12 listopada 2012 00:37 / 2 osobom podoba się ten post
Kayu –ja w tej chwili jestem w domu, więc nie mogę ci odpowiedzieć czy jestem zadowolona ze Stelli :)
Wiesz co, już nie da się czytać: bo Steuerberater powiedział……..mnie to przypomina: bo Grucela powiedziała że legalnie….
To jest Steuerberater babki (przez nią opłacany) i działa na jej korzyść. Jak widać, to babcia ma na wszystko pieniądze……opłaca Bürofrau, Steuerberatera , tylko na opiekunkę jej brakuje? Nie dość że płaci prawie tylko połowę, to jeszcze wyżywienia nie daje, bo za dużo jesz ? (ryczałt żywieniowy to 216e –ty więcej przejesz?).
To, co piszesz, ze zywienie to „uzywanie kuchenki , czajnika , ekspersu do kawy” jest śmieszne! –przecież to wchodzi w Verpflegung (hotelowe).
A wiesz, że tego typu umowa podlega pod przepisy prawne,
-że jest tabela minimalnych zarobków, które bazują na 38,5 godz. tygodniu pracy?
-że masz prawo do płatnego urlopu min. 26 dni w roku?
-że obowiązuje ciebie 1mczne pisemne wypowiedzenie liczone od końca miesiąca –a nie tylko: ja powiedziałam lekarzowi, babce …
O naiwności młodzieńcza !!! :) :)
http://www.arbeitsagentur.de/nn_655192/Dienststellen/besondere-Dst/ZAV/arbeiten-in-deutschland/DE/arbeiten/amz/arbeitgeber/amz-haushaltshilfen-entgelttabelle.html