Co wolno Opiekunowi ?

18 marca 2014 21:22 / 3 osobom podoba się ten post
Bystry-zastanów się bardzo poważnie nad zmianą profesji.To co zgotowałeś temu staruszkowi miało więcej wspólnego ze znęcaniem się niż z opieką.Z takim podejściem nie powinieneś nawet myśleć o sobie per opiekun.....Słusznie napisały koleżanki: nie masz serca i nie nadajesz się do tego zawodu jak mało kto.Ciepłą posadkę dostaniesz także jako stróż na budowie i nikomu tam krzywdy nie zrobisz....
18 marca 2014 21:25 / 3 osobom podoba się ten post
bystry - jestem porażona tym co napisałeś. To jest nieludzkie, jesteś okrutnym , złym "opiekunem".

18 marca 2014 21:28 / 1 osobie podoba się ten post
Na gorąco odpisałam Bystremu,  uważam że on jak zwykle prowokuje.Nie dajmy sie wciagnąć w dyskusje pewnie siedzi i smieje sie z nas.

Niech przeczyta kilkakrotnie wpis andreii  i to powinien być cały komentarz.
18 marca 2014 21:29 / 8 osobom podoba się ten post
A ja mam wrażenie że kolega Bystry prowokuje swoimi postami a potem ma niezłą zabawę czytając nasze wpisy .Bo to nie pierwszy kontrowersyjny temat który porusza.A myślę tak dlatego , że ten jego post jest jakis taki niespójny.Bo niby ,,walczy '' o przedłużenie życia starszego pana a jakoś o jego śmierci pisze tak obojętnie .No i sam prowokuje dyskusję kończąc swój post pytaniem. I nieważne , czy prawdą jest to co napisał.Ważne , że napisał . Ja takich ludzi omijam z daleka .Szkoda na nich czasu.
18 marca 2014 21:33
mozah aM

A ja mam wrażenie że kolega Bystry prowokuje swoimi postami a potem ma niezłą zabawę czytając nasze wpisy .Bo to nie pierwszy kontrowersyjny temat który porusza.A myślę tak dlatego , że ten jego post jest jakis taki niespójny.Bo niby ,,walczy '' o przedłużenie życia starszego pana a jakoś o jego śmierci pisze tak obojętnie .No i sam prowokuje dyskusję kończąc swój post pytaniem. I nieważne , czy prawdą jest to co napisał.Ważne , że napisał . Ja takich ludzi omijam z daleka .Szkoda na nich czasu.

wiesz ja się dokadnie nad tym samym zastanawiałam coś mi tu nie gra i też wydaje mi sie ze to prowokacja żeby sobie jaja z nas porobić bo chyba nie liczył na to ze ktoś powie TAK BYSTRY TY TO Z.......Y OPIEKUN JESTES
18 marca 2014 21:34
mozah aM

Jak zawsze masz racje ,tak sobie pomyslałam jak już mu odpisałam,że to podpucha,że się chłopak nudzi,bo mu się przedłuża poszukiwanie kolejnej,ciepłej posadki i chce gorącej dyskusji...A my się dałyśmy wkręcić....jak zawsze....
18 marca 2014 21:36 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Jak zawsze masz racje ,tak sobie pomyslałam jak już mu odpisałam,że to podpucha,że się chłopak nudzi,bo mu się przedłuża poszukiwanie kolejnej,ciepłej posadki i chce gorącej dyskusji...A my się dałyśmy wkręcić....jak zawsze....

Kasia ale jakim trzeba być człowiekiem żeby nawet o takich rzeczach myśleć a co dopiero je robić skoro pisze pewnie robi lub robił 
18 marca 2014 21:38
mozah aM

Brawo Wotsonie!!!!!!  Też tak sobie pomyślałam !!!!
18 marca 2014 21:39 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Jeżeli nawet jest to podpucha i dałyśmy się wkręcić, to powiem, że bystrego zachowanie jest delikatnie mówiąc nieeleganckie.
18 marca 2014 21:48 / 1 osobie podoba się ten post
jowitaliber

Kasia ale jakim trzeba być człowiekiem żeby nawet o takich rzeczach myśleć a co dopiero je robić skoro pisze pewnie robi lub robił 

Jak sie zgubiło resztki rozumku pomiędzy jedna a druga ciepła posadka to widać można.......Widzę dwie opcje w odniesieniu do tego forumowicza,bo nie mogę napisać kolegi-albo nas podpuszcza,albo jest wyzutym ze wszelkich uczuć,prymitywnym kimś,bo i wyraz człowiek do niego nie pasuje.....Różne rzeczy się czyta i tu i gdzie indziej,słyszy różnych opowieści,ale to co nam dzis Bystry raczył zaserwować....
18 marca 2014 21:49 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Ale to , że dałyśmy się wkręcić świadczy , że jesteśmy ludżmi  umiejącymi zachować się w takich chwilach , odczuwającymi majestat śmierci i rozumiejącymi , że każdy ma prawo  odchodzić z godnością . A kolega Bystry tego nie łapie.
18 marca 2014 21:50 / 7 osobom podoba się ten post
bystry

Dawno mnie tu nie było (pewnie ku uciesze co-poniektórych;), ale zmianiałem Stellę i od 3tyg jestem w zupełnie innej części Niemiec. Poprzednia praca-opieka zakończyła mi się, gdyż pomimo moich usilnych starań (dobrze mi tam było;) mój PDP przeniósł się jednak w Zaświaty... :( No i w związku z tym mam do zapodania kolejny temat w temacie tego wątku! Otóż pytanie brzmi: "Czy opiekunowi wolno, denerwować PDP-ego w celach zdrowotnych?".
Jak sądzicie?- czy aby przedłużyć dziadkowi życie, dobrze robiłem, denerwując go czasami trochę?, by pobudzić go do życia? Gdybym tego nie robił, to czułbym się, jakbym serwował mu eutanazję - zostawił w spokoju (bo tego chciał), pozwolił nie jeść (bo nie chciał) i... w sumie, to czekał aż umrze :( Lekarze przecież też oszukują pacjentów w celach zdrowotnych - nie mówią im, jak z nimi źle, tylko kłamią, że wyzdrowieją...
Dziadek i tak umarł, bo pod koniec to z każdym dniem był słabszy, ale ja do ostatniego dnia wyciągałem go z łóżka mówiąc, że niezdrowo jest tyle leżeć itp. ;) Jestem przekonany, że gdybym tego nie robił, to dziadek żył by przynajmniej o jakieś 2tyg krócej :) Czy więc opiekunowi wolno tak robić?

Jesli to, co napisales, jest prawda, albo inaczej, obojetnie, czy to prawda, czy tylko "podpucha" - mam jedno slowo na okreslenie Twojego postepowania - IDIOTA. Mozesz sie obrazic, moge dostac bana, wszystko mi jedno, czegos takiego w najwiekszych horrorach nie potrafie sobie wyobrazic ... Spadam, zanim mnie szlak nie trafi !
18 marca 2014 21:54 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Jesli to, co napisales, jest prawda, albo inaczej, obojetnie, czy to prawda, czy tylko "podpucha" - mam jedno slowo na okreslenie Twojego postepowania - IDIOTA. Mozesz sie obrazic, moge dostac bana, wszystko mi jedno, czegos takiego w najwiekszych horrorach nie potrafie sobie wyobrazic ... Spadam, zanim mnie szlak nie trafi !

a ja chcialabym kiedyś byc jego opiekunką i robić z nim to co on rzekomo robił z tym pdp 
18 marca 2014 22:01 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Jeżeli nawet jest to podpucha i dałyśmy się wkręcić, to powiem, że bystrego zachowanie jest delikatnie mówiąc nieeleganckie.

Najlepiej jest takie posty pominąć milczeniem......................
18 marca 2014 22:20 / 2 osobom podoba się ten post
Bystry, znecałes sie nad PDP, dla checi pozostania jak najdłuzej na tej "super szteli"?

Nie, nie kochane, to nie podpucha, jestem pewna, ze on tak własnie postapił. Najgorsze jest to, ze Bystry jest przekonany o słusznosci swojego postepku!

Przeczytajcie jeszcze raz jego post, postarajcie sie bez emocji. I co? On jest dumny z siebie!