Na wyjeździe #4

27 listopada 2013 22:47 / 6 osobom podoba się ten post
emilia

Nie, no oczywiscie, ze nie chodzi o szukanie winnych. Cudow nie ma, w takich sytuacjach obydwie strony sa "jednakowo winne". Chodzilo mi raczej, czy od swojej strony widzisz mozliwosc wykorzystywania takich sytuacji, w koncu jestes facetem, to tylko dyskusja ... a nie sad rodzinny. Albo inaczej - jako facet, czy znasz innego, takiego, ktory dla kasy zmalowal, albo byl gotow zrobic dzieciaka bogatej babie? Czy w meskich oczach fakt posiadania potomka, zalozmy ze nieslubnego, to jest wazny powod do bycia z matka tegoz dziecka? Czy raczej tylko alimenty?

Jesli facet jest myslacy,nie gowniarz to jesli idzie do lozka z kobieta i nie chce miec dzieci to powinien o tym myslec.Jesli jednak nie mysli i stanie sie tak ze bedzie to dziecko to powinien zaczac myslec o jego przyszlosci.Powinien a bywa roznie.Jego przyszlosc to moze nie koniecznie tylko bycie z jego matka.Powinien byc dla niego ojcem.Czasami jesli rozejda sie to nie zawsze dziecko musi na tym ucierpiec.Mozna debatowac co lepsze tatus i mamusia pod jednym dachem i wieczne wojny w domu czy mieszkajacy osobno i dbajacy o dziecko.Czy znam takie przypadki ze facet tylko dla kasy jest ze starsza od siebie kobieta ? Znam.Tylko ze gosciu nie zajdzie w ciaze,a pani ma juz swoje lata i tez nie planuje grzebania sie w pieluchach.Ma kase mlodego faceta wiec kozysta z zycia jak tylko umie bo finansowo ja stac.On wie ze jak wywinie jej jakis numer to pojdzie w odstawke pomimo jakiegos tam love.Żyja sobie bardzo dobrze bo to zwiazek dwojga ludzi dojrzalych emocjonalnie.
27 listopada 2013 22:49
Mądra jesteś Andrea :) Tylko zastosować się do tego, już nie tak łatwo ;) Trzeba nad sobą też pracować... a co do sexu, to zdaję sobie doskonale sprawę, że to nie zawsze jest równoznaczne z miłością :)
27 listopada 2013 22:53
ORIM

Jesli facet jest myslacy,nie gowniarz to jesli idzie do lozka z kobieta i nie chce miec dzieci to powinien o tym myslec.Jesli jednak nie mysli i stanie sie tak ze bedzie to dziecko to powinien zaczac myslec o jego przyszlosci.Powinien a bywa roznie.Jego przyszlosc to moze nie koniecznie tylko bycie z jego matka.Powinien byc dla niego ojcem.Czasami jesli rozejda sie to nie zawsze dziecko musi na tym ucierpiec.Mozna debatowac co lepsze tatus i mamusia pod jednym dachem i wieczne wojny w domu czy mieszkajacy osobno i dbajacy o dziecko.Czy znam takie przypadki ze facet tylko dla kasy jest ze starsza od siebie kobieta ? Znam.Tylko ze gosciu nie zajdzie w ciaze,a pani ma juz swoje lata i tez nie planuje grzebania sie w pieluchach.Ma kase mlodego faceta wiec kozysta z zycia jak tylko umie bo finansowo ja stac.On wie ze jak wywinie jej jakis numer to pojdzie w odstawke pomimo jakiegos tam love.Żyja sobie bardzo dobrze bo to zwiazek dwojga ludzi dojrzalych emocjonalnie.

Dałabym ci 5x "podoba mi się" , ale się nie da :) Zwłaszcza za pierwszą część wypowiedzi :)
27 listopada 2013 22:56
giunta

Mądra jesteś Andrea :) Tylko zastosować się do tego, już nie tak łatwo ;) Trzeba nad sobą też pracować... a co do sexu, to zdaję sobie doskonale sprawę, że to nie zawsze jest równoznaczne z miłością :)

moze to ci pomoze Zacznij od szczunku do drugiej osoby to taki maly kroczek ktory moze spowodowac lawine malych kroczkow do bycia razem i milosci
27 listopada 2013 22:58 / 2 osobom podoba się ten post
nowa70

Dałabym ci 5x "podoba mi się" , ale się nie da :) Zwłaszcza za pierwszą część wypowiedzi :)

Teraz chyba odejmiesz z 3X Kobieta tez powinna o tym myslec
27 listopada 2013 22:58 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

moze to ci pomoze Zacznij od szczunku do drugiej osoby to taki maly kroczek ktory moze spowodowac lawine malych kroczkow do bycia razem i milosci

Szanuję ludzi :)
27 listopada 2013 23:02 / 2 osobom podoba się ten post
a ja sie pochwale  dzis nie spałam w fotelu bo jaki nie inersujacy mnie program leciał w TV.Moja pani czytaj co bedzie wybrałysmy komedie amerykanska na PRO7, I zaraz po 3min stwierdziła ze to nie dla niej.odparłam ale dla mnie tak to pozwoliła mi obejzec hehe a ile sie nagadała jaki straszny.Dzis nawet nie zareagowałam,ogladałam juz go kilka krotnie w PL ale chciałam postawic na swoim i mi sie udało hehe!!!Taka była zmeczona ale do konca siedziała , a potem znalazła cos  i  teraz sama siedzi straszne mowie hehe a ona ze moj film był straszny mozesz isc spac wiec jestem u siebie hehe:))))))))))))))))))
27 listopada 2013 23:02 / 2 osobom podoba się ten post
giunta

Szanuję ludzi :)

ja nie mowie o spoleczenstwie tylko o facecie ktorego "upolujesz" Jakos polowanie nie kojazy mi sie z szacunkiem.Bardziej z dominacja i checia pokazania swojego ja.Szanuj tego kogos nie za sex,BMW czy kase.Szanuj go za to ze codziennie jest dla ciebie zrobic czasami wiecej niz moze i to prostych codziennych rzeczy.Szanuj go za jego slabosci i potkniecia nie tylko za sukcesy.
27 listopada 2013 23:07 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Cos popitoliles:(

Dlaczego tak napisales?Myslisz ,ze Giunta nie szanuje ludzi?
Hmmmmmmm,a ja mysle ze Giunta jest bardzo zamknieta w sobie.To nie znaczy ze nie szanuje ludzi,to znaczy ze nie moze sie otworzyc,zaufac....
Ehhhhhhhhhhh,ale sie tamacisko rozwinelo,poprzeksztalcalo:)
Ale mnie martwi jedna rzecz,te dziewczyny co sobie nie radza dzisaiaj ,dalej po cichutku,poplakuja i sie mecza.
A myslalam,ze cos popisza,pogadaja wirtualnie-no cooz ...nie wyszlo mi ....No ale nikt nie jest idealny nawet CZAROWNICE-POTWORZYCE:)
27 listopada 2013 23:10
ORIM

ja nie mowie o spoleczenstwie tylko o facecie ktorego "upolujesz" Jakos polowanie nie kojazy mi sie z szacunkiem.Bardziej z dominacja i checia pokazania swojego ja.Szanuj tego kogos nie za sex,BMW czy kase.Szanuj go za to ze codziennie jest dla ciebie zrobic czasami wiecej niz moze i to prostych codziennych rzeczy.Szanuj go za jego slabosci i potkniecia nie tylko za sukcesy.

To nie takie polowanie o jakim myślisz... że zdobywam, nudzę się kimś i papa. Chodzi mi raczej o to, że to ja zwykle upatruję sobię tę osobę (raczej nie odwrotnie) i jak dotąd upatrywałam sobie niestety źle. O ile mam wyczucie co do ludzi, to jeśli chodzi o drugą połówkę, jestem ślepa. To ja się dotychczas angażowałam emocjonalnie i ja ostatecznie wychodziłam na tym źle. O braku szacunku z mojej strony na pewno nie było mowy i bardzo mi zależało. Nie jestem osobą, która zakochuje się często. Przychodzi mi to dość trudno, ale jak już przyjdzie się zakochać, to w kimś nieodpowiednim. Wiem, że nie miałam w domu dobrych wzroców i staram się nad sobą pracować, ale to też nie takie hop siup. A Ty nie staraj się nie oceniać pochopnie na podstawie paru zdań na forum, napisanych nie całkiem w poważnym tonie.
27 listopada 2013 23:13
hogata76

Hmmmmmmm,a ja mysle ze Giunta jest bardzo zamknieta w sobie.To nie znaczy ze nie szanuje ludzi,to znaczy ze nie moze sie otworzyc,zaufac....
Ale mnie martwi jedna rzecz,te dziewczyny co sobie nie radza dzisaiaj ,dalej po cichutku,poplakuja i sie mecza.
A myslalam,ze cos popisza,pogadaja wirtualnie-no cooz ...nie wyszlo mi ....No ale nikt nie jest idealny nawet CZAROWNICE-POTWORZYCE:)

Wiesz... i tu mnie rozgryzłaś. Nie wiem jak Ci się to udało przez forum ;) Faktycznie można o mnie powiedzieć, że jestem zamknięta w sobie.
27 listopada 2013 23:13
hogata76

Moze i masz racje,a moze nie.Nie nam grzebac w jej zyciu.Andrea ma chyba racje,ze samo przyjdzie tylko ze Giunta na 100% bedzie wiedziala jak poczuje motyle w brzuchu.Oby tak i oby z wzajemnoscia
27 listopada 2013 23:18 / 1 osobie podoba się ten post
dokladnie andres trzeba znac swoja wartosc i  byc niezaleznym finansowo.to daje wolnosc i satysfakcjie.zgadzam sie w 100% te do tego tak podchodze
27 listopada 2013 23:18 / 1 osobie podoba się ten post
giunta

To nie takie polowanie o jakim myślisz... że zdobywam, nudzę się kimś i papa. Chodzi mi raczej o to, że to ja zwykle upatruję sobię tę osobę (raczej nie odwrotnie) i jak dotąd upatrywałam sobie niestety źle. O ile mam wyczucie co do ludzi, to jeśli chodzi o drugą połówkę, jestem ślepa. To ja się dotychczas angażowałam emocjonalnie i ja ostatecznie wychodziłam na tym źle. O braku szacunku z mojej strony na pewno nie było mowy i bardzo mi zależało. Nie jestem osobą, która zakochuje się często. Przychodzi mi to dość trudno, ale jak już przyjdzie się zakochać, to w kimś nieodpowiednim. Wiem, że nie miałam w domu dobrych wzroców i staram się nad sobą pracować, ale to też nie takie hop siup. A Ty nie staraj się nie oceniać pochopnie na podstawie paru zdań na forum, napisanych nie całkiem w poważnym tonie.

Teraz rozumiem.Wiec wszystko jeszcze przed Toba.Gdzies tam chodzi ta Twoja druga polowka.Znajdzieciae sie
27 listopada 2013 23:20 / 1 osobie podoba się ten post
No właśnie chyba nauczyłam się już na własnym doświadczeniu, nie pokazywać aż tak bardzo tego, no ale póki co lipa i tak :) Trzeba może zmienić rejony towarzyskie, no ale przecież współne pasje powinny łączyć a nie dzielić ;)