Nasze podróże, ulubione miejsca

06 stycznia 2017 21:03 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra2

Też na Teide byłam i to największa wysokość, na jakiej do tej pory byłam - tlenu mało, ale przeżycia niezapomniane. 
Na Los Gigantes - o ile dobrze pamiętam to jest plaża - zabrał mnie na randkę pewien Włoch:) Miło było i dostawałam później listy, chłopak dzwonił, przyjeżdżać chciał:) Tak - zdecydowanie udany urlop.
Pamiętam, że w Loro parku mi się podobało i popłynęliśmy na sąsiednią wyspę - La Gomerę. Tam jakiś las dziwny, ale malowniczy był, jakiś relikt z zamierzchłych czasów. 

Ja tam wrócę Wichurka. Nie dało się na 8 dni pobytu pozwiedzać wszystkiego. Zalezało mi równiez na tym, aby wygrzać się na słoneczku i zresetować solidnie , po prawie 4 miesięcznym turnusie w De-menzlandzie Udało mi się i jestem zachwycona Kanarami. NA ogól wyjeżdzam na tydzien na takie wczasy, więc 2 wycieczki fakultatywne to dla mnie maks. Ale powiem szczerze, że ze względu na ograniczony jednak budżet, nie wracam w te same miejsca, bo chcę jeszcze coś innego zobaczyć i przezyć, Tam wrócę na pewno i to juz wkrótce
Czy mówiąc o dziwnym lesie masz na mysli Maskę? Moja Ania była, własnie jak była na Teide. Zachwycona. Ja nie pojechałam, bo stwierdziłąm , że jeden odwiedzony wulkan w moim zyciu wystarczy ( byłam na Etnie), jednak teraz twierdzę, że.....nie wystarczy i Teide tez sobie odwiedzę, a co
06 stycznia 2017 21:06 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

:-) Ja tam wrócę Wichurka. Nie dało się na 8 dni pobytu pozwiedzać wszystkiego. Zalezało mi równiez na tym, aby wygrzać się na słoneczku i zresetować solidnie , po prawie 4 miesięcznym turnusie w De-menzlandzie :-) Udało mi się i jestem zachwycona Kanarami. NA ogól wyjeżdzam na tydzien na takie wczasy, więc 2 wycieczki fakultatywne to dla mnie maks. Ale powiem szczerze, że ze względu na ograniczony jednak budżet, nie wracam w te same miejsca, bo chcę jeszcze coś innego zobaczyć i przezyć, Tam wrócę na pewno i to juz wkrótce:-)
Czy mówiąc o dziwnym lesie masz na mysli Maskę? Moja Ania była, własnie jak była na Teide. Zachwycona. Ja nie pojechałam, bo stwierdziłąm , że jeden odwiedzony wulkan w moim zyciu wystarczy ( byłam na Etnie), jednak teraz twierdzę, że.....nie wystarczy:-) i Teide tez sobie odwiedzę, a co :-)

Nie - ten las to był na Gomerze - takie małe poskręcane drzewa i się mocno nimi podniecali:)
Byłam tylko na tych dwóch wyspach, ale moi rodzice są też Lanzarotte zachwyceni - wprawdzie raczej pustynna wyspa, ale widoki obłędne. 
06 stycznia 2017 21:19 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra2

Nie - ten las to był na Gomerze - takie małe poskręcane drzewa i się mocno nimi podniecali:)
Byłam tylko na tych dwóch wyspach, ale moi rodzice są też Lanzarotte zachwyceni - wprawdzie raczej pustynna wyspa, ale widoki obłędne. 

No wiesz, ja tez zachodzę w głowę, dlaczego La Laguna jako pierwsza stolica Teneryfy jest wpisana na listę Unesco i okrzyknięta dziełem sztuki przetrwania. Nic tam nie widziałam, co by było tego warte. No fakt, że są zabytki z 14 i 15 wieku, no ale jak ma ich nie być, jak tam wojny nie było?
W porównaniu z Sycylią, to Teneryfa jest bardzo uboga. Ma za to tez fajną historię i cudny klimat, nie mówię tu o pogodzie
I ma jeszcze coś, co mi się bardzo podoba, a mianowicie nie lubią za bardzo Niemców, co widać słychać i czuć. Ja osobiscie do Niemców mam stosunek ambiwalentny, ale.......zawsze mnie wkurza jak jestem na jakimś wyjeżdzie ta ich buta i głowy wysoko zadarte i unizoność obsługi w stosunku do nich. Na Teneryfie tego nie ma, a wręcz Niemcy czują się niedopieszczeni . Siedza więc grzecznie, nie rechoczą i ubolewają, że animacje tylko po angielsku i hiszpańsku. NAtomiast młodzi Polacy bez kompleksów biorą udział w animacjach, konkursach, swobodnie posługując się angielskim. Jakiż to dla mnie miły widok był
06 stycznia 2017 21:21 / 4 osobom podoba się ten post
doda1961

No wiesz, ja tez zachodzę w głowę, dlaczego La Laguna jako pierwsza stolica Teneryfy jest wpisana na listę Unesco i okrzyknięta dziełem sztuki przetrwania. Nic tam nie widziałam, co by było tego warte. No fakt, że są zabytki z 14 i 15 wieku, no ale jak ma ich nie być, jak tam wojny nie było?
W porównaniu z Sycylią, to Teneryfa jest bardzo uboga. Ma za to tez fajną historię i cudny klimat, nie mówię tu o pogodzie:-)
I ma jeszcze coś, co mi się bardzo podoba, a mianowicie nie lubią za bardzo Niemców, co widać słychać i czuć. Ja osobiscie do Niemców mam stosunek ambiwalentny, ale.......zawsze mnie wkurza jak jestem na jakimś wyjeżdzie ta ich buta i głowy wysoko zadarte i unizoność obsługi w stosunku do nich. Na Teneryfie tego nie ma, a wręcz Niemcy czują się niedopieszczeni . Siedza więc grzecznie, nie rechoczą i ubolewają, że animacje tylko po angielsku i hiszpańsku. NAtomiast młodzi Polacy bez kompleksów biorą udział w animacjach, konkursach, swobodnie posługując się angielskim. Jakiż to dla mnie miły widok był :-)

.......bo Polacy nie gęsi........
24 stycznia 2017 15:09 / 12 osobom podoba się ten post

Mam dla Was parę zdjęć z Tatr. Ubiegły tydzień tam spędziłam i było jak zawsze fantastycznie. Pogoda piękna, chociaż bardzo mroźna, śniegu dużo, szlaki przetarte i mało uczęszczane. 

24 stycznia 2017 15:21 / 2 osobom podoba się ten post
I pusto:)I czapa fajna:)I słonko:)Fajny urlopik:)
24 stycznia 2017 15:35 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

I pusto:)I czapa fajna:)I słonko:)Fajny urlopik:)

Na fali stochomanii zastanawiam się nad kupnem tej czapki:) 

24 stycznia 2017 15:37 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Mam dla Was parę zdjęć z Tatr. Ubiegły tydzień tam spędziłam i było jak zawsze fantastycznie. Pogoda piękna, chociaż bardzo mroźna, śniegu dużo, szlaki przetarte i mało uczęszczane. 

Dziękuję. Obejrzałem. Bardzo ładne widokówki.
24 stycznia 2017 15:39
wichurra2

Bardzo ładna i uniseks. Jak się Tobie znudzi, może i sąsiad ponosić jeszcze.
Teraz w promocji 79 PLN.Czapka Tornado </br>Ice
24 stycznia 2017 15:43 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Bardzo ładna i uniseks. Jak się Tobie znudzi, może i sąsiad ponosić jeszcze.
Teraz w promocji 79 PLN.Czapka Tornado </br>Ice

No właśnie wiem i chyba kupię. 
24 stycznia 2017 15:44
Ta mi się podoba też.Czapka Carpathia</br>North
24 stycznia 2017 15:48 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Super:)Dla mnie żółtą poproszę:)
24 stycznia 2017 15:51 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Ta mi się podoba też.Czapka Carpathia</br>North

Tam jest dużo ładnych. Właściwie niemal wszystkie - nad tą też się zastanawiałam, ale jednak trochę za dużo się na niej dzieje jak dla mnie.
24 stycznia 2017 16:11 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Tam jest dużo ładnych. Właściwie niemal wszystkie - nad tą też się zastanawiałam, ale jednak trochę za dużo się na niej dzieje jak dla mnie.

No, ale ja z myślą o nartach czy innych zimowych sportach. 
Ta pierwsza jest bardziej uniwersalna, czyli praktyczna.
24 stycznia 2017 18:55 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Piękne zdjęcia:) Zazdroszczę wypadu!