Co nas czeka w Szwajcarii?

21 sierpnia 2014 15:05 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

We Fracji nie płacą szczególnie  i mentalnośc tam nieco "hrabiowska" a mój francuski mocno zaniedbany-musiaalbym fałdów baaaaardzo mocno przysiąść a leniwa jestem-były na forum oferty ze znajomościa tego języka ale płatne przeciętnie:(No i jakby już to albo Toskania albo Paryż:)Ostatecznie Lazurowe Wybrzeże:)Jak juz wybrzydzac to na maxa:)

O! I to jest odpowiedź godna konkretnej osoby! :))) 
W końcu marzenia są właśnie po to by umilić nam życie i byśmy mieli do czego dążyć :)))))))))))
Czekam na ciąg dalszy Twojego spostrzegania kraju serami i bankami płynącego :))) Hi hi hi :)
21 sierpnia 2014 15:05 / 9 osobom podoba się ten post
Kasiu , masz moje słowo honoru , że ani Tobie ani pozostałym dziewczynom pracującym w CH. nie zazdroszczę . Jak dla mnie , w mojej sytuacji materialnej to D. już jest Eldorado :).... Już parę miesięcy temu myślałam ( przyznaję się ) o CH.( tylko przy tym skrócie CH . bez skojarzeń - proszę ), ale powiedziałam sobie , że jeżeli już to w przyszłym roku . :))) Cieszę się Kasica , że masz fajnie , że możesz zwiedzać i życzę Ci jak najlepiej , nie bierz sobie wszystkiego do serca ....i pisz , pisz i jeszcze raz pisz ;))))).... ja to juz taki mól książkowy jestem a wyobrażnię jako taką posiadam , że czy Ty , czy dziewczyny piszą , opisują cokolwiek to dla mnie jest jak balsam , przymykam na chwilę oczy i jak bym tam była ....... Tylko Romany żal , bo ona zwiedzająco -uzależniona jest i też pięknie opisuje :(((
21 sierpnia 2014 15:33 / 8 osobom podoba się ten post
kasia63

Amorek i Grenadelka-a mnie się trochę smutno zrobiło:( Nie chciałabym ,żeby moje wrażenia były odbierane na zasadzie "zazdrośćcie mi frajerzy pracujący w D"..... Marzyła mi się Szwajcaria,cieszę się ,że się udało choć prawdę mówiąc fuksem:)Teraz Ands zasiał"ziarno niepokoju" i może kiedyś trafi się Dania:)Lubię poznawać nowe kraje ,obyczaje,"zasady działania",choć czesto wiąże się to z odczuciem-"jestem osioł i nic nie wiem:)".Zakładając bloga teraz chciałam się z Wami wszystkimi podzielić obserwacjami świeżynki bo zupełniej inaczej patrzą te,które tu długo pracują a ja inaczej ,ale wobec podobnych komentarzy....,już nie wiem sama czy to ma sens...Nie chcę ,żebyście mi zazdrościli czy uważali że jestem z tej sławnej"wyższej"półki,nie jestem,po 4 latach wyjazdów????Jeszcze długo ,długo nie:)Może nigdy:)-gdyby w Rosji tak płacili jak tu też bym pojechała bo ruski znam o niebo lepiej niż niemiecki:) Czy w jakiekolwiek inne miejsce.Pewnie ,że wolałabym przyjechać tu turystycznie,do D też ,ale skoro nie da się inaczej:)

KASIU... JA SIE CIESZE..., ze masz prace, spokojna..ze ludzie cywilizowane, ze poznajesz nowe kraje itd. itd. NIE MASZ MOTYWU SMUCIC SIE, poniewaz nigdy tu na forum, nie zadowolisz wszystkich. Wszystko co pisalam wczesniej odnosi sie do zazdrosci i glupoty....  / imie, nick itd./ ... okazalo sie nagle, ze mozna wyjechac do CH.    BEZ POMOCY UCZYNNYCH DUSZYCZEK / 1,23,25, - /., ze mozna odnosic sukcesy/  kazdy mierzy je swoja miara /, ze nie placzemy na forum.... to boli tych ludzi. Dzisiaj od rana wyciaganie szkieletora z szafy... po co ???? ???//???? Kto wie ile ja mam euraskow, na mojej Majorce ?????   Zasmiecanie Twojego bloga, to inny temat... i wiesz dobrze o co chodzi. Mysle, ze to wszystko albo z nudow, albo postepujace otepienie starcze. Temat frajerow...nie jest mi blizej znany,  uwazam, ze jestesmy  madrymi kobietami, pracujemy w stresie.. nikt nie wie, co bedzie sie dzialo, za 10 min., kazda/y  ma innego pdp, inny styl pracy, inne doswiadczenie, inna place , itd.  to jest frajerstwo.? nie.Moze ktos tak uwaza, a moze swoje niepowodzenia osobiste przelewa na forum- checia zdolowania  reszty., ... nie interesuje mnie toooooooooooooooo.......... Wyzsza polka nie istnieje, podaje do publ. wiadomosci  = sa osoby uczciwe i kloaka. ZA to co napisalam i otrzymalam obietnice szybkiego exportu od Modusia, nie wypieram sie i moge napisac jeszcze raz / bylo to skierowane do konkret. osoby, nie odnosilo sie do CIEBIE /. Nienawidze tylko glupoty, podlosci i falszu...nauczylam sie nawet bawic,........... jak klaun bryluje po salonach .... Zycze CI  i wszystkim samych sukcesow i spokojnej pracy.
Pisz bloga,  nie zwazaj na zlosliwosci... a spamy wywalaj...

21 sierpnia 2014 16:18 / 3 osobom podoba się ten post
Amorek...
bardzo ładnie napisała...ja myślę tak samo jak ty.
21 sierpnia 2014 16:25 / 5 osobom podoba się ten post
kasia63

Amorek i Grenadelka-a mnie się trochę smutno zrobiło:( Nie chciałabym ,żeby moje wrażenia były odbierane na zasadzie "zazdrośćcie mi frajerzy pracujący w D"..... Marzyła mi się Szwajcaria,cieszę się ,że się udało choć prawdę mówiąc fuksem:)Teraz Ands zasiał"ziarno niepokoju" i może kiedyś trafi się Dania:)Lubię poznawać nowe kraje ,obyczaje,"zasady działania",choć czesto wiąże się to z odczuciem-"jestem osioł i nic nie wiem:)".Zakładając bloga teraz chciałam się z Wami wszystkimi podzielić obserwacjami świeżynki bo zupełniej inaczej patrzą te,które tu długo pracują a ja inaczej ,ale wobec podobnych komentarzy....,już nie wiem sama czy to ma sens...Nie chcę ,żebyście mi zazdrościli czy uważali że jestem z tej sławnej"wyższej"półki,nie jestem,po 4 latach wyjazdów????Jeszcze długo ,długo nie:)Może nigdy:)-gdyby w Rosji tak płacili jak tu też bym pojechała bo ruski znam o niebo lepiej niż niemiecki:) Czy w jakiekolwiek inne miejsce.Pewnie ,że wolałabym przyjechać tu turystycznie,do D też ,ale skoro nie da się inaczej:)

Kasiu 63...
wiesz że ja ciebie lubię...czytam twoje posty...
a to że jesteś tam to super...super dla ciebie...
nie przejmuj się zazdrośnikami...patrz przed siebie...do przodu...
pisz dalej proszę...to takie ciekawe...
uśmiechu i pogody ducha życzę Tobie.
21 sierpnia 2014 18:11 / 2 osobom podoba się ten post
Binga

Kasiu 63...
wiesz że ja ciebie lubię...czytam twoje posty...
a to że jesteś tam to super...super dla ciebie...
nie przejmuj się zazdrośnikami...patrz przed siebie...do przodu...
pisz dalej proszę...to takie ciekawe...
uśmiechu i pogody ducha życzę Tobie.

Czytam forum i jakos nie zauwazyłam zazdrosci.Skoro ktoś pisze to chyba ze szczerego serca, a jak pyta to chce wiedzieć.Nawet jak jakies słowo komus się"wymsknie" to napewno nie jest to zazdrość.Opieka taka sama jak w DE - do domu jeszcze dalej.Nie wiem gdzie tu zazdrość w postach.
21 sierpnia 2014 18:23 / 1 osobie podoba się ten post
AMOREK

KASIU... JA SIE CIESZE..., ze masz prace, spokojna..ze ludzie cywilizowane, ze poznajesz nowe kraje itd. itd. NIE MASZ MOTYWU SMUCIC SIE, poniewaz nigdy tu na forum, nie zadowolisz wszystkich. Wszystko co pisalam wczesniej odnosi sie do zazdrosci i glupoty....  / imie, nick itd./ ... okazalo sie nagle, ze mozna wyjechac do CH.    BEZ POMOCY UCZYNNYCH DUSZYCZEK / 1,23,25, - /., ze mozna odnosic sukcesy/  kazdy mierzy je swoja miara /, ze nie placzemy na forum.... to boli tych ludzi. Dzisiaj od rana wyciaganie szkieletora z szafy... po co ???? ???//???? Kto wie ile ja mam euraskow, na mojej Majorce ?????   Zasmiecanie Twojego bloga, to inny temat... i wiesz dobrze o co chodzi. Mysle, ze to wszystko albo z nudow, albo postepujace otepienie starcze. Temat frajerow...nie jest mi blizej znany,  uwazam, ze jestesmy  madrymi kobietami, pracujemy w stresie.. nikt nie wie, co bedzie sie dzialo, za 10 min., kazda/y  ma innego pdp, inny styl pracy, inne doswiadczenie, inna place , itd.  to jest frajerstwo.? nie.Moze ktos tak uwaza, a moze swoje niepowodzenia osobiste przelewa na forum- checia zdolowania  reszty., ... nie interesuje mnie toooooooooooooooo.......... Wyzsza polka nie istnieje, podaje do publ. wiadomosci  = sa osoby uczciwe i kloaka. ZA to co napisalam i otrzymalam obietnice szybkiego exportu od Modusia, nie wypieram sie i moge napisac jeszcze raz / bylo to skierowane do konkret. osoby, nie odnosilo sie do CIEBIE /. Nienawidze tylko glupoty, podlosci i falszu...nauczylam sie nawet bawic,........... jak klaun bryluje po salonach .... Zycze CI  i wszystkim samych sukcesow i spokojnej pracy.

No przeliczyłam sie z ta zazdroscią jednak.To wzorcowy wpis.Kto niby miał ci pomagać przy wyjeżdzie do pracy w CH.Są firmy,ktore wysyłają do pracy zgłoś sie.Juz teraz rozumiem dlaczego mnie atakujesz.Ja nie jestem posredniczką w załatwianiu pracy.Z tego posrednictwa to wychodza tylko problemy jak z kolażankami na forum.
Nic tu nagle sie nie okazało, bo wyjazdy były opisywane na forum trzeba czytac to co pisze i nie wymyslac dalszego ciągu. Kasia juz pracuje inne będa pracowały taka jest kolej rzeczy.
21 sierpnia 2014 18:35 / 6 osobom podoba się ten post
AMOREK

Amorek, wiaderko plusików za posta :)))
Tak sobie czytałam co napisałaś, a potem wróciłam bo pomyślałam że chyba czytałam niedokładnie. Ale jednak nie, jeszcze moje oczy dzięki Bogu dobre. Nie widziałam żebyś tam napisała coś co byłoby nie na miejscu. A i osobiście nikogo nie tykałaś, ani nicka, ani opisu nie ma... Widać powiedzenie "uderz w stół a nożyce się odezwą" jest bardzo prawdziwe.
Ja tak samo jak Ty cieszę się że dziewczyny tam są, że mają możliwość i dają nam obraz sytuacji z innego kraju. 
A za rok, dwa, pięć - może i my się tam znajdziemy, prawda? Jak się spotkamy na ulicy to powiemy sobie: jak dobrze że dziewczyny kiedyś na forum pisały o tym jak tu jest :) 
Amorku, wołamy razem: KASIU, PISZ JAK DOTĄD :)
21 sierpnia 2014 18:38 / 1 osobie podoba się ten post
Był dobry topik,robi sie śmietnik.Żadna z opiekunek (tych szczerych) nie zapytała o warunki pracy o opieke nad pdp,jak wyjechać,jak załatwiać, tylko zazdrość,zazdrość,zazdrość.Czy nie mozna pisac na temat?
21 sierpnia 2014 18:48 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko- Ty chyba w czepku rodzona,fajnie masz.Pisz też,fajnie się czyta zawsze coś co dla innych nowe.
21 sierpnia 2014 18:55
iza_bella

Mleczko- Ty chyba w czepku rodzona,fajnie masz.Pisz też,fajnie się czyta zawsze coś co dla innych nowe.

Mloda na forum jestes raczej mnie nie popieraj.Nie wyjdzie Ci to na zdrowie.Ale napisze, pytaj a ja Ci odpowiem.
21 sierpnia 2014 19:05 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko47

Mloda na forum jestes raczej mnie nie popieraj.Nie wyjdzie Ci to na zdrowie.Ale napisze, pytaj a ja Ci odpowiem.

Katar mi nie straszny,a do bólu glowy przyzwyczajona jestem, a ja Ciebie prosze byś pisala.Czy mi to na zdrowie wyjdzie czy nie to juz nie jest ważne.
21 sierpnia 2014 19:31 / 5 osobom podoba się ten post
Nie wybieram sie do Szwajcarii ani teraz ani w przyszlosci,bo lubie D.
Ale chetnie poczytam,bo zawsze chetnie czytam to co pisze Kasia,obojetne na jaki temat.
21 sierpnia 2014 20:17 / 3 osobom podoba się ten post
a jeszcze Dania po drodze:)
21 sierpnia 2014 20:20 / 4 osobom podoba się ten post
Tak tak,wszedzie dobrze gdzie nas nie ma:)