Powitajki przy kawie 78

16 marca 2025 18:52 / 3 osobom podoba się ten post
Anetaaa

Ostatnia niedziela zimy.

No faktycznie, ostatnia 😮.
Dziękuję za tak przytulne zdjęcie Anetko 🤗.
17 marca 2025 06:52 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  zmienniczka jeszcze jest cały dzień więc bez stresu. Ona jest z niemieckiej firmy więc o niej moja nic nie wiedziała.spokojnego dnia opiekunowo. 
17 marca 2025 06:53 / 5 osobom podoba się ten post
17 marca 2025 06:56 / 5 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie w nowym dniu i w nowym tygodniu za oknem mgła Mam nadzieję że od jutra już będzie więcej słońca i cieplej aczkolwiek meldują noce mroźne Ale nic to oby do przodu wszystkim miłego dnia dla Dusi  powodzeniami. Mam nadzieję że nowe miejsce okaże się dobre.
17 marca 2025 06:56 / 5 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo całe opieknkowo,niechaj migiem tydzien zleci cieszmy sie jak dzieci.
17 marca 2025 07:10 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunowo w nowym tygodniu miłego dzionka wszystkim 
17 marca 2025 07:39 / 2 osobom podoba się ten post
Ja również dołączam się do powitań 🤗.
Miłego, spokojnego tygodnia dla Nas Wszystkich ❤️, słoneczka 🌞 dużo i wyższych temperatur ( u mnie dziś w nocy było -7 stopni 🥶), bo w końcu w tym tygodniu już zaczyna się Nam kalendarzowa wiosna 😃.
17 marca 2025 08:43 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo, przyszło mi wyciągnąć z szafy płaszcz i czapke. Ubierajcie się ciepło i pamiętajcie o witaminach. Dużo zdrowia wam życzę.
17 marca 2025 09:23 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Magdalenko,kontakt z pdp bardzo dobry,przyjeżdżam tutaj od września 2023,ale już nie wrócę . Pisałam wcześniej o tym,że kończę pracę jako opiekunka. Chcę właśnie odpoczywać,żyć jak zadowolona,jeszcze sprawna i aktywna emerytka :-). Może od czasu do czasu wyjadę gdzieś na skoczka,ale nie na dłużej niż 2-3 tygodnie. Do września na pewno nie. Możliwe,że w swoim mieście ,jeśli będę miała taką potrzebę ,dorobię sobie jako asystentka starszej pani. 3 godziny dziennie przez 5 dni w tygodniu,żeby się nie zasiedzieć i nie zesztywnieć,no i mieć jakiś "muß" :lol1:. Można dorobić od 1800-2000 miesięcznie (za 3 godz pracy),spać codziennie we własnym łóżku i mieć prawie cały jeszcze dzień dla siebie . Jak będzie,to się okaże 

Miałam takie okresy w pracy, szczególnie kiedy chorowałam. Jak tylko wracałam do zdrowia, wyjeżdżałam na krótko. Dopiero jak mnie w czasie kowida przycisnęło, długo się leczyłam, wtedy postanowiłam przejść na pracę w Polsce. Wynagrodzenie za opiekę różni się od lokalizacji. Pewnie w większych miastach można lepiej zarobić. Odpoczywaj.. ale jak znam życie, jeszcze cię tu zobaczymy jak będziesz nam pisać, że jedziesz.
17 marca 2025 10:39 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry słonecznie ale zimno . Nie mogę doczekać się wiosennej pogody a szczególnie ciepłego deszczu i parujących pół .Pewnie ,  "nie doczekanie moje "  bo teraz to ani na pogodę ani na porę roku nie można liczyć 
 No cóż ' pogoda " to też kobieta ...
Dobrego dnia 
17 marca 2025 10:43 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: zmienniczka jeszcze jest cały dzień więc bez stresu. Ona jest z niemieckiej firmy więc o niej moja nic nie wiedziała.spokojnego dnia opiekunowo. :najlepszego2::kawa:

Dusiu,spokojnego miejsca życzę 
17 marca 2025 11:10 / 2 osobom podoba się ten post
Wszystkim odjeżdżającym i wracającym zycze bezpiecznej podróży  

Uciekło mi parę dni , byłam w pracy . też się cieszę, że jeszcze pracuje 

17 marca 2025 11:23 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dusiu,spokojnego miejsca życzę :aniolki:

Dziękuję 😁
17 marca 2025 11:52 / 1 osobie podoba się ten post
Dzien dobry,witam z domu . Wyjechałam w sobotę z dużym,bo kilku godzinnym opóźnieniem . Bus przyjechał po mnie dopiero o 21-wszej. W sumie to dobrze,w nocy wolę jechać przez Niemcy niż Polskę . Podróż minęła spokojnie i dość wygodnie. W busie było tylko ,razem ze mną,czworo pasażerów i dwóch kierowców . Cicho,spokojnie ,bez przesiadek. Wsiadałam jako ostatnia i ostatnia wysiadłam z busa,po 15 godzinach jazdy,przed swoim domem. Kierowca wniósł moje bagaże pod same drzwi mieszkania.  Wydawało mi się,że nawet nie jestem zmęczona,ale to mi się tylko wydawało . Wkrótce poczułam się naprawdę zmęczona. Dzień minął mi na odpoczynku,przemieszczałam  się tylko z łóżka w sypialni na kanapę w salonie . Przyjaciółka zadbała o to,abym głodna nie była ,przywiozła mi obiad ,sąsiedzi otworzyli Jej drzwi wejściowe do budynku,żeby  mogła słoiki pod drzwiami mojego mieszkania zostawić . Nie chciała mnie budzić . Jedzenia starczyło mi jeszcze na kolację ,nie musiałam więc nigdzie wychodzić . A dzisiaj obudziłam się dopiero o 10-tej !!!. Aż się zdziwiłam,że tak długo spałam . Słuchajcie ,wiecie czym się wczoraj najbardziej cieszyłam ? Tym,że nic nie muszę ,że nikt mnie nie woła ,że nikt nie czeka na moją pomoc. Nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego,jak zmęczył mnie ostatni wyjazd. Dopiero dzisiaj wezmę się za rozpakowywanie walizek. Wróciłam do wysprzątanego przed wyjazdem mieszkania,nie chciałam robić sobie bałaganu a nie miałam siły ani ochoty na porządkowanie i segregowanie rzeczy. Mam czas,nie będę sama siebie poganiała . Dzisiaj tylko zakupy,po południu spotkanie z przyjaciółką i wspólny obiad . Ale to dopiero późnym popołudniem . 
Życzę wszystkim spokojnego,pogodnego dnia 
17 marca 2025 12:43
Dzień dobry, wiosna startuje :)