Psy, koty i inne nasze zwierzaki

16 września 2017 07:49 / 4 osobom podoba się ten post
Evvex

Zanim się Alinka wypowie to ja się wtrącę, wiesz przecież ludzie albo kochają koty albo psy albo oba ssaki razem. Ja kocham psy i zawsze mi z nimi po drodze, kocham duże psy sama miałam Charta angielskiego Whipped , a potem z przekory Dalmatyńczyka. Pół roku temu było ogłoszenie w Edece ( zapłacę za pomoc w wyprowadzaniu 2 dużych psów) odpowiedziałam na ogłoszenie i wyprowadzam 2 Wilczarze Irlandzkie w wolnym czasie i zawsze jestem zażenowana jak mi płacą , bo sama bym płaciła za tę przyjemność obcowania z tymi pięknymi psami.

O ! Ja też opiekowałam się kilka lat temu bernardynem i goldenką. Ech....jednak zdecydowanie wolę psy 
16 września 2017 08:10 / 5 osobom podoba się ten post
Kama84

.... sapał i katar mu leciał z nosa....  :lol3:  :super:   :buziaki1:     Ja pamiętam z dzieciństwa ,ze jak się brało jeża to on miał w sobie jakieś insekty ,moze pchły, zwijał się w kulkę i parskał ,a  nie raz to igły mu wylatywały. Z tego co widzę to jeży jest coraz mniej i nie łażą juz tak po drogach jak kiedyś . A to wcale dobrze nie świadczy. :brak wiary:  W Pl to weterynarzowi raczej nie chciałoby się zajmować takim zwierzakiem ,moze Animalsi to prędzej...

Pochwalę moich wetów , oni zajmują się wszystkim ... nawet jak im przytargałam jerzyka , któremu burza i deszcz odebrały chęć do życia ( he he - myślałam że to młody jastrząbek ... ) to skierowali mnie do najbliższego specjalisty ornitologa ( zaznaczę , że zapytali czy mam czym i jak dowieźć , bo inaczej to oni po godzinach przyjęć to załatwią , tacy są ! . , na szczęście miałam jak i jerzyk szybko znalazł profesjonalną pomoc ! ) A jeże też posiadam na stanie , siedzą gdzieś w sadku czy pod iglakami ... już się mnie nie boją i korzystają radośnie z misek moich bezpańszczaków , nawet jakby się przyjaźniły z nimi ... z domowymi kotami chyba też.... Zdjęcie użytkownika Elzbieta Michalska Żukowska.

Zdjęcie użytkownika Elzbieta Michalska Żukowska.
16 września 2017 08:18 / 5 osobom podoba się ten post
Może córka chce jakoś zapełnić pustkę po zmarłej siostrze. Kot wypełniłby trochę przestrzeni i czasu. Ponoć dla ludzi ze słabym sercem zwierzeta są dobrym wyjściem. Będzie Ci teraz trudniej ale miejmy nadzieję, że wszystko się poukłada i DS się pozbiera po smierci siostry. Coś wymyślisz 
16 września 2017 08:21 / 4 osobom podoba się ten post
opiekun.5

No patrz ...wszystko wymienila...ale o chłopie to ani słowa...taaaak chłop zawsze na końcu...:lol3:

Bo chłop nie pasuje do pojęcia "piękne"  
16 września 2017 08:33 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Bo chłop nie pasuje do pojęcia "piękne" :lol1: 

Ale za to chłopy mają piękniejszą duszę, bo mniej skomplikowaną...
16 września 2017 10:23 / 5 osobom podoba się ten post
opiekun.5

Ale za to chłopy mają piękniejszą duszę, bo mniej skomplikowaną...

A to się czegoś nowego dowiedziałam. Bo do tej pory uważałam, że czego jak czego, ale duszy to tzw. chłop na bank nie posiada  Owszem jest mało skomplikowany ale ..... No muszę się zastanowić 
16 września 2017 10:28 / 5 osobom podoba się ten post
tyciek

Pochwalę moich wetów , oni zajmują się wszystkim ... nawet jak im przytargałam jerzyka , któremu burza i deszcz odebrały chęć do życia ( he he - myślałam że to młody jastrząbek ... ) to skierowali mnie do najbliższego specjalisty ornitologa ( zaznaczę , że zapytali czy mam czym i jak dowieźć , bo inaczej to oni po godzinach przyjęć to załatwią , tacy są ! :aniolki: . , na szczęście miałam jak i jerzyk szybko znalazł profesjonalną pomoc ! ) A jeże też posiadam na stanie , siedzą gdzieś w sadku czy pod iglakami ... już się mnie nie boją i korzystają radośnie z misek moich bezpańszczaków , nawet jakby się przyjaźniły z nimi ... z domowymi kotami chyba też.... Zdjęcie użytkownika Elzbieta Michalska Żukowska.

Zdjęcie użytkownika Elzbieta Michalska Żukowska.

Ten kolczasty jest przesliczny... Na starość załatwisz mi takiego towarzysza jak już masz takie znajomości... Tyciek tęskniłam za Tobą...
16 września 2017 10:58 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

A to się czegoś nowego dowiedziałam. Bo do tej pory uważałam, że czego jak czego, ale duszy to tzw. chłop na bank nie posiada :lol1: Owszem jest mało skomplikowany ale ..... No muszę się zastanowić :-)

Myśl, myśl, bo myślenie ma przyszłość...
16 września 2017 15:34 / 10 osobom podoba się ten post
Mycha

A to się czegoś nowego dowiedziałam. Bo do tej pory uważałam, że czego jak czego, ale duszy to tzw. chłop na bank nie posiada :lol1: Owszem jest mało skomplikowany ale ..... No muszę się zastanowić :-)

Och Mycha ...  Chlop to sama dusza  i to taka co uważa, że może hulać bo piekła nie ma...
16 września 2017 19:10 / 8 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Ten kolczasty jest przesliczny... :-) Na starość załatwisz mi takiego towarzysza jak już masz takie znajomości... :-) Tyciek tęskniłam za Tobą... :przytula:

Zamówienie przyjęte ! Będzie iglak ! Ewentualnie może być w dwupaku z kotem , bo tych ci u mnie dostatek , a ja nie chytra , chętnie się podzielę ....   Też tęskniłam za Opiekunkowem... podczytywałam ,i choć czasem paluchy świerzbiły nie tykałam klawiatury . Dawałam sobie po łapach bo  ... nie czułam się upoważniona . Siedząc we własnym domku , w otoczeniu bliskich i kochanych mówiłam sobie : " nie komentuj , nie wcinaj się , nie wymądrzaj się, cwana bo w chacie ..." i tym podobnie . Ale , że rzuciłam pracę w DPS-ie  ( czasem szybciej działam , niż myślę  ), odpoczęłam (jak leniwiec -całe dwa miesiące bezstresowo) ,   3 października startuję na wygnanie...     
Podobny obraz
16 września 2017 20:50 / 7 osobom podoba się ten post
Ja za mychę odpowiemcytatem pojadę bo prościej:Mężczyźni, chociaż są to wyjątki, także czasami myślą.więcej

Janusz Leon Wiśniewski 
16 września 2017 21:37 / 5 osobom podoba się ten post
tyciek

Zamówienie przyjęte ! Będzie iglak ! Ewentualnie może być w dwupaku z kotem , bo tych ci u mnie dostatek , a ja nie chytra , chętnie się podzielę ....  :-) Też tęskniłam za Opiekunkowem... podczytywałam ,i choć czasem paluchy świerzbiły nie tykałam klawiatury . Dawałam sobie po łapach bo  ... nie czułam się upoważniona . Siedząc we własnym domku , w otoczeniu bliskich i kochanych mówiłam sobie : " nie komentuj , nie wcinaj się , nie wymądrzaj się, cwana bo w chacie ..." i tym podobnie . Ale , że rzuciłam pracę w DPS-ie  ( czasem szybciej działam , niż myślę  ), odpoczęłam (jak leniwiec -całe dwa miesiące bezstresowo) ,   3 października startuję na wygnanie...     
Podobny obraz

Tyciek... jak mi jeszcze coś serce złamie to tylko ten kolczasty...   Koty mam (na szczęście nie moje ), a i psa na dotarciu...  A wcinać się trzeba bylo.., Ty tak fajnie się wcinasz... Ja pełna podziwu dla Ciebie...
17 września 2017 13:04 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Merbau??

Jojoba. 
17 września 2017 13:27 / 1 osobie podoba się ten post
tyciek

Zamówienie przyjęte ! Będzie iglak ! Ewentualnie może być w dwupaku z kotem , bo tych ci u mnie dostatek , a ja nie chytra , chętnie się podzielę ....  :-) Też tęskniłam za Opiekunkowem... podczytywałam ,i choć czasem paluchy świerzbiły nie tykałam klawiatury . Dawałam sobie po łapach bo  ... nie czułam się upoważniona . Siedząc we własnym domku , w otoczeniu bliskich i kochanych mówiłam sobie : " nie komentuj , nie wcinaj się , nie wymądrzaj się, cwana bo w chacie ..." i tym podobnie . Ale , że rzuciłam pracę w DPS-ie  ( czasem szybciej działam , niż myślę  ), odpoczęłam (jak leniwiec -całe dwa miesiące bezstresowo) ,   3 października startuję na wygnanie...     
Podobny obraz

Fajnie, że jesteś. Też się zastanawiałam gdzie sie podziałaś. 
17 września 2017 15:34 / 4 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Och Mycha ... :-) Chlop to sama dusza  i to taka co uważa, że może hulać bo piekła nie ma... :lol1:

O !! O !! O !! z tym to się moge zgodzić. Ale się nasi panowie na mnie rzucili, prawie że łomot dostałam