03 lipca 2013 07:44 / 3 osobom podoba się ten post
Pozwoliłam sobie poszperać trochę w starych tematach forum .Zwykle zakłada je ktoś , kto chce się bądź pożalić , bądź o coś zapytać . Ale nasze życie ma też jasne momenty . To chwile , gdy coś osiągnęłyśmy , cos zmieniłyśmy w sobie lub cierliwością i wytrwałością a nawet determinacją zmieniłyśmy choćby warunki pracy czy wysokość zarobków. To takie promyczki w niełatwym życiu i trudnej pracy , ważne dla nas ale czasem będące inspiracją dla kogoś innego.Jak mówi tytuł tego tematu - mogą być duże i małe - ale takie , które są dla nas ważne .
Ja - jak każdy miałam i porażki w życiu i sukcesy - duże i małe. Niektóre były tylko moim dziełem , inne osiągnęliśmy wspólnie - rodzinnie .Moim sukcesem rodzinnym , bo każdy miał swój wkład były studia mojego syna .Ja zarobiłam pieniądze - płatna madycyna to było ponad 120 tys zł samego czesnego plus koszty utrzymania na studiach , książki , dojazdy itd . Mój mąż dopilnował domu , oszczędzał jak mógł i radził sobie , niczego nie ,,zawalając''.A syn nie ,,złapał'' ani jednego powtarzania przedmiotu czy roku i na dodatek zdał LEP wysoko co dało możliwość robienia od razu dobrej specjalizacji w renomowanym ośrodku.
A mój mały sukces - chyba nauka angielskiego , do której to powróciłam po 5 latach i wytrwale ciągnę .A co najważniejsze - zaczynam ,,słyszeć '' angielski.