To trochę go szkoda na krzewy:)
To trochę go szkoda na krzewy:)
W centralnej Polsce klimat dla rododendronów doskonały, ja mam tylko jeden krzak, ale u sąsiadów jest mnóstwo. Mnie niestety nie chce rosnąc yucca ogrodowa, no za cholerę, już chyba 4 sztuki szlag trafił. Rosnie natomiast pieknie lawenda, moja ulubiona zresztą :) Krokusy zeżarły nornice, mimo ze im świece dymne wsadzałam w ........, mają się świetnie. A ja tak kocham krokusy !
Wiśniówką najlepiej powoduje,że kwitnie na czerwono.Tez sprawdziłam.Bo absyncie liscie traca połysk.No jeszcze zubroweczka dobra kwiaty intensywniej pachną:):)
Johnnie Walker Black Label.
Po Johnym Walkerze to bałabym się ,że kwiatuszek kiedy do knajpy zawędruje;)
Moj rododendron m chwilowy odwyk, ale jak wroce do ja se dam w palnik a on w swój kielich.
Wichuro po czym widac? Cos mi sie o wielkopolanach o uszy obiło, pewnie u was z oszczednosci wódeczką rozcieńczoną podlewacie? Jest to b. surowo nie wskazane!!!!!!
Coś w tym jest.Kiedyś na imprezce siedziałam koło kwiatka doniczkowego,chyba to jukka była i zasilałam go czasem wódencją.Szlag go nie trafił,nawet się rozrósł.
Rozrzutna jesteś:) A może wylewna:):)
Raz się żyje:)Biorąc pod uwagę moje skłonności,to postanowiłam poszukać rozwiązania na przyjemne odchudzanie, i znalazłam z necie receptę na nalewkę imbirówkę.Ponoć smaczna,lekko wytrawna.A że kwiatuszka mogłabym tym wykończyć,to wysiorbię sama:))
Linka nawet zapodam.Tak sobie myślę,że imbir jak poleżakuje,to powinien jeszcze mocy urzędowej nabrać.
http://pracownianalewek.blogspot.com/2013/03/imbirowka.html
Nalezy Ci się owoc egzotyczny:) rozwalisz miejsce zbiorek akcjonariuszy.Oczywiscie po zastosowaniu:):):)
Moj rododendron m chwilowy odwyk, ale jak wroce do ja se dam w palnik a on w swój kielich.
Wichuro po czym widac? Cos mi sie o wielkopolanach o uszy obiło, pewnie u was z oszczednosci wódeczką rozcieńczoną podlewacie? Jest to b. surowo nie wskazane!!!!!!
Cukinia ktorą posadziłam na tarasie.Wprawdzie ma nie zbyt wiele ziemi ale podlewam ja regularnie i rośnie fajnie dzisiaj juz dwie beda uroczyscie obciete i jutro zjedzone:):)