Dzieki wiewiórka,od dwóch tygodni zastanawiam sie,co to znaczy,już kombinowałam-geld,gern,ale nie pasowało do wypowiedzi.Stokrotne dzięki!
Dzieki wiewiórka,od dwóch tygodni zastanawiam sie,co to znaczy,już kombinowałam-geld,gern,ale nie pasowało do wypowiedzi.Stokrotne dzięki!
Magdzie i Arabrab - zastanówcie się trochę przed kolejnymi wpisami tutaj.
A u mnie często jest 'blut'... Do wszystkiego właściwie...
Może blöd - głupi?
Bo Blut to krew - tak dziwnie, żeby tego słowa nadużywali.
Może blöd - głupi?
Bo Blut to krew - tak dziwnie, żeby tego słowa nadużywali.
Magdzie i Arabrab - zastanówcie się trochę przed kolejnymi wpisami tutaj.
Rzecz jasna nie wiem, jak takie urządzenie nazywa się po niemiecku:) Nawet po polsku o tym nie słyszałam.
Ale znalazłam w necie taki opis urządzenia odstraszającego -
"Die 'Piep' Lösung. Es gibt elektronische Geräte, die einen Piepton im Ultraschallbereich aussenden, welchen die Mäuse hassen, für Hunde und Katzen aber keine Gefahr darstellt. Diese Geräte gibt es im Baumarkt und Elektrohandel. Sie sind für den Innenbereich gut geeignet und decken eine gesamte Wohnung oder Etage ab."
Urządzenie "piszczące". Istnieją elektroniczne urządzenia, które wysyłają ultradźwięki nienawidzone przez myszy, lecz dla kotów i psów nie stanowiące zagrożenia. Takie urządzenia można znaleźć w marketach budowlanych i sklepach elektrycznych. Są dostosowane do działania wewnątrz i obejmują działaniem całe mieszkanie lub piętro.