Co nas czeka w Szwajcarii?

08 lipca 2014 14:06 / 3 osobom podoba się ten post
reanata

wszystkie nowosci kulinarne mnie interesuja;-

Sie mowi,sie ma:)
08 lipca 2014 14:07
mleczko47

Sie mowi,sie ma:)

dziekuje;-
08 lipca 2014 14:09 / 2 osobom podoba się ten post
Renatko - wkleje foto z opisem mam ta opcje,że obraz jest duży myslę,że mozna bedzie odczytac przepis a jak nie to przepisze:):)
08 lipca 2014 14:11
Renata to proba.
08 lipca 2014 14:12 / 2 osobom podoba się ten post
A co nie mowiłam,ze jestem leniwa i inteligentna:):):):):)
08 lipca 2014 14:17 / 3 osobom podoba się ten post
Wstawiaj dalej te przepisy - mogą sie przydać . Zresztą sama wypróbuję po powrocie do domu.Jakiś wieczór ze znajomymi i egzotyczne dla nich potrawy można przygotowac .
08 lipca 2014 14:37 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko47

Zakladając ten temat myslałam,ze wywiaze sie dyskusja na temat warunkow pracy,warunkow zatrudnienia - bo przecież to inny kraj,inne wymagania,inna kultura, inaczej dojeżdżamy i inaczej nam płaca.

Ale opiekunek zatrudnionych przez szwajcarska firme jest jak na lekarstwo to nie ma co nowego wnosić.Bo to nikogo nie interesuje kogoś kto pracuje w DE albo jest zatrudniony przez firmę polsko-niemiecka czy odwrotnie,gdyz warunki nie odbiegaja od normy.

Znalazłam dzisiaj nową książke z przepiasami typowo szwajcarskimi, ale łatwymi, bo tu w kazdym jest Jowa - Teigen,ktory mozna kupić w Migros - i zrobić smaczny szybki obiad.

Nie chce pisac tylko dla siebie, bo ja już je mam,jesli kogos interesuje to moge podac.

Mnie interesuja warunki pracy w Szwajcarii.Jakos nie widzialem tego tematu wczesniej - a szkoda.Teraz jak otwieram strone to czytam ksiazke kucharska ha ha.Tak na 100 % to nie wiem o co pytac.Wiadomo interesuja mnie zarobki,interesuje mnie rowniez mozliwosc podjecia tam pracy na stale.Podejscie do opiekuna rowniez ale jak dzis przeczytalem co Ivanili pisze to juz chyba wiem ha ha Tak jak wszedzie podchodza do obcych.Pisz o wszystkim.O cenach paliwa rowniez chetnie poczytam
O jeszcze mi sie przypomnialo.Jakie wyksztalcenie maja ichne opiekunki,jaka szkola i jak dlugo trwa
08 lipca 2014 14:39
mleczko47

Renata to proba.

jest ok-;
08 lipca 2014 21:28 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Mnie interesuja warunki pracy w Szwajcarii.Jakos nie widzialem tego tematu wczesniej - a szkoda.Teraz jak otwieram strone to czytam ksiazke kucharska ha ha.Tak na 100 % to nie wiem o co pytac.Wiadomo interesuja mnie zarobki,interesuje mnie rowniez mozliwosc podjecia tam pracy na stale.Podejscie do opiekuna rowniez ale jak dzis przeczytalem co Ivanili pisze to juz chyba wiem ha ha Tak jak wszedzie podchodza do obcych.Pisz o wszystkim.O cenach paliwa rowniez chetnie poczytam
O jeszcze mi sie przypomnialo.Jakie wyksztalcenie maja ichne opiekunki,jaka szkola i jak dlugo trwa

Warunki sa bardzo dobre zwłaszcza płacowe juz gdzies pisałam o tym i nie bede powtarzała, bo sie narażam.Chciałam Ci napisać tylko,że prace znalazłam tu na forum- wychodzi na to,ze trzeba nie tylko pisac ale i czytać.Jakie wykształcenie maja opiekunki to nie wiem ja jestem zatrudniona 24/24 ale oczywiscie całej doby nie pracuje.Jestem w prywatnym domku z pdp tylko.Praca jak wszędzie trafisz dobrze to Twoj fuks.Nie mogę nic więcej napisac,bo nie chcę banana dostać.Jesteś obyty z Googlem poszukaj tam jest dużo informacji. I nie wiem jakie wykształcenie maja tu opiekunki bo nie spotykam sie z nimi.Ale język musi być dobry jak chcesz przez firme pracowac.
08 lipca 2014 21:33
mleczko47

Warunki sa bardzo dobre zwłaszcza płacowe juz gdzies pisałam o tym i nie bede powtarzała, bo sie narażam.Chciałam Ci napisać tylko,że prace znalazłam tu na forum- wychodzi na to,ze trzeba nie tylko pisac ale i czytać.Jakie wykształcenie maja opiekunki to nie wiem ja jestem zatrudniona 24/24 ale oczywiscie całej doby nie pracuje.Jestem w prywatnym domku z pdp tylko.Praca jak wszędzie trafisz dobrze to Twoj fuks.Nie mogę nic więcej napisac,bo nie chcę banana dostać.Jesteś obyty z Googlem poszukaj tam jest dużo informacji. I nie wiem jakie wykształcenie maja tu opiekunki bo nie spotykam sie z nimi.Ale język musi być dobry jak chcesz przez firme pracowac.

ok dzieki poszukam popatrze 
08 lipca 2014 21:36 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Praca jest,warunki super,kursy możesz robić generalnie ok:) A jakie widoki:):):)p.s otwórz swojego maila
08 lipca 2014 21:43
robert72

Praca jest,warunki super,kursy możesz robić generalnie ok:) A jakie widoki:):):)p.s otwórz swojego maila

ok dzieki
08 lipca 2014 21:58 / 1 osobie podoba się ten post
Renatka, napisz mi co Cie interesuje.Mięsa,zupy,ciasta,desery czy sałaty.
08 lipca 2014 22:12 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

szczerze no coz jestem miesno -zerna ,tak uwielbiam mieso,ale z dodatkiem warzyw,juz troche wychwycilam  od ciebie pomyslow.juz te wczesniejsze dla tiny chyba sprobowalam sa bomba;-
08 lipca 2014 22:43 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

mozesz wpisac maila u siebie chce do ciebie naisac i zapytac o cos