Przepisy kulinarne

29 sierpnia 2013 19:36 / 1 osobie podoba się ten post
Ja wiem,że to głupie,ale jak mi zabrakło to byłam na autentycznym głodzie,choć mam w pokoju rózne inne słodycze z czekoladą włącznie he,he
Polski pies by zjadł tez bardzo chętnie,ale to nieeeemieeeckiii pieees on ajada tylko niemiecką psią karmę he,he ,tak mi mówiono.
04 września 2013 09:54
Moje Wy Piekareczki!!! :DDD

Muszę opróżnić zamrażarkę, bo się psuje i mam do zużycia mrożone maliny... nie mam za bardzo pomyślunku co z nimi zrobić... myślałam jakieś ciacho to dziewczyny na kawuchę zaproszę i budowlańcom dam, niech się cieszą...
ale nigdy nie piekłam z takimi malinami...

macie jakiś fajny, prosty i sprawdzony przepis na ciacho z malinkami mrożonymi???
Plijjssss!!!

Pogrzebię jeszcze na necie może cosik znajdę... ale będę wdzięczna za sprawdzony przepis...
04 września 2013 10:49 / 1 osobie podoba się ten post
wisienka

słoneczne placuszki marchewkowe  Idealne śniadanko lub kolacja :)
Składniki
2 szklanki drobno startej marchewki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
2 jaja
1 łyżeczka cukru pudru
szczypta soli

3-4 os. 15 min

Przygotowanie
Do utartej marchewki dodać obie mąki oraz żółtka, cukier i sól, wymieszać dokładnie. Białka ubić na sztywna pianę i ostrożnie połączyć z masą marchewkową. Placuszki smażyć na oleju, odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.Podawać z dżemami, powidłami, sosami owocowymi lub z jogurtem wymieszanym z cynamonem i posypane cukrem pudrem.

Na pewno sprubuje . Same skladniki sa dla mnie wyjatkowo smakowite.
04 września 2013 14:39
A ja dzisiaj na obiad miałam ziemniaczki do tego gotowany kalafior z sosem holenderskim pycha,))) Polecam
17 września 2013 13:59 / 1 osobie podoba się ten post
Mamuela dla ciebie mój dzisiejszy obiad,gotujesz makaron takitele,może być inny,na patelni podsmażasz cebólkę i zmażdżony zobęk czosnku,po chwili dodajesz,filety łososia,rozpadnie się w trakcie smażenia,gdy już będzie różowy podlewasz go trochę winem białym albo wodą ,gdy płyn się zredukuje,wlewasz śmietanę,wsypujesz koperek i jeszcze chwilę dusisz,uważaj z solą,trochę pieprzu,makatron możesz wymieszać z sosem na patelni,albo bezpośrednio na talerzu,jak nie lubię łososia w tej wersji mi smakował.
17 września 2013 14:15 / 1 osobie podoba się ten post
Bardzo dobre super smakuje tez z makaronem szpinakowym.
17 września 2013 15:03 / 1 osobie podoba się ten post
L e n i w i e c Potrzebujemy: ◾5 jajek ◾szklankę cukru ◾3/4 szklanki mąki pszennej ◾3/4 szklanki mąki ziemniaczanej ◾3/4 szklanki oleju ◾łyżeczkę proszku do pieczenia ◾łyżeczkę octu ◾łyżeczkę aromatu waniliowego ◾dowolne owoce  Wykonanie: Oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą pianę, dodajemy ocet i wanilię. Do masy na przemian dodajemy po łyżce mieszanki mącznej i oleju. Dokładnie wszystko miksujemy. Gotowe ciasto wylewamy na blachę, na wierzchu układamy owoce. Pieczemy w 180°C ok 40 min. Smacznego :)
17 września 2013 17:25
dziewczyny, niech mi ktoraś powie, co pasuje do tych knedli z miesem w srodku???
17 września 2013 17:27
albo za ogólne propozycje na obiad (nie jakies cudaczne, normalne:)) tez bede wdzieczna , juz mi sie pomysly wyczerpały
17 września 2013 17:28
Kapustka kiszona ,czy surówka z kapustki pekińskiej czy normalnej, 
17 września 2013 17:30
Kapusta czerwona
17 września 2013 17:31
Pasuje też czerwona kapusta na ciepło lub zimno,buraczki,zasmażna kiszona:)
17 września 2013 18:32
a jakie mięcho?
25 września 2013 23:01
A ja dzis wyprubowałam sposob na spazenie kapusty do gołabkow !!!! Zawsze tyle przy tym zachodu pilnu itp.  Moj seniorka ogladala juz pozno jakis program o gotowaniu i mi podpowiedziała jak tam przygotowywal kapuste bardzo fajnie polecam!!! wiectak to jest głowke kapusty od twardej strony, odcinamy jakies 3do 4 cyntymetrow ,głab jak ja to mowie tez usunac włozyc do garnka ta odcieta strona niewielka ilosc wody,wlac,i pazyc praktyczniena parze.Woda sie zagotuje a pozniej na wolnitkim ogniu swietnie sie parzy!!!!
26 września 2013 14:25
fiona

A ja dzisiaj na obiad miałam ziemniaczki do tego gotowany kalafior z sosem holenderskim pycha,))) Polecam

co to za sos, i kalafior tylko u gotowany i polany tym sosem?bez niczego iecej?