Wiecie co zaraz uslysze ze jestem chory na glowe itp.Wiadomo ze wszyscy jezdzimy tu aby zarabiac.Jedni musza a inni sie do tego poziomu zycia przyzwyczaili.Wiele pisze sie u nas na foru o ochronie naszych praw o ubezpieczeniu,o odszkodowaniach jak by co.Sporo takich wypowiedzi i NIC! A dlaczego nie zaczniemy czegos sami robic dla siebie ? Nie patrzac na to ze ktos nam pomoze.Pomozmy sobie sami !!!
Ja wiem to co mam zamiar napisac wzbudzi wiele kontrowersji,bedzie duzo za i duzo przeciw.Tysiace pytan i problemow.jednak mysle ze warto by bylo sprobowac.
Juz pisze o co chodzi,a jak przeczytacie to albo odeslecie mnie do czubkow albo poprzecie.
Chodzi mi o to aby uruchomic rachunek bankowy na ktory kazde z nas bedzie co miesiac wplacac powiedzmy 5 euro.Suma nie duza kazdego stac.jesli jednak cos sie komus naprawde tragicznego zdarzy tu w DE to bedzie z czego temu komus pomoc.Oczywiscie decyzje o takiej pomocy podejmowac bedziemy wspolnie.Jesli zebrana suma zacznie przekraczac jakis limit ktory ustalimy to mozna to wydac np na spotkanie opiekunow ale takie na ktorym bedzie przynajmniej 40% wplacajacych na owy fundusz i za zgoda 95 % wplacajacych.To sa wlasnie szczegoly ktore trzeba by bylo opracowac,przedyskutowac i spisac w obecnosci np notariusza.
Co wy na to ?