Słyszałyście już dzieci obcokrajowców urodzonych w Niemczech będą miały automatycznie podwójne obywatelstwo !!!!!!!!!!
Słyszałyście już dzieci obcokrajowców urodzonych w Niemczech będą miały automatycznie podwójne obywatelstwo !!!!!!!!!!
późna już pora a ja witam wszystkich po moim krótkim urlopie :)
A moja znajoma wyszła za mąż za syna swojej podopiecznej i już z 10 lat razem żyją i ma naprawdę super męża.
Ale ciekawe te historie jak to się ludziom życie układa.
Tak sobie siedze i mysle....(czasem mi sie to zdrza,hahahahah),coby dziewczyny nie plakaly przed monitorami .........Moze beda taraz myslaly o czyms innym ,podyskutuja i jakos wieczor zleci:)
Na swojej opiekunkowej drodze spotkalam 2 dziewczyny,ktore wjechaly do pracy jako opiekunka,a w zamysle mialy ustawic sie w DE.Zamieszkac na stale.
Jedna,mloda ,fajna dziewczyna byla opiekunka po sasiedzku,szybciutko sie zakrecila i zaszla w ciaze z Turkiem.Myslala,"bede zona,bede mogla osiedlic sie na stale w DE,bede miala pieniadze i bedzie super":Historia skonczyla sie smutno.Facet mial zone i nie wiadomo ile dzieci,byl biedny jak mysz koscielna.Dziewczyna zostala z problemem sama,owszem jakis socjal,ale poszla na sprzatania,bo nie daje rady.Dziecko chowa sie bez ojca,a Ona jest teraz zgryzliwa dziewczyna ,nienawidzaca meszczyzn.
Nastepna tez smutna historia:(
Przyjechala dziewczyna do DE jako opiekunka,tez szybko sie zakrecila.Poznala Niemca.Urodzila dziecko.On zajmowal sie Nia i bylo milo...Hmmmmmm ,do czasu.Jak dzieciatko mialo 4 latka,wystawil Ja za drzwi i powiedzial,ze jednakl kulturowo do siebie nie pasuja:(
Nie byla Jego zona,probowala jakos sobie poradzic,ale jednak wrocila z dziewczynka do PL:(Dziecko chowa sie bez Ojca.
A ja ma pytanie,po c?Po co na sile szukac meza za granica?Te dziiewczyny sa teraz nieszczesliwe,a dzieci ciarpia jeszcze bardziej.Nie ma nic gorszego ,jak pchac sie na sile,po trupach do celu.Tylko jakiego?Czy to byl tych dziewczat cel?
A po kiego grzyba najpierw wydawac sie, rodzic??? A nie mozna najpierw samej sie urzadzic? Przeciez to nie jest az takie trudne i nie do osiagniecia. Mozna pracowac tak, jak Tali, wynajac mieszkanie, nawet latwiej dla 1 osoby znalezc, taniej, pozyc troche i pewnie jakis maz wtedy sie znajdzie, a moze z Polski, a moze z DE? Rodzenie dzieci nigdzie i nigdy nie gwarantuje niczego, mam na mysli trzymanie faceta "na dziecko", bez slubu, najwiekszy idiotyzm, jaki mozna w zyciu popelnic, to wlasnie wiara w to, ze dziecko = facet na uwiezi !
Oj ale Was wzieło na temat.Za cienki lód jak dla mnie przy tylu kobietach