nie
nie
Dzięki Emi
Piszesz swoje dane adresowe w lewym górnym rogu, miejscowość i data w prawym, a w treści mniej więcej:
Proszę o rozwiązanie umowy zlecenia, zawartej w dniu ....... z zachowaniem ........(podać okres) np. 2-tygodniowego okresu wypowiedzenia.
Podpis. I starczy
nie
Alinka, sprawdz w umowie, jaki masz czas wypowiedzenia i czy nie ma konieczności wypowiedzenia z końcem miesiąca. Pozdrawiam
Alinka, sprawdz w umowie, jaki masz czas wypowiedzenia i czy nie ma konieczności wypowiedzenia z końcem miesiąca. Pozdrawiam
Ja mam zapis w umowie- "Umowa może byc wypowiedziana przez każdą ze stron w formie pisemnej, na miesiąc naprzód na koniec miesiąca kalendarzowego"
No właśnie, bo będąc w domu, czekasz na konkretne zlecenie wykonania danej usługi. Natomiast jesli już tę usługę w DE wykonujesz, to wypowiedzenie musi zawierać przyczynę.
Ja mam umowę zlecenie na czas nieokreślony... W momencie wyjazdu otrzymuję zlecenie wyjazdu... W umowie są ustalone warunki wypowiedzenia i każda umowa cywilna może mieć inne takie warunki - to Firma decyduje co jej sie opłaca. Inaczej wypowiadam umowę gdy jestem oddelegowana i przebywam na terenie de bo wtedy muszę podać przyczyny wypowiedzenia umowy, a inaczej gdy jestem w kraju. W kraju nie podaję przyczyn.