Powitajki przy kawie 78

20 kwietnia 2025 05:37 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek niedzielnie w ten szczególny dzień. Wyspana, kawa później, bo rano szykuję Seniorkę, potem jakieś świąteczne śniadanie i tak minie dzień. Wczoraj porobiliśmy zakupy, Holgar nawet pstryknął mi zdjęcie przy zabytkowy Mercedesie  i pokazał okolicę. Mieszkańcy szykowali się już na wieczorną imprezę z gaszeniem  pożaru, straż rozciągała długaśne węże. To taka przedświąteczna tradycja. Koniec pracy miałam już o 18.30, bo Seniorka zasnęła snem niemowlaka. Raz jeszcze życzę Spokojnych, Pogodnych świąt Wielkanocnych. 
20 kwietnia 2025 06:14 / 4 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie - świątecznie
Dziś mam w planie tylko żur ogotować na święta
Miłego, bezstresowego dnia wszystkim
20 kwietnia 2025 06:23 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Za oknem pochmurno i mokro po wczorajszej burzy. Seniorka wczoraj padła jak mrówka o 19 a senior kładzie się sam. 
Śniadania tu wspólnego nie ma bo on płatki na mleku a ona chleb z dżemem do łóżka i wstaje dopięto około 10 jak da radę. Ja sobie jajka ugotuje z majonezem zjem . Ot cała Wielkanoc. Na obiad szparagi i spokój. O i mam spokój bo szybko , prosto bez wymyślania. 
Oj dawno już w Wielkanoc nie pracowałam. Ostatnio w pandemii swirusa 🤣 i wtedy chyba od stycznia do czerwca byłam 🫣🙈. Pocieszam się , że to tylko 2 dni i we wtorek wracamy do rzeczywistości a w naszej pracy i tak codziennie to samo jest. 
Spokojnych Świąt opiekunkowo. 

Ps. Przypomniał.mi się Luke 🖤😥 bo zawsze zabierał że sobie żur z Polski i gotował na szteli. Może tam na górze gotuje dla nas Wszystkich gar żurku. ? 
20 kwietnia 2025 06:34 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Za oknem pochmurno i mokro po wczorajszej burzy. Seniorka wczoraj padła jak mrówka o 19 a senior kładzie się sam. 
Śniadania tu wspólnego nie ma bo on płatki na mleku a ona chleb z dżemem do łóżka i wstaje dopięto około 10 jak da radę. Ja sobie jajka ugotuje z majonezem zjem . Ot cała Wielkanoc. Na obiad szparagi i spokój. O i mam spokój bo szybko , prosto bez wymyślania. 
Oj dawno już w Wielkanoc nie pracowałam. Ostatnio w pandemii swirusa 🤣 i wtedy chyba od stycznia do czerwca byłam 🫣🙈. Pocieszam się , że to tylko 2 dni i we wtorek wracamy do rzeczywistości a w naszej pracy i tak codziennie to samo jest. 
Spokojnych Świąt opiekunkowo. :wielkanoc2::kawa:

Ps. Przypomniał.mi się Luke 🖤😥 bo zawsze zabierał że sobie żur z Polski i gotował na szteli. Może tam na górze gotuje dla nas Wszystkich gar żurku. ? 

Luke 🖤napewno patrzy na Nas z góry.Czesto o Nim myślę.Niech spoczywa w spokoju.
20 kwietnia 2025 06:35 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Za oknem pochmurno i mokro po wczorajszej burzy. Seniorka wczoraj padła jak mrówka o 19 a senior kładzie się sam. 
Spokojnych Świąt opiekunkowo. :wielkanoc2::kawa:

Ja na szczęście mam znowu poniedziałek wolny i po wspólnym śniadaniu z rodziną seniorki jadę do koleżanki i zabiorę ją i jej syna go lasu na mały spacerek
A dzię gotując będę śpiewała: Ta ostatnia niedziela
20 kwietnia 2025 06:52 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Luke 🖤napewno patrzy na Nas z góry.Czesto o Nim myślę.Niech spoczywa w spokoju.

20 kwietnia 2025 08:09 / 5 osobom podoba się ten post
Wesołego Alleluja!
Dzień dobry w ten  wyjątkowy dzień. Smacznego jajka i siadamy do stołu. 
Pozdrawiam serdecznie 
21 kwietnia 2025 03:32 / 5 osobom podoba się ten post
WITAM W TEN LANY PONIEDZIAŁEK........NO JA PIERWSZA śpijcie ja was poleje....niech sie co chce dzieje...babka rano wstaje wnukom radość daje. nima spania CZAS POLANIA.W domku cisza piękny dzionek.zaraz zacznie spiew skowronek,takie momenty to nasze życie czerpmy garściami więc je obficie.Świąt pięknych życze potem policze jak Malgi wstanie na swe sniadanie.
21 kwietnia 2025 05:09 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek poniedziałkowo w Lany Poniedziałek. Tutaj to mi nie grozi i bardzo dobrze, bo nigdy nie przepadałam za dyngusem. Jako dziecko, gdy Mama odstawiła mnie i Siostry, to aż strach było z domu wyjść. Ale to i tak były piękne czasy. 
21 kwietnia 2025 05:35 / 4 osobom podoba się ten post
Witam i ja poniedziałkowo
Niby mogłabym jeszcze pospać, ale jakoś czuję się wtspana
Miłego, bezstresowego dnia wszystkim
21 kwietnia 2025 07:31 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  U nas leje ale z nieba. Niby delikatnie ale deszczyk jest. 
Dziś jakiś obiad muszę wymyślić może zupe pomidorową bo seniorka ma problem w wypróżnianiem. Nic prawie nie je to po pierwsze a po drugie dochodzą roblemy z jelitami przy tych chorobach co ma. Ona raczej sosy, zupy bo ma problem z przełykaniem. 
Spokojnego dnia opiekunowo. 
22 kwietnia 2025 04:55 / 3 osobom podoba się ten post
Doberek wtorkowo. Noo,spałam kiepsko, stale się budziłam pomimo zmęczenia.Dzisiaj już pierwszy termin u Seniorki,bo przychodzi Pfuspflege. Dzisiaj też Holgar wraca do siebie. Trochę obawiam się, gdy będę całkowicie sama z Seniorką. Pożyjemy ,zobaczymy. 
22 kwietnia 2025 05:29 / 3 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
Święta, święta i po świętach
Zaczynamy normalny dzień peacy
Miłego dnia wszystkim
22 kwietnia 2025 06:44 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Za oknem słońce ☀️ się pokazuje ale mokro po nocnych opadach deszczu. 
Zaraz kawa i zajrzę pierw do seniorki co tam na dole się dzieje. 
Dziś myślę co gotować bo wczoraj pół ziemniaka tylko zjadła i łyżkę sosu holenderskiego. Chciała szparagi nie zjadła, chciała winogrono też nie ruszyła. Nie ma siły już jeść i apetyty też nie ma. 
Nie lubię takich miejsc bo nic jej pomóc nie mogę a czekanie na ? 🤔 
Spokojnego dnia opiekunowo. 
22 kwietnia 2025 07:50 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Za oknem słońce ☀️ się pokazuje ale mokro po nocnych opadach deszczu. 
Zaraz kawa i zajrzę pierw do seniorki co tam na dole się dzieje. 
Dziś myślę co gotować bo wczoraj pół ziemniaka tylko zjadła i łyżkę sosu holenderskiego. Chciała szparagi nie zjadła, chciała winogrono też nie ruszyła. Nie ma siły już jeść i apetyty też nie ma. 
Nie lubię takich miejsc bo nic jej pomóc nie mogę a czekanie na ? 🤔 
Spokojnego dnia opiekunowo. :najlepszego2::kawa: