Tak wypełnić .,zeznanc wszystko jak pod przysięgą, prawdę i tylko prawdę.
Mam 14 dni na to.
Tak dokładnie biorą się firemkom do du..........p.
Tak wypełnić .,zeznanc wszystko jak pod przysięgą, prawdę i tylko prawdę.
Mam 14 dni na to.
Tak dokładnie biorą się firemkom do du..........p.
Scarlet,tylko nie przyznawaj się,że bierzesz jakiekolwiek pieniądze do ręki-nieważne czy tak jest czy nie-tylko oficjalne dochody.Nie znam tematu,więc zamilknę.
To nie jest tak,że musi napisać,ze np na święta dostała dodatkowo od rodziny 50 €.
Firmy wystawiają rachunki,na podstawie tych rachunków ZUS chce znać kwotę wypłaty. Tak ja przynajmniej rozumuję.
Co my,pracownicy mamy zrobić jak jesteśmy zatrudnieni na umowę o delegacji czy oddelegowaniu,przecież pracowac trzeba,a to agencji problem,że ukrywa dochody.
Matko,ale się zdenerwowałam....
oj Scarlett ale sie narobilo . Nie jest to dobre dla Opiekunek. Kobiety wyjezdzaja przez Firmy , zeby legalnie pracowac a tu takie cyrki .... i problemy a moze i jakies koszty nawet ...
ivanillia, te 50€ za swieta to oficjalny dochod - prawie kazda firma daje premie swiateczna. Chyba ze rodzina dala cos do reki - ale o tym sie nie mowi, bo nikt z ZUSu Ci tego nie udowodni... .
ivanilia40 aha
Ja tez bym sie zdenerwowala.
A jezeli w przyszlosci zniknal umowy-zlecenia to jak firmy bede zatrudniac?
Na umowy o prace - chyba ze stawki netto pojda w dol , zeby firmie zyski sie nie zmienily.
Albo - co mi sie wydaje najbardziej prawdopodobne - beda wymagac od Opiekunek by te zalozyly DZialanosc Gosp. lub niemiecka Gewerbe.
Napisałam,że jak dostała od rodziny na święta 50 €,a nie od agencji na święta :)
Ja sie mimo wszystko zdenerwowałam tym pismem z ZUS-u. Ja nienawidzę żadnego kombinatorstwa,zawsze wszystko płacę uczciwie,rachunki w terminie,z jakiej niby racji mam się jeszcze przed ZUS-em tłumaczyc? Niech rząd wprowadzi jednolite,konkretne przepisy i będzie po kłopocie,a tak każda firma kombinuje kosztem pracownika.