MleczkoSpróbuj z pęczakiem oczywiście koperek koniecznie
Moja synowa robi z pęczakiem,bo tak robi Jej mama. To,co w mojej rodzinie jadło się i jada np z kaszą gryczaną,w Jej rodzinie jedzą z pęczakiem . Krupnik z pęczakiem może być ,ale do gulaszu zdecydowanie gryczana . Jak lecę do syna czy córki ,pierwsze pytanie ,następnego dnia po przylocie - mami,zrobisz krupnik? A wnuki wtórują rodzicom,tak,babcia,plisss,ugotuj krupnik

Bardzo lubimy wszyscy,synowe i córka też gotują ,ale mój podobno najlepszy

.Dziewczyny wszystko chcą szybko,a przecież żeby miał smak i tak troszkę się kleił ,to potrzebuje i czasu,i miłości

. Jesienią i zimą mój krupnik jest zawiesisty,ale nie taki,że łyżka staje jak w wojskowej grochówce . Jak pokazują się młode warzywka ,wtedy jest lżejszy i "cieńszy ". Zawsze ze śmietanką i koperkiem
