A to czemu tak?Płacą wtedy kiedy jesteś na urlopie????Przecież cały rok na szteli się nie jest i nie wykonuje zlecenia?To chyba tak byc nie powinno?
A to czemu tak?Płacą wtedy kiedy jesteś na urlopie????Przecież cały rok na szteli się nie jest i nie wykonuje zlecenia?To chyba tak byc nie powinno?
Wtedy najczęściej zmienia się stawka zlecenia na najniższą możliwą pozwalającą na ciągłość ubezpieczenia zdrowotnego. Zleceniobiorca nie musi rejestrować się do PUP, a zleceniodawca też ma swoje korzyści.
Nie wiem jak z płatnością za ten czas.
No własnie,to też.:)
A wypłacają ci za czas pobytu w Pl kasę za to zlecenie?
Alinko, jesli masz problem z napisaniem tego wypowiedzenia w sposób prawidłowy, to daj znać. Pomogę.
Mam mały problem , czy w tym wypowiedzeniu umowy zlecenia jeżeli napiszę ,że wypowiadam za porozumieniem stron to firma nie będzie sprawiała mi kłopotów ? Czy lepiej napisać ,że z dwu tygodniowym treminem wypowiedzenia ?
Alinko , ja napisalam , że z dwutygodniowym okresem wypowiedzenia i uzasadniłam , że nie satysfakcjonują mnie zarobki w tej (byłej ) firmie .
Mam mały problem , czy w tym wypowiedzeniu umowy zlecenia jeżeli napiszę ,że wypowiadam za porozumieniem stron to firma nie będzie sprawiała mi kłopotów ? Czy lepiej napisać ,że z dwu tygodniowym treminem wypowiedzenia ?
Basiu , a czy w uzasadnieniu wypowiedzenia mogę napisać ,że zaistniała sytuacja rodzinna nie pozwala mi na wyjazdy do pracy w De?
Nie masz obowiązku uzasadniać wypowiedzenia. Rozwiązywałam już kilka umów, kiedy przestawały mnie satysfakcjonować.
A to już wszystko wiem dzięki , ja pierwszy raz rozwiazuje umowę dlatego te pytania .
Basiu , a czy w uzasadnieniu wypowiedzenia mogę napisać ,że zaistniała sytuacja rodzinna nie pozwala mi na wyjazdy do pracy w De?
Pierwszy raz jest najgorszy, później z zamkniętymi oczami będziesz to robić.
Wyślij poleconym i zachowaj kwitek :)))))