Dziękuję za miłe powitanie Bieta:) Już wcześniej szukałam lubelskiego ale w innych działach. Dopiero przez wyszukiwarkę forumową namierzyłam Was o dziwo w dziale transport opinie o przewoźnikach. Anna123 mieszkamy bardzo blisko siebie, do Puław mam 20 km. Cieszę się że Was znalazłam. O pracy opiekunek wiem dużo, bo moja mama od lat jeździ do Włoch. W tej chwili ma uwaga 68 lat, ciągle obiecuje że to już ostatni raz..., w sierpniu znów jedzie. Ja do tej pory nigdy się się nie zdecydowałam na wyjazd bo miałam za małe dzieci,finansowo też jakoś dawaliśmy z mężem radę. Teraz nie jest tak różowo, a pracy nie ma. Zawsze chętnie pomagałam innym, lubię ludzi. Pomyślałam więc, że ja również być może podobnie jak moja mama odnajdę się w takiej pracy. Niestety z językiem u mnie cienko, na razie, kiedyś uczyłam się niemieckiego w liceum. Najchętniej, trochę wbrew zdrowemu rozsądkowi pojechałabym już dziś, obcując z językiem na co dzień najszybciej można się go nauczyć. No ale nie mam możliwości znalezienia sobie takiej pracy. Dlatego na razie od września ruszam do szkoły policealnej o kierunku opiekun medyczny, a języka uczę się sama w domu. Trzymajcie za mnie kciuki.