Co tu jutro ugotowac na obiad został trochę fleisch suppe i co z nią robić a zostało mi tylko 5 euro

Co tu jutro ugotowac na obiad został trochę fleisch suppe i co z nią robić a zostało mi tylko 5 euro
Niemcy lubią " kartofle w mundurkach " takie podaj. Warto dogodzić podopicznym od czasu do czasu . Jak chcesz napisze Ci jak zrobić dobrego śledzia do obiadu . Daj cynk :-)
Kartofle poprostu ugotowac w skórce i obrac przed podaniem czy podsmażyc jeszcze? Przepis na pysznego śledzika bardzo by sie przydał :)
Super dziękuje, gotować trochę potrafię ale są to początki i nie chce jakąś głupotę popełnić, Mieszka tu też córka podopiecznej która mnie sprawdza a wiadomo jacy Niemcy są... Babcie muszę karmić, ręce ma niesprawne. Gotować muszę wszystko na miękko bo nie ma zębów. Buraki odpadają, chyba, że ugotowane albo ćwikła.
Zebrałam cukinię z ogrodu i zrobiłam gulasz z tego przepisu, ale napiszę wam, że nie było dobre.
Nie było czuć mięsa mielonego, jednak wolę gulasz z łopatką.
Sam przepis mogę polecić ale zmieńcie mięso na inne. https://polki.pl/przepisy/obiad,gulasz-z-cukinia-marchewka-cebula-i-pomidorami,10456,przepis.html