W domu

08 czerwca 2014 10:46 / 5 osobom podoba się ten post
Annika-nie ma nic fajniejszego jak psie, szczere ślepka wpatrzone w Ciebie kiedy rano otwierasz oczy-siedzi toto ,ogonem merda ,patrzy miłośnie i "mówi"-no szybko kochana, wstawaj raz dwa, bo na spacer trzeba iść"
08 czerwca 2014 11:44 / 5 osobom podoba się ten post
Annika

Jestem padnięta i nogi mnie bolą.... ale jestem szczęśliwa. Po 2 dniach pobytu w domku konto już prawie puste, ale sypialnia .... jak dla mnie marzenie. Teraz bawię się w takie dodatki, które, jak się okazuje, czyszczą skutecznie portfel :-). Dzisiaj zdążyłam jeszcze porobić troszeczkę w ogródku przed blokiem i zanim się położę mam jeszcze dzisiaj w planach założyć z mężem nowe rolety w sypialni.
Wczoraj byliśmy w schronisku dla zwierząt w Bytomiu . Mają tam ponad 200 psów. Chcieliśmy wybrać psiaka dla siebie, ciężko zdecydować, gdybym mogła wzięłabym wszystkie.... Podeszliśmy do jednego z boksów, było tam z 6 psów, a między innymi mała suczka, która stała gdzieś z tyłu, a jak wyciągnęłam rękę podeszła i zaczęła mi lizać palce. Suczka była tak brzydka, ze aż śliczna.......Brak ogonka, poobgryzane uszka. Nie jest duża, taka pod kolanko... Popatrzyliśmy na siebie z mężem i .... bez słowa zdecydowaliśmy, że ją bierzemy. Okazało się, że piesek ma 6 latek, z tego ostatnie 4 spędziła w schronisku. Opiekunka psów powiedziała, że myśleli, ze ten piesek już do końca życia będzie w schronisku..... Gdybyście wiedzieli jaka to wdzięczna istotka. Jak Rafał wychodzi, to ona czeka pod drzwiami, jest jeszcze bardzo wystraszona, tuli się do nas cały czas.... tak się cieszę, że ją mamy. Nazwaliśmy ją Ara, od naszych inicjałów :-).
Tak krótko będę w domku, nawet nie chcę kłaść się spać, bo nie chcę przespać za dużo tego czasu ....

Pozdrawiam Was . Trzymajcie się cieplutko :-)

Nawet niewiecie, że to pies wybrał Was a nie Wy psa. Jak 10 lat temu poszłam do schroniska to wyglądało to dokładnie tak samo. Wszystkie psy szczekały a mój Spajkuś siedział w kącie i patrzył, w ewnym momencie podszedł do ogrodzenia, włożyłam ręke a on zaczął ją lizac. Wiedziałam już, że jest mój
08 czerwca 2014 23:19 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

A najsmaczniejsze są muchomory czerwonawe! :-)
Zainteresowanych zapraszam na Zlot Grzybiarzy z Bio-Forum w pierwszy weekend października w okolicach Chojnic i Tucholi - koszt tylko 147 zł od osoby z pełnym wyżywieniem (od piątku do niedzieli) :-) Pokoje 2-3 osobowe z łazienkami oczywiście nad pięknym, czystym jeziorem kaszubskim.

Pozdrów proszę ode mnie Chojnice jak tam będziesz... Ryneczek, piękny ratusz i koniecznie włóż rękę do fontanny!!! A jak będziesz nad Charzykowym albo w Swornychgaciach to pozdrów podwójnie!!! Tęsknię za tamtymi okolicami a - niestety - nie zapowiada się że w najbliższym czasie je odwiedzę... :(
09 czerwca 2014 08:56
Dzisiaj będzie upał ;-/// nie mam auta więc jestem uziemiona w domciu. Nie mam ciepłej wody w kranie, wodociągi coś tam remontują. Mycie garów oczywiście starym sposobem ;-// ale za to zimny prysznic z każdego kurka.
Na pocieszenie jak już wejdę na basen to po 2ch godzinach wyjdę. Tyle mojego ;-)))
Żale się na lody !!! To pułapka na mnie okrutna, nie mam woli z nimi walczyć ;-///
09 czerwca 2014 09:08
Mycha

Dzisiaj będzie upał ;-/// nie mam auta więc jestem uziemiona w domciu. Nie mam ciepłej wody w kranie, wodociągi coś tam remontują. Mycie garów oczywiście starym sposobem ;-// ale za to zimny prysznic z każdego kurka.
Na pocieszenie jak już wejdę na basen to po 2ch godzinach wyjdę. Tyle mojego ;-)))
Żale się na lody !!! To pułapka na mnie okrutna, nie mam woli z nimi walczyć ;-///

Nie walcz Mycha:) Ja wczoraj w Ustce objadłam się okrutnie lodów i gofrów:))) 
09 czerwca 2014 09:13
carrie

Nad morzem gofry inaczej smakują,co nie? Ja na poczatku wakacji jednego gofra wciągne i potem mam spokój do następnych wakacji..
09 czerwca 2014 09:22
carrie

W tym właśnie problem, że nie potrafię walczyć z lodami ;-///  już nawet czekoladę gorzką odstawiłam  a lody się uczepiły ;-///  Ale w całej mojej doskonałości jakąś wadę muszę mieć  ;-)))  
Dobrze mi w domciu. Jeszcze ok. 3 tygodni i powrót do pracy. 

09 czerwca 2014 09:22
gosia35

Nad morzem gofry inaczej smakują,co nie? Ja na poczatku wakacji jednego gofra wciągne i potem mam spokój do następnych wakacji..

Ja tak nie umiem:( Lato to czas kiedy moje diety biorą w łeb. Ale to fakt Gosia, że sama przyjemność nad morzem wcinać gofry :)))
09 czerwca 2014 09:25 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

W tym właśnie problem, że nie potrafię walczyć z lodami ;-///  już nawet czekoladę gorzką odstawiłam  a lody się uczepiły ;-///  Ale w całej mojej doskonałości jakąś wadę muszę mieć  ;-)))  
Dobrze mi w domciu. Jeszcze ok. 3 tygodni i powrót do pracy. 

łeee tam taka wada to nie wada:)))  Nie żałuj sobie, jak się teraz najesz przez trzy tygodnie to może potem w pracy nie ruszysz.
09 czerwca 2014 09:50
carrie

łeee tam taka wada to nie wada:)))  Nie żałuj sobie, jak się teraz najesz przez trzy tygodnie to może potem w pracy nie ruszysz.

Hehehe, w pracy też  mam lody. Ja dbam o dziadka a dziadek o mnie i pilnuje, żeby te lody były zakupione. Przyznałam mu się kiedyś, że mam problem z lodami to się "znęca" nade mna ;-)))  i lody muszą być w lodówce !!!  Z łososiem wędzonym jest tak samo ;-)) I z wieloma produktami. Kurde jak tu schudnąć !!!  U mojego PDP mam tak smaczny chlebuś, że najlepiej smakuje tylko z masełkiem. Kurcze, muszę ciężko popracować nad sobą. 
09 czerwca 2014 10:30
Sówka

Nawet niewiecie, że to pies wybrał Was a nie Wy psa. Jak 10 lat temu poszłam do schroniska to wyglądało to dokładnie tak samo. Wszystkie psy szczekały a mój Spajkuś siedział w kącie i patrzył, w ewnym momencie podszedł do ogrodzenia, włożyłam ręke a on zaczął ją lizac. Wiedziałam już, że jest mój

Oj  tak, to prawda:)Nas Yogiś sam wybrał.Pojechalismy szczeniaki obejrzeć-były 3,dwa na nasz widok zwiały od razu a on tup tup i prosto do auta sie pchał:):):)
09 czerwca 2014 11:03 / 2 osobom podoba się ten post
WItam i pozdrawiam z domku :)
09 czerwca 2014 15:30
A ja się nie moge doczekać kiedy wrócę do domu i pójdę do fryzjera ściąć włosy. Mam długie do pasa i chcę je ściąć do ramion bo już mam dosyć spinania ich i rozczesywania po umyciu. Na takie upały tylko dobrze mi to zrobi
09 czerwca 2014 17:21 / 2 osobom podoba się ten post
Sówka

A ja się nie moge doczekać kiedy wrócę do domu i pójdę do fryzjera ściąć włosy. Mam długie do pasa i chcę je ściąć do ramion bo już mam dosyć spinania ich i rozczesywania po umyciu. Na takie upały tylko dobrze mi to zrobi :-)

Tylko pózniej będziesz tego żałowała bo upały miną:)
09 czerwca 2014 17:22 / 1 osobie podoba się ten post
Lili

Pozdrów proszę ode mnie Chojnice jak tam będziesz... Ryneczek, piękny ratusz i koniecznie włóż rękę do fontanny!!! A jak będziesz nad Charzykowym albo w Swornychgaciach to pozdrów podwójnie!!! Tęsknię za tamtymi okolicami a - niestety - nie zapowiada się że w najbliższym czasie je odwiedzę... :(

OSM CHojnice najlepszy ser salami robi-ło.Teraz to Mlekpol.