Duże zakupy przed powrotem do Polski

21 września 2014 10:43 / 2 osobom podoba się ten post
Nigdy jeszcze nie byłam w KiKu - jakoś już z zewnątrz mnie nie zachęca.
21 września 2014 10:47
wichurra

Nigdy jeszcze nie byłam w KiKu - jakoś już z zewnątrz mnie nie zachęca.

Bo tam badziewie,lepsze ciuchy u nas w lumpie*mozna spotkać.Dobre gatunkowo, a jak masz znajomą ktora szyje i poprawki robi to mozna sie oryginalnie ubrać.Nie koniecznie elegancko - bo przecież codzienne ciuchy tez nam sa potrzebne.
21 września 2014 10:54 / 7 osobom podoba się ten post
mleczko47

Bo tam badziewie,lepsze ciuchy u nas w lumpie*mozna spotkać.Dobre gatunkowo, a jak masz znajomą ktora szyje i poprawki robi to mozna sie oryginalnie ubrać.Nie koniecznie elegancko - bo przecież codzienne ciuchy tez nam sa potrzebne.

W to "badziewie" chętnie ubiera się moja córka. Potrafi sobie znaleźć rzeczy, które jej się podobają. Zgodzę się z Andreą, że można tam tanio i dość ładnie ubrać dzieci
21 września 2014 10:59 / 5 osobom podoba się ten post
można się ubierać i w KiKu, wolna wola, mnie tam nie przeszkadza, że ktoś tam kupuje, ja tam dla siebie nic nie widziałam, mam natomiast mnóstwo ciuchów z lumpów, są extra, a ktoś może powiedzieć, że on w używakach nie będzie kupował,
21 września 2014 11:36 / 3 osobom podoba się ten post
Odnosnie KIK - to zacytuje powiedzenie jednego satyryka. "Rzecz gustu rzekł wieśniak całując krowe".

A zakupy robimy tam gdzie chcemy,bez wzgledu na to, czy ktos inny tam robi czy tez nie.
21 września 2014 11:43 / 4 osobom podoba się ten post
emi

W to "badziewie" chętnie ubiera się moja córka. Potrafi sobie znaleźć rzeczy, które jej się podobają. Zgodzę się z Andreą, że można tam tanio i dość ładnie ubrać dzieci

W KIKu trzeba patrzeć na metki-gdzie produkowane.Też tam kupuję,zwłaszcza T-shirty,mam kilka juz ze 3 lata i nic się z nimi nie dzieje,polar tak samo.A bluzka dość droga ,kupiona w tym roku jeszcze w Erstings Family,klepei firmowym ,gdzie sa wyłącznie ciuchy szyte w D,nadaje się juz tylko do chodzenia po domu:(
21 września 2014 11:45 / 2 osobom podoba się ten post
Mysle ze kik lepszy od naszych chinskichtam to nawet wogole nie wchodze a dzieciakom w kiku kilka fajnych i gatunkowo dobryych kupilam jest jeszcze w nazwie Family dla dzieciakow moze troszke drozsze ale gatunek dobry,i tez w aldim cos mozna upolowac a w normie z przeceny koncowki piekne posciele kupilam no i prszki wioze tez do prania oraz kiedys przed swietami make 405 u nas takiej niema
21 września 2014 11:49 / 3 osobom podoba się ten post
Jakość tam bywa faktycznie różna, ale... Lubię KIKa.
Noszę rozmiar 48 (więc mieszczę się i w ich klasyczną romiarówkę i tę dedykowaną puszystym), mam 178cm wzrostu i duży biust - KIK to jedyny z tanich sklepów gdzie nogawki nie są mi za krótkie, bluzki nie sięgają pępka a tuniki nie udają bluzek.
21 września 2014 11:50
Wdepnę tam obejrzeć. Bo dotąd jakos nie miałam motywacji.
21 września 2014 12:14 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ciuchy to kupuję dla siebie - właśnie w Domu Mody - KiK ... córa owszem i by chciała , żeby jej coś kupić , ale wie , że ja wolę wielgachną torbę łakoci dla " maluchów " przytaszczyć .... Jak dla mnie to KiK jest oki. -:))))))))))))

doloze i ja slowko a propo ,KIK,,-niedawno kupilam  3 slodzitkie bawelniane pizamki po 2e za stuke-wysprzedaz letnia,nawet jak trwalosc bedzie krotka,to moj usmiech i radosc zakupu byla tegpo warta.choc pralam juz i ,,nie rozwleklo sie,,.dla mojego pupila -pieska,zima kupilam superowe ubranko -skafander,za jedyne 5e,juz mniej byl zadowolony z dodatkowe obciazenia,hi,hi;-
21 września 2014 12:42
Haneczka47

Mysle ze kik lepszy od naszych chinskichtam to nawet wogole nie wchodze a dzieciakom w kiku kilka fajnych i gatunkowo dobryych kupilam jest jeszcze w nazwie Family dla dzieciakow moze troszke drozsze ale gatunek dobry,i tez w aldim cos mozna upolowac a w normie z przeceny koncowki piekne posciele kupilam no i prszki wioze tez do prania oraz kiedys przed swietami make 405 u nas takiej niema

Kiedyś moja mama kupiła świetne pościele w Niemczech. Rozmiar 160x200. Też na takie poluję i dużo sklepów odwiedziłam w tych poszukiwaniach, ale nie mają takiej rozmiarówki - albo 135x200, albo 160x220. Jaki rozmiar pościeli Ty kupiłaś? Bo może jednak ten mój rozmiar jest, ale za mało wytrwała w szukaniach byłam. 
21 września 2014 12:52 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Kiedyś moja mama kupiła świetne pościele w Niemczech. Rozmiar 160x200. Też na takie poluję i dużo sklepów odwiedziłam w tych poszukiwaniach, ale nie mają takiej rozmiarówki - albo 135x200, albo 160x220. Jaki rozmiar pościeli Ty kupiłaś? Bo może jednak ten mój rozmiar jest, ale za mało wytrwała w szukaniach byłam. 

A zobacz do JYSK lub IKEA,w PL-tam zawsze wszystkie rozmiary są:) 
21 września 2014 12:56
kasia63

A zobacz do JYSK lub IKEA,w PL-tam zawsze wszystkie rozmiary są:) 

Chcę dobrą pościel:)
Poza tym Ikea ma inne rozmiary poduszek. 
21 września 2014 13:00
wichurra

We Wrześni w czwartek na targu stoi facet z pościelami,ma takie w kartonikach ładnych po 99zl i chyba 120,- są nie dość ,że ładne to jeszcze super gatunkowo ,ja kupuje tylko u niego,naprawde nie przesadzam,ja używam już troche i nawet koloru nie zgubiły,to sa polskie pościele...nie wiem czy ceny jeszcze aktualne,albo na allegro też maja ładne...
21 września 2014 13:01
wichurra

A w Kaufhofie patrzyłaś?Powinni mieć taki rozmiar,jakiego potrzebujesz.
Kiedyś fuksem trafiłam na fajną pościel w Woolworthcie,jakaś bawełna plus trochę syntetyku,zapinana na zamek,solidnie uszyta,ładna no i w promocji.Kupiłam wtedy 3 komplety,ale póżniej już nie było takich promocji.