie znaczy ,że mamy pracować za ochłapy , które firmy mam proponują . Trzeba sie cenić . Może ktoś powie , no odezwała sie ta co kokosy dostaje, ale ja powoli robie postępy i do przodu .
20 lutego 2014 15:27

Nianta i Serce 78 musicie informować całe forum o swojej prywatnej korespondencji? Moderator

20 lutego 2014 16:21 / 2 osobom podoba się ten post
Wierze Ci , ze na prawde jestes pod sciana , ale nie informuj o tym firm. Magdalena ma racje. W nastepnej firme powiedz , ze chcesz pracowac , pracowalas w innej firmie Aterimie - ale firma ta nie proponowala Ci rozsadnych wynarodzen dlatego chcesz teraz wyjechac z nowa firma , ktora placi odpowiednie pensje w stosunku do pracy. Jest to zgodne z prawda , ale nie musisz informowac firmy ze jestes w ciezkiej sytuacji fin. i potrzebujesz koniecznie wyjechac na sztelle.
20 lutego 2014 17:03 / 8 osobom podoba się ten post
Nianta - dziecko!Wylazuj zaraz z tego doła!!!!Taka młoda dziewczyna!!!!Bierz się do roboty-na forum masz mnóstwo firm ,które oferuja wyższe stawki-siadaj przed kompem ,wysyłaj aplikacje!!!Co ty sie tak tej jednej trzymasz jak pies na łańcuchu.Dając Ci 20euro dniówki firma wykorzystała Cię na maxa!!!!!!Już chyba masz te swiadomość ,że dałaś się zrobic w bambuko. Nie miej zadnych sentymentów ,żeby szukać czegoś innego.I nigdy ,przenigdy nie mów więcej w żadnej rozmowie z firma ,ze stoisz pod scianą!!!!!!!!Takie teksty każda firma wykorzysta!!!Jak będziesz przeprowadzała rozmowy to pamiętaj -z firma nie wolno rozmawiać proszalnym tonem!!!Masz byc pewna siebie i nie rzucac się na pierwsza lepsza propozycję za 600-700 euro!!!! Zacznij sie cenić!!!!Uwierz w siebie!!!To nie jest bardzo trudne:)Kibicuję Cię:):):)
20 lutego 2014 18:43

Athenka - na Twoją prośbę założyłem wątek o tej firmie, ale jeśli zamierzasz ją reklamować po całym forum, to go usunę. Moderator

20 lutego 2014 21:21 / 6 osobom podoba się ten post
nianta

Jezuuuuuuuuuuuuuuu popatrz ile ofert pracy na pierwszej stronie! Nie mazgaj się tylko wysyłaj swoje CV do wszystkich, które nie mają zbyt dużo negatywnych opinii! Już masz doświadczenie, więc zabieraj się do pracy, chyba, że ze swoją firmą ślub wzięłaś?
20 lutego 2014 22:38 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Bardzo mi miło Hagia, że nie tylko ja byłam taka durna ,aż mi teraz lżej na duszy,że Ty też z tych mądrych inaczej :)))))).......Też siedziałam w jednym miejscu dwa i pół roku ,firmie było to na rękę,bo o nic nie prosiłam,rodzina w trakcie mojego urlopu dopominała się o mnie ......Tylko jeden maleńki problem.....kiedy już po półrocznym pobycie przy jednej PDP-ej firma wspominała ,że jestem "za dobra" na ten kontrakt ,ale jeszcze jakieś podwyżki mi dawali ....nie poinformowali mnie, że dalsze podwyżki będą niemożliwe,bo klient "za mało płaci"......Robili mnie w konia do samego końca....Klient=euro,pracownik również=euro....szkoda im było to marnować.......Wiem,że się powtarzam, ale będę to robiła do końca życia ........FORUM jesteś WIELKIE :)))))))))))))))))

Basiu, ja jestem durna o tyle, że nie bardzo umiem walczyć o coś dla siebie samej. Wiem, że powinnam mieć więcej :)
Firma byłaby gotowa dać mi więcej,ale za dwójkę Pdp, albo ciężki przypadek. Za taką propozycję podziękowałam.
Ale ja na dzień dobry dostałam normalną stawkę, a nie okruszki z pańskiego stołu. No i trafiłam na liczących kasę, ale i trzymających się przepisów ludzi. Na utrzymanie siebie i Pdp otrzymuję godne pieniądze. Jak czytałam Twoje opowieści o gotowaniu w tamtym miejscu, to trochę trudno było mi to sobie wyobrazić. Tak ogólnie żyję tu zdrowiej niż w moim domku. Tylko wybieg mam trochę za krótki ;)  Nie narzekam do rodziny Pdp, trochę im tylko pomarudzę, jak do tej pory z dobrymi skutkami dla mnie. Mam dobrą sztelę, dla osoby dbającej o swoje zdrowie i pewnie dlatego nie poszłam sobie jeszcze z tej agencji.
    Ale nic nie jest wieczne, zwłaszcza Pdp, zmiana krajobrazu kusi, no i rozmyślam nad sensem zmiany.

20 lutego 2014 22:56
nianta

Nianta i Serce 78 musicie informować całe forum o swojej prywatnej korespondencji? Moderator

Przepraszam, następnym razem...
A Nie, nie będzie następnego razu :) 
21 lutego 2014 05:43
Athenka

Athenka - na Twoją prośbę założyłem wątek o tej firmie, ale jeśli zamierzasz ją reklamować po całym forum, to go usunę. Moderator

Nie, nie Szefie . Chcialam tylko pokierowac Niante do ktorego Topicu ma isc ,  bo ona troche zagiubiona nie wie co robic  :II 

Myślę, że jest osobą inteligentną i sama sobie odnajdzie dział i wszystkie inne tematy z opiniami o firmach. Moderator

01 marca 2014 15:08
Ja zaczynałam z doświadczeniem przy opiece w Polsce przy cioci, trochę przy tacie. Znajomość j. niemieckiego komunikatywna - 1100euro.. Ten szef niżej nie schodzi .. Aczkolwiek zaaaaaaaawansowana demencja Pani do której pojechałam była dla mnie małym szokiem.. Nie ma rzeczy nie do przeskoczenia czasem..
Chyba agencja A. z gdańska oferowała mi nawet niedawno 700euro wynagrodzenia :) ....
02 marca 2014 14:37
Nie wiem gdzie napisać , więc napiszę tu . Już kiedys chyba pytałam o to , ale dalej nie daje mi spokoju pewna kwestia. Chciałam poprostu zapytać o wynagrodzenie , bo ja tępa chba jestem i już się gubię . Czy na wynagrodzenie dajmy to 1100eur składa się podstawa + dieta za cały miesiąc ? Czy to 1100eur to jest tylko z diety , a podstawa to osobna bajka ? Jak to wygląda u Was?
02 marca 2014 14:41
alinka1339

Nie wiem gdzie napisać , więc napiszę tu . Już kiedys chyba pytałam o to , ale dalej nie daje mi spokoju pewna kwestia. Chciałam poprostu zapytać o wynagrodzenie , bo ja tępa chba jestem i już się gubię . Czy na wynagrodzenie dajmy to 1100eur składa się podstawa + dieta za cały miesiąc ? Czy to 1100eur to jest tylko z diety , a podstawa to osobna bajka ? Jak to wygląda u Was?

Nie wiem,jak u innych,ale te pieniądze to wszystko razem..podstawa + diety=1100 e