Powitajki przy kawie 78

08 grudnia 2024 21:55 / 5 osobom podoba się ten post
Takie migawki z dzisiejszego wypadu nad Niegocin
08 grudnia 2024 22:14 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzien dobry- jest jak jest, mimo, że angio RM wyszło pomyślnie jak wiem od pielęgniarza , to jeszcze za wczesnie na spekulacje. Lekarzowi juz wczoraj gitary przez tel nie zawracalam, zresztą dzis jedziemy raz jeszcze, to pewnie, tak jak ostatnio lekarz omowi ze mną wyniki badan. Co dalej? Czas pokaże. Choc miałam planowo jechac dzis, zostaję do środy, bo mnie o to poproszono. Mam też dyspensę od męża, który tylko powiedzial, że nie ma problemu, jeśli jest taka potrzeba- zostan, chodzi o człowieka. 
Potem ma dotrzec starsza córka chorej przyjaciółki, która zaopiekuje sie młodszą siostrą i przejmie kontrolę. 
Jakoś się kręci, pomogę na tyle na ile mnie stać. 
Nie jestem ostatnio rozmowna, nie będzie sentencji ani filozofowania :-)
Spokojnej pracy wam życzę. 

Nie wiem czy miałam okazję "poznać" na Forum, Twoją chorą przyjaciółkę,ale bardzo jest mi przykro . Pozdrawiam Ją bardzo serdecznie i ślę do Niej same dobre myśli i dobrą energię. Trzymajcie się obie 
Tak,jak już Mleczko napisała, mieć tak oddaną przyjaciółkę to wielkie szczęście i prawdziwy skarb. Dlatego ważne jest,aby dbać o nasze przyjaźnie i je pielęgnować. Pamiętam o tym każdego dnia, wtedy kiedy mnie czy moim przyjaciółkom jest dobrze,ale też wtedy,kiedy wiedzie się nam nie najlepiej. Czasem wystarczy że jest przy nas ktoś,z kim dobrze nam się milczy.
 To,że Ty teraz jesteś przy swojej przyjaciółce jesteś z Nią i dla Niej,to najpiękniejsze świadectwo prawdziwej przyjaźni 
09 grudnia 2024 00:02 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Jestem pełna podziwu dla Ciebie :serce:

Mieć takiego przyjaciela to szczęście i to wielkie . Trzymaj się Tina zdrowo i niech Ci szczęście sprzyja .:aniolki::aniolki:

Nie bądż taka skromna :) A ja inaczej postąpic nie mogłam i nie chciałam, tym bardziej, że miałam możliwość. I tak nie będę mogła zostac tyle ile by należało, ale córka naszej przyjaciółki, juz bez stresu może ją sama odwiedzać w szpitalu. Przemogła się, wyciszyła. Ja porozmawiam z lekarzem i co będzie niejasne- wytłumaczę.
Wczoraj lekarz nam pomyślne wieści, choć stan jest nadal poważny . 
09 grudnia 2024 00:05 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie wiem czy miałam okazję "poznać" na Forum, Twoją chorą przyjaciółkę,ale bardzo jest mi przykro :-(. Pozdrawiam Ją bardzo serdecznie i ślę do Niej same dobre myśli i dobrą energię. Trzymajcie się obie :aniolki:
Tak,jak już Mleczko napisała, mieć tak oddaną przyjaciółkę to wielkie szczęście i prawdziwy skarb. Dlatego ważne jest,aby dbać o nasze przyjaźnie i je pielęgnować. Pamiętam o tym każdego dnia, wtedy kiedy mnie czy moim przyjaciółkom jest dobrze,ale też wtedy,kiedy wiedzie się nam nie najlepiej. Czasem wystarczy że jest przy nas ktoś,z kim dobrze nam się milczy.
 To,że Ty teraz jesteś przy swojej przyjaciółce jesteś z Nią i dla Niej,to najpiękniejsze świadectwo prawdziwej przyjaźni :przytula:

Być przyjaciółką tylko wtedy gdy jest dobrze, to już nie przyjażn, a interes , powierzchowna znajomosć czyms tam podszyta .
Nie znasz jej, ale przekażę życzenia powrotu do zdrowia, mimo, że znów jest w śpiączce. Ludzie i w takim stanie rejestrują bodzce z zewnatrz, Jutro będę w klinice, 
09 grudnia 2024 05:50 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek poniedziałkowo, nowy tydzień czas zacząć. Spało mi się tak sobie. Oczywiście kawę już sparzyłam   Żadnych specjalnych planów na dziś nie mam.Może polatam trochę na mopie, pomyślę.
09 grudnia 2024 06:13 / 6 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo
Zaczynamy nowy tydzień
Miłego dnia wszystkim
09 grudnia 2024 08:08 / 6 osobom podoba się ten post
Muszę się wyprostować :) Oczywiście dziś jedziemy do kliniki. Zawiesiłam się jak ChatGPT, ale nie tracę wiary w człowieczeństwo 
Miłej pracy i spokojnego dnia :) 
09 grudnia 2024 09:24 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  Udanego tygodnia 
09 grudnia 2024 10:24 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.
09 grudnia 2024 13:50 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Być przyjaciółką tylko wtedy gdy jest dobrze, to już nie przyjażn, a interes , powierzchowna znajomosć czyms tam podszyta .
Nie znasz jej, ale przekażę życzenia powrotu do zdrowia, mimo, że znów jest w śpiączce. Ludzie i w takim stanie rejestrują bodzce z zewnatrz, Jutro będę w klinice, 

Zrób to koniecznie,proszę. Tzn przekaż pozdrowienia ode mnie. Ja wierzę mocno w to,że Twoja przyjaciółka Ciebie słyszy. Niedawno oglądałam film Siła wiary (przy okazji polecam wszystkim gorąco) i jeszcze bardziej uwierzyłam w to,że wiara i miłość wspólnie z medycyną mogą zdziałać cuda. Ściskam Was obie,na odległość moje uściski krzywdy chorej nie zrobią 
09 grudnia 2024 14:17 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Muszę się wyprostować :) Oczywiście dziś jedziemy do kliniki. Zawiesiłam się jak ChatGPT, ale nie tracę wiary w człowieczeństwo :lol2:
Miłej pracy i spokojnego dnia :) 

09 grudnia 2024 14:28 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry☀️,szaro,ponuro a mimo to,dzień zaczął się przyjemnie. Wczoraj wieczorem robiłam przegląd lodówki. Trudno jest ekonomicznie prowadzić gospodarstwo jednoosobowe. Ciągle mam czegoś za dużo. Powyciągałam napoczęte produkty,przyjrzałam się co z czym połączyć,co dodać i co mogę z nich zrobić. I takim sposobem powstały 3 smarowidła do pieczywa. Jestem ich fanką,wolę taki dodatek niż najlepszą wędlinę. Popełniłam pastę ze słonecznika,pieczonej papryki i suszonych pomidorów,guacamole i takie fetowo- serkowo-jogurtowe smarowanko . A że sama nie dałabym rady wszystkiego zjeść,to dzisiaj na śniadaniu były jeszcze dwie przyjaciółki,dotarły z chrupiącą bagietką i bułeczkami. Warzywka,dzbanek aromatycznej herbaty,fajna rozmowa i tak miło upłynął nam czas. Jak ja to lubię.
Nie chce mi się ale muszę wyjść na zakupy. Księgarnia,hebe i KiK czekają . W KiKu muszę dokupić takie światełka na druciku,wiecie o co chodzi. Qrcze,14:30 a ta szarzyzna za oknem sprawia,że ma się wrażenie jakby był już wieczór . No to spadam życząc Wam dobrego,spokojnego jeszcze dnia 
10 grudnia 2024 06:01 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek wtorkowo. Pospałabym jeszcze ale mus był wstać. Dzisiaj mam wolne po południu, więc muszę poszukać sobie jakiś zajefajny film. I żadnego dziś sprzątania tylko poranna toaleta, śniadanie i obiad i fertig. Spadam na kawę  pa. 
10 grudnia 2024 06:21 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Wstałam bo tak duszno było w pokoju, że okno uchyliłam. 
Dziś zawiozę dziadka na fizjo i podskoczę do DM bo mam tu swój ulubiony krem do twarzy. Później obiad i na 15 znów wyjazd obydwoje do lekarza rodzinnego bo robili wyniki i senior był u neurologa a seniorka u kardiologa w zeszłym tygodniu. 
Wszystkim spokojnego dnia. 
10 grudnia 2024 06:39 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
A ja mam dziś wolne przedpołudnie, a na 15-tą mamy obie zaproszenie na kawę do jej przyjaciółki.
Więc dziś nie będzie mnie ogrywać w chińczyka
Miłego dnia wszystkim