Sama nazwa wskazuje,że to musi być pyszne:)Przepisik popłosze:)
Sama nazwa wskazuje,że to musi być pyszne:)Przepisik popłosze:)
No tego jeszcze na forum nie było pisze przepis z dedykacja. To dla Tiny- zebyś ten rozmiar 38 utrzymała, az do emerytury.Zaoszczedzisz kase i palta nie bedziesz musiala sobie kupić.A przepraszam to płaszczyk:):):)
Rassiges Tomatenfondue.
400 g Tomaten (frische oder aus der Dose)
600 g Kasefondue - Mischung
2 dl Rotwein
1 Essl.Maispude
1-3 Knoblauchzehen (nach Beliben)
Oregano,Basilikium,Muskat,Pfeffer,Peterli.
500 g Weiss-Halbweiss- oder Ruchbrotwurfel
Zubereitung:
Frische Tomaten wie folgt schalen;Wasser zum Kochen bringen und von der Herdplatte nehmen.Tomaten 2-3 Minuten ins heisse Wasser legen,herausnehmen und mit einem Messer schalen.Die geschalten Tomaten mit dem Mixer purieren,in die Fonduepfanne geben und aufkochen.Nun die Kasefondue-Mischung dazugebenund so lange ruhren,bis der Kase geschmolzen ist. Maispuder mit etwas Rotwein anruhren und beigeben, Den restlichen Wein ebenfalls dazugiessen und gut umruhren Kraftig wurzen.Knoblauch fein hacken und am Schluss darunterziehen.
Tip:
Mit etwas Tomatenpuree lasst sich der Tomatengeschmack noch verstarken.
Tobie nie trzeba pisac co to jest Maispuder. Smacznego! wspomni mnie przy robieniu tej potawy.
dzięki mleczko tylko nie wiem czemu moje posty moderaor usunął.Czyżby uznał,że to reklama bloga? bez sensu.Tam było naprawdę dużo praktycznych informacji.....ale może lepiej nie wiedzieć i dawać się robić w balona przez firmy?
Moderator usuwa wszelkie formy kryptoreklamy z forum. Również linki do blogów, odsyłających do firm i polecających je. Moderator
Zakladając ten temat myslałam,ze wywiaze sie dyskusja na temat warunkow pracy,warunkow zatrudnienia - bo przecież to inny kraj,inne wymagania,inna kultura, inaczej dojeżdżamy i inaczej nam płaca.
Ale opiekunek zatrudnionych przez szwajcarska firme jest jak na lekarstwo to nie ma co nowego wnosić.Bo to nikogo nie interesuje kogoś kto pracuje w DE albo jest zatrudniony przez firmę polsko-niemiecka czy odwrotnie,gdyz warunki nie odbiegaja od normy.
Znalazłam dzisiaj nową książke z przepiasami typowo szwajcarskimi, ale łatwymi, bo tu w kazdym jest Jowa - Teigen,ktory mozna kupić w Migros - i zrobić smaczny szybki obiad.
Nie chce pisac tylko dla siebie, bo ja już je mam,jesli kogos interesuje to moge podac.