Rozumiem ze tych kwiatow nie trzeba na zime wykopywac albo jakos szczegolnie sie nimi zajmowac.Pytam bo mam malo czasu na takie zajecia w ogrodzie a jednak wypada cos zrobic aby bylo przyjemnie jak wroce z DE
Rozumiem ze tych kwiatow nie trzeba na zime wykopywac albo jakos szczegolnie sie nimi zajmowac.Pytam bo mam malo czasu na takie zajecia w ogrodzie a jednak wypada cos zrobic aby bylo przyjemnie jak wroce z DE
nie nie trzeba Orim. wykopywać,ale z tego w zgledu ze u nas zimy sa srogie trzeba je okryc galazkami świerku by nieprzymarzły
Ten krzak z rózowymi kwiatkami to Hortensja? Tu jest ich pełno we wszystkich ogródkach,są tak cudne,że napatrzeć się nie mogę. Mają tu ludzie też takie śmieszne drzewka owocowe np. brzoskwinie albo grusze,które wsadza się tuż przy scianie i one rosną tylko w górę i wszerz. Czy w Polsce też takie bywają? Ja nie widziałam nigdy dlatego tak się zdziwiłam jak je zobaczyłam.
ps. strasznie Wam zazdroszczę własnych ogródków,moze kiedyś doczekam się swojego domu z ogródkiem :)
Szwajcar nie miał?:) a Ty go kantem puściłaś..hi hi hi A mógł byc i Szwajcar i ogródek i hortensja:):):)hi hi hi
No własnie nie miał ogródka,dlatego odpadł w przedbiegach ahahhahaha
A może któraś z Was wie co to znaczy, jak wierzbie żółkną liście? Kupiłam 2 lata temu taką malutką wierzbę miniaturkę. Posadziłam ją przed blokiem, zrobiłam taki skwerek, wierzba prezentowała się ślicznie, rosła pomaleńku i tak było dwa lata. Teraz ma jakieś 70 cm. Mąż mi jednak mówi, że cała pożółkła. Widziałam tam kiedyś mrówki, może w tym być problem?
Może ja pieski podsikują ?
A to całkiem możliwe, bo tam jest dużo psów, które biegają bez smyczy