Nasze dzieci i wnuki

28 października 2017 19:20 / 1 osobie podoba się ten post
EwaR65

Pamietam jak pralam w wannie a jedyna pralka jaka mialam pozniej to frania z dinksem na wyciskanie wody. To byly czasy i ila czasu trza bylo stracic,nadzwigac sie zeby te wode wlac,pozniej ze szlaufa spuscic i nazat dzwigac zeby wylac. Teraz to my zyjemy jak pany.

Pamiętam, moja Babcia tak wyciskała pranie. Dwa gumowe wałki z rączką na boku.
28 października 2017 19:26 / 4 osobom podoba się ten post
Pamiętam ten czas, gdy musiałem wyprać we Frani 45 pieluch tetrowych, wyżymać, potem 3 razy wypłukać, wyżymać, powiesić a potem wyprasować uffff. i tak często... a teraz...pampersiki i fru do wiadra i do śmieci...
28 października 2017 19:30 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Pamiętam, moja Babcia tak wyciskała pranie. Dwa gumowe wałki z rączką na boku.

No taka tyz mialam teraz tylko wspominam ale co sie czlowiek narobil to jego
28 października 2017 21:05 / 6 osobom podoba się ten post
opiekun.5

Pamiętam ten czas, gdy musiałem wyprać we Frani 45 pieluch tetrowych, wyżymać, potem 3 razy wypłukać, wyżymać, powiesić a potem wyprasować uffff. i tak często... a teraz...pampersiki i fru do wiadra i do śmieci...

Tak mi  się teraz te papersiki skojarzyły z innymi użytkownikami, tych z którymi pracujemy, czyli inkontynentnymi seniorami. Nie wiem jak było w tamtych (tetrowych) czasach z zabezpieczeniem tych problemów, bo nie miałam wówczas doczynienia z takimi osobami, ale domyślam się, że to był większy problem, niż z niemowlętami. Tu gdzie obecnie pracuję papersy i urynowe wkładki zużywana są w hurtowych ilościach, bo większość z Bewohner (PDP) to osoby inkontynentne. Nie wyobrażam sobie pracy z takim miejscu bez tego cywilizacyjnego wynalazku.
28 października 2017 21:56 / 3 osobom podoba się ten post
opiekun.5

Tez pamietam Franię z wyżymaczką .U babci. To była fajna sprawa, ale do malych rzeczy, ściereczek itp. Ja to nazywałam maglem. Dzisiaj tez mamy Franię, ale juz bez tego ustrojstwa, ale za to z zegarem ,na którym ustawia sie czas prania 15, 30 min. Pierze dobrze, ale wydaje mi się, ze bardziej niszczy odzież . No i to ręczne wykręcanie i płukanie to jest najgorsze .    Na szczęście Franię mamy tylko w skansenie.
28 października 2017 21:59 / 2 osobom podoba się ten post
Kama w skansenie to ostatnio rozmawiałem z miłymi Paniami, zdjęcia robiłem...może jedna z Nich to Ty?...
28 października 2017 22:06 / 1 osobie podoba się ten post
opiekun.5

Kama w skansenie to ostatnio rozmawiałem z miłymi Paniami, zdjęcia robiłem...może jedna z Nich to Ty?...:yahoo:

Hmmm muszę pomyśleć , gdzie ja to urzęduję ??  Ochla mówisz ?     
a była tam taka pyskata, okrągła i z wlk doopą ? 
06 października 2017 15:04 / 15 osobom podoba się ten post

Razem z moim wnuczkiem na zakupach(w czasie urlopu).

30 października 2017 09:05 / 1 osobie podoba się ten post
Kama84

Hmmm muszę pomyśleć , gdzie ja to urzęduję ??  Ochla mówisz ?  :rozmysla:   
a była tam taka pyskata, okrągła i z wlk doopą ? 

Była, ale to nie Ty...Mówiła, że Hermenegilda ma na drugie...
30 października 2017 10:19 / 1 osobie podoba się ten post
Helena2311

Razem z moim wnuczkiem na zakupach(w czasie urlopu).

Ładnie . Bobo wpatrzony w babcię i ściska ile sił 
30 października 2017 14:22 / 3 osobom podoba się ten post
Kama84

Ładnie . Bobo wpatrzony w babcię i ściska ile sił :aniolki:

Teraz tylko muszę czekać kiedy razem pójdziemy do kina,na ciacho a potem może...jakaś kromka piffffa.
01 listopada 2017 19:31 / 7 osobom podoba się ten post
Jeżuńku...ale mam problemy z wstawianiem zdjęć . Kombinuję jak koń pod górę ....
Mój najmłodszy wnuczek Jasio ....Najmłodszy z chłopców .
01 listopada 2017 19:32 / 4 osobom podoba się ten post
Fajny , miły Chłopczyk i  ładne oczka ma
01 listopada 2017 19:35 / 18 osobom podoba się ten post

Z moją córką Kasią .W Ulm.

01 listopada 2017 19:38 / 2 osobom podoba się ten post
Tereniu, ale Ty elegancka jesteś i masz ładną kurtkę no i Córkę oczywiście.