Podziękowajki

05 grudnia 2014 20:19
amelka

Dziękuję niemieckiemu radiu za możliwość słuchania polskiej muzyki klasycznej. 
Bardzo często Niemcy emitują utwory naszych kompozytorów takich jak m.in.: Chopina, Ogińskiego, Lutosławskiego, Szymanowskiego, Pendereckiego i wielu innych. Kilka razy słyszałam też U. Dudziak.

Dzięki tej muzyce przez ten czas, jestem w mim domu w Polsce :-))

Gdzie konkretnie, jaka stacja?
05 grudnia 2014 20:38 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

Gdzie konkretnie, jaka stacja?

Idę zobaczyć ale to PdP zawsze "ustawia".
Lawenda, chcę Tobie powiedzieć, że obraz G. Klimta "Portret Judyty" mam na talerzu z porcelany i wisi w moim domu ;-))
Kupiłam go w Wiedniu na pamiątkę. Jest to seria limitowana i wyprodukowano ich tylko 45 sztuk.
Mój odsłania także pierś tej kobiety i podoba mi się bardzo.
To jest FM4  i na 95 jest wskazówka radia.
Przeczytałam to z radia i ten guzik FM4 zawsze PdP wciska. Wyłącznie muzyka poważna i krótkie wiadomości z pogodą.
Super, polecam.
Dużo muzyki rosyjskich kompozytorów, także amerykańskiej np. G. Gershwina, J. Brahms'a, a np. wczoraj koncert słynnych trzech tenorów od rana ).
Tak na dobry początek dnia.
Ale dzisiaj np. bardzo smętna, ciężka i smutna muzyka była. Nawet PdP zmęczył się słuchaniem i poszedł spać )
05 grudnia 2014 20:53 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Idę zobaczyć ale to PdP zawsze "ustawia".
Lawenda, chcę Tobie powiedzieć, że obraz G. Klimta "Portret Judyty" mam na talerzu z porcelany i wisi w moim domu ;-))
Kupiłam go w Wiedniu na pamiątkę. Jest to seria limitowana i wyprodukowano ich tylko 45 sztuk.
Mój odsłania także pierś tej kobiety i podoba mi się bardzo.
To jest FM4  i na 95 jest wskazówka radia.
Przeczytałam to z radia i ten guzik FM4 zawsze PdP wciska. Wyłącznie muzyka poważna i krótkie wiadomości z pogodą.
Super, polecam.
Dużo muzyki rosyjskich kompozytorów, także amerykańskiej np. G. Gershwina, J. Brahms'a, a np. wczoraj koncert słynnych trzech tenorów od rana :-)).
Tak na dobry początek dnia.
Ale dzisiaj np. bardzo smętna, ciężka i smutna muzyka była. Nawet PdP zmęczył się słuchaniem i poszedł spać :-))

Dzięki, Amelko. Znajdę tę stacje, mam tu w kuchni takie fajne, stare radio z pokrętłem.
A co do Klimta, to sama "popełniłam" 2 kopie jego obrazów, ale nie malowalam, tylko zastosowałam inną, bardzo rzadką technikę artystyczną.
Za jakis czas wrzucę ci linka do moich prac w internecie na skypa. :)
12 grudnia 2014 08:14 / 6 osobom podoba się ten post
Kochani chcę Wam bardzo podziękować za wspólnie spędzone chwile na wygnaniu .
Za rady , pordy , za śmichy i chichy .
Bez Was te wygnania trudno ,by było znosić .
Pzostającym na polu wlalki z PDP życzę wytrwalości i szybko mijających dzionków .
Dziękuję ,
12 grudnia 2014 09:12
alinka1339

Pzostającym na polu wlalki z PDP życzę wytrwalości i szybko mijających dzionków .
Dziękuję ,

Alinka zycze bezpiecznej podrozy do domku-szerokosci:)))
12 grudnia 2014 09:18
alinka1339

Dziękuję ,

alinka1339 pa pa, szerokiej i spokojnej drogi ::))))
12 grudnia 2014 09:20 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Dziękuję ,

Szerokosci po trasie.
Zdrowych,spokojnych i rodzinnych Świąt
12 grudnia 2014 13:36
Bezpiecznej podrózy i uściskaj od nas wszystkie dzieciaczki,te małe i duże
No i - do pogadania na forum,z domu.
14 grudnia 2014 17:06 / 5 osobom podoba się ten post
Dziękuję podróżującym liniami Sindbad za to, że napisali na forum o złych warunkach podróży.
A ponieważ chyba nie jestem jeszcze sardynka, ze strachu przed zapuszkowaniem, zadzwoniłam do owej firmy i zakupiłam dodatkowo drugie miejsce.
Teraz już cały stres przedpodróżowy mnie opuścił.
Dzięki Wam, moje drogie Koleżanki i Koledzy.
14 grudnia 2014 17:17
amelka

Dziękuję podróżującym liniami Sindbad za to, że napisali na forum o złych warunkach podróży.
A ponieważ chyba nie jestem jeszcze sardynka, ze strachu przed zapuszkowaniem, zadzwoniłam do owej firmy i zakupiłam dodatkowo drugie miejsce.
Teraz już cały stres przedpodróżowy mnie opuścił.
Dzięki Wam, moje drogie Koleżanki i Koledzy.:-)) 

A ile ta przyjemność kosztuje? Tyle samo, co normalny bilet?

14 grudnia 2014 17:23 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

Nie tyle samo,placisz jak za dziecko,mniej wiecej polowe.Ale uwaga,jedno miejsce musi byc wykupione bez znizki,czyli nie mozna skorzystac z karty stalego klienta.
Ja tez tak wykupuje,bo inaczej Sindbadem jezdzic sie nie da.

14 grudnia 2014 17:25
Dzieki, Marta.
Szkoda,że o tym nie wiedziałam, jak zdarzało mi się jeździć Sindbadem.
Zapamietam na przyszłość.
14 grudnia 2014 17:25 / 2 osobom podoba się ten post
Lawenda

Dopłacam do normalnego biletu 48 EUR za podróż w jedną stronę.
Jest możliwość zakupienia drugiego miejsca obok za połowę ceny biletu, ale wyłącznie dla biletu bez jakichkolwiek zniżek.
/np. za posiadanie karty stałego klienta, emeryta itp./.
Po powrocie do domu, sprawdzę cenę w biurze podróży i od razu wcześniej kupię dwa miejsca w obie strony.
Przypuszczam, że będzie nieco korzystniej.
14 grudnia 2014 17:28 / 1 osobie podoba się ten post
Mozesz tez sprawdzic w necie,na ich stronie.Zrob 'symulacje'jakbys chciala wykupic bilet w obie strony.Wyskoczy ci cena.
14 grudnia 2014 17:32
Marta

Mozesz tez sprawdzic w necie,na ich stronie.Zrob 'symulacje'jakbys chciala wykupic bilet w obie strony.Wyskoczy ci cena.

Tak, dzięki, wiem to. Już tak zrobiłam, ale w biurze podróży, w ktorym kupuje bilet mają jakieś zniżki i cena jest  lepsza.