Powitajki przy kawie 78

24 kwietnia 2025 21:30 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Raczej w cos tam trafia Ale sie niepotrzebnie nakręcasz. Jestes doswiadczoną opiekunką , wiesz przecież, że ta II wojna swiatowa stoi własnie Niemcom wciąż koscią w gardle, zwłaszcza starszemu pokoleniu. Adwersarze telefoniczni z psiapsi na czele może podbijają bębenek, a sami mają od razu ubaw po pachy? 
A na koniec - chyba w żadnym wypadku skórka nie jest warta wyprawki aby się tam męczyc . 

Teraz robię sobie dłuższy urlop (ponad 2 miesiące) - potem jeszcze wrócę na niecałe 4 tygodnie i zobaczymy, czy pedepcia będzie przyjaźnie nastawiona czy choroba się pogłębi. W sumie nie męczę się w tym miejscu, umiem zapanować nad jej ekscentrycznością. Wczoraj zapytała mnie ile lat już się znamy i nawet czasami kojarzy imiona moich wnuków. A o wojnie też z nią czasami rozmawiam - wszak całą młodość spędziłam w Oświęcimium niedaleko krematorium i nie jest to w moim przypadku żaden temat TABU.
24 kwietnia 2025 21:49 / 5 osobom podoba się ten post
Malgi

Teraz robię sobie dłuższy urlop (ponad 2 miesiące) - potem jeszcze wrócę na niecałe 4 tygodnie i zobaczymy, czy pedepcia będzie przyjaźnie nastawiona czy choroba się pogłębi. W sumie nie męczę się w tym miejscu, umiem zapanować nad jej ekscentrycznością. Wczoraj zapytała mnie ile lat już się znamy i nawet czasami kojarzy imiona moich wnuków. A o wojnie też z nią czasami rozmawiam - wszak całą młodość spędziłam w Oświęcimium niedaleko krematorium i nie jest to w moim przypadku żaden temat TABU.

Postąpisz jak będziesz uwazała . Faktycznie - potrzebujesz odpoczynku. Da się wyczuć. 
25 kwietnia 2025 05:09 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek piątkowo. Kawa wyjątkowo już pachnie,radio gra,chwilo trwaj. No i tak do 7 mej.Seniorka wczoraj spowrotem dostała Melperon i mam nadzieję, że będzie spokojniejsza.A ja rozpocznę szukanie szpitala ortopedycznego,bo w mojej klinice ustalili mi termin na luty 2028roku ...
25 kwietnia 2025 06:28 / 3 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo - weekendowo
Mój ostatni dzień pracy przed zasłużonym urlopem
Na szczęście nie zaplanowałam żadnej cięższej peacy oprócz ugotowania obiadu, dopakowania autka i przygotowania pokoju dla zmienniczki
Miłego dnia wszystkim
25 kwietnia 2025 07:08 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Kawką już zaparzona. Seniorka w łóżku sobie pije, senior w salonie a ja w kuchni. 😁 Senior dziś do haimu a seniorka w niedzielę bo będzie dla niej transport. Dziś muszą zamówić dla mnie  busa ale córka nie kazała się przejmować bo zapłaci mi za każdy dzień więc kiedy chce tak jadę. No nie w poniedziałek max chce zjechać . 
Kilka dni w domu i znowu wyjazd. Ech życie....się dobrze, że póki co zdrowie ok więc trzeba pracować. 
Dobrego piątku i całego weekendu. 
25 kwietnia 2025 07:10 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam piątkowo - weekendowo:chaplin:
Mój ostatni dzień pracy przed zasłużonym urlopem:yeah:
Na szczęście nie zaplanowałam żadnej cięższej peacy oprócz ugotowania obiadu, dopakowania autka i przygotowania pokoju dla zmienniczki:odkurzanie:
Miłego dnia wszystkim:wstajemy:

Szerokiej drogi do domu i super urlopu bo czytałam , że dluuuugi urlop planujesz. 
25 kwietnia 2025 07:37 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w zamglony piątek . Za oknem mleko się rozlało ,gęsta mgła, nawet nieba nie widać . Dobrze dłużej poleżeć w łóżku,prasówkę odwalić , pomyśleć, ułożyć sobie plan dnia .Od 1 kwietnia nie pracuje zawodowo , choć przyszło mi z trudnością podjąć decyzję . Uzależniłam się , teraz mogę już cieszyć się z tej decyzji . 
Dzisiaj pojadę do lasu po mech , robię wg własnego pomysłu mieszankę do uzupełnienia doniczek . Będę przesadzała storczyki .
Spokojnego dnia .
25 kwietnia 2025 07:46 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry :) 

I do pracy :)
Spokojności :) 
25 kwietnia 2025 08:11 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek piątkowo. Kawa wyjątkowo już pachnie,radio gra,chwilo trwaj. No i tak do 7 mej.Seniorka wczoraj spowrotem dostała Melperon i mam nadzieję, że będzie spokojniejsza.A ja rozpocznę szukanie szpitala ortopedycznego,bo w mojej klinice ustalili mi termin na luty 2028roku ...:kwiaty_serca:

Twój dzisiejszy wpis jest optymistyczny i tak trzymaj ,będzie dobry dzień . Trzeba od czasu do czasu założyć różowe okulary, sprawdź to , opłaca się to zrobić .
Dobrego dnia .