Powitajki przy kawie 77

09 listopada 2024 11:02 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry prawie świątecznie .Taaaaaaki długi weekend, że już się boje .Właśnie wróciłam do domu po uprzątnięciu ulicy przed domem .Zimno i ponuro . Listopad to dla mnie najgorszy mc , jeśli go przeżyje bez perturbacji zdrowotnych to znów rok mam na plus . Zabieram się za przygotowanie obiadu nawet poczyniłam wstęp. Zdjęłam z półki książkę pt " Das neue Buch der Salate" oglądam i łykam slinke .
Dobrego dnia .
09 listopada 2024 11:10 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 

Dobry lub mniej , na zleceniu do dwojga przyjechałem , Pani  zmarła niestety nim  zdołała wrócić ze szpitala ( mimo że rokowania były dobre) 😢... 
Zostal Pan - niby z lekką demencją, ale jak się okazało z zaawansowaną  (II) .  Trauma rodziny zrozumiała  - ale mam lekko pod górkę : bo na głowie mam nie tylko dziadka, ale i córkę z depresją i traumą po śmierci mamy 😟. 

Dziś pogrzeb (strasznie długo się tu czeka ponad 2 tyg od śmierci !)-
Może w końcu wszyscy sobie pojadą do swoich domow, a Ja znormalizuję codzienność. 

Miały być powitajki, a nie narzekajki ... 😏🤣
Bo w sumie nie narzekam 😆
Milego dnia i drugiej ( trzeciej ) kawy 👍

09 listopada 2024 11:14 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Udało się dziś tu zaparkować 
I jeszcze w Coopie jakieś spożywcze i na dziś koniec z zakupami. Mam limit :)))). Gosia wyjdź bo Cie gongiem wyploszymy .
Spokojnego popołudnia.

Trośki za wysoko znak zakazu postawili , z lambo ( czy co to tam to zielone było) nie widać 🤣😆🤪
09 listopada 2024 14:06 / 4 osobom podoba się ten post
Zaglądam czy Gusia jest ? Nikt nic nie pisze, bo za dobre sztele macie . My tylko w potrzebie jesteśmy rozmowni a jak dobrze to dobrze nam tak 
09 listopada 2024 21:08 / 3 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór. Mam podstępny atak natury, czyli jakiś wirus się do mnie przykleił 

09 listopada 2024 21:09 / 2 osobom podoba się ten post
Tajen

Trośki za wysoko znak zakazu postawili , z lambo ( czy co to tam to zielone było) nie widać 🤣😆🤪

To własciwie niebieskie na tym żółtym to McLaren. 
10 listopada 2024 07:02 / 3 osobom podoba się ten post
Witam.   Kolejna niedziela przede mną a potem jeszcze 5 😁🫢. Szybko zleci do połowy grudnia. Tutaj tak szybko dni umykają. Spokojne miejsce bez wariacji tylko seniorzy trochę jak cyganie aby jeździć na różne imprezy lub w różne miejsca. 
Miłego i spokojnego dnia. 
10 listopada 2024 10:35 / 4 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie - ostatnia w domku.
Już pomału ukłacam w myślach co mam zapakować do mojego autka, a tymczasem spotykam się  z przyjaciółmi i znajomymi na różnych imprezach - wczoraj spotkanie z seniorami w sąsiednej gminie, dzisiaj wyjazd na urodziny do koleżanki z sąsiedniej wsi.
A jutro będziemy piekły pierniczki i ciasteczka z różnych przepisów w ramach zajęć w naszym KGW "Szarlotki".
Miłego dnia, weekendu i do popisanie niedługo
10 listopada 2024 15:40 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Dobry wieczór. Mam podstępny atak natury, czyli jakiś wirus się do mnie przykleił :-)

Nie wie co go czeka 
10 listopada 2024 15:45 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w brzydki dzień 
 Dzisiaj leżakuje, obiad podano mi do łóżka a ja leżę i udaje . 1/3 mca za mną oby do Mikołaja a potem z górki i znów będę rok starsza 
Humoru Wam życzę w pochmurny, mglisty dzień 

10 listopada 2024 20:26 / 2 osobom podoba się ten post
Witajcie, jutro odpiszę na powiadomienia. Przyszłam się przyitać i podziękować lukeowi, że przejął odliczajki. 
Przyniosiłam ciastka, częstujcie się, nie ma nas tu wielu więc powinno starczyć. Życzę miłej niedzieli.
10 listopada 2024 20:31 / 2 osobom podoba się ten post
Tajen

Dzień dobry 

Dobry lub mniej , na zleceniu do dwojga przyjechałem , Pani  zmarła niestety nim  zdołała wrócić ze szpitala ( mimo że rokowania były dobre) 😢... 
Zostal Pan - niby z lekką demencją, ale jak się okazało z zaawansowaną  (II) .  Trauma rodziny zrozumiała  - ale mam lekko pod górkę : bo na głowie mam nie tylko dziadka, ale i córkę z depresją i traumą po śmierci mamy 😟. 

Dziś pogrzeb (strasznie długo się tu czeka ponad 2 tyg od śmierci !)-
Może w końcu wszyscy sobie pojadą do swoich domow, a Ja znormalizuję codzienność. 

Miały być powitajki, a nie narzekajki ... 😏🤣
Bo w sumie nie narzekam 😆
Milego dnia i drugiej ( trzeciej ) kawy 👍

Piję dwie bardzo lekkie kawy.  Po każdej kawie odczekuję chwilę i szykuję szklankę wody do wypicia. Lekarka mi kazała tak robić. Ludzie piją dużo mocnej kawy, która wypłukuje magnez, odwadnia. Nie można tak, trzeba pamiętać o wodzie i suplementacji.
10 listopada 2024 20:34 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Udało się dziś tu zaparkować 
I jeszcze w Coopie jakieś spożywcze i na dziś koniec z zakupami. Mam limit :)))). Gosia wyjdź bo Cie gongiem wyploszymy .
Spokojnego popołudnia.

Tina ty tam musisz pracować dla milionerów, że takim autem jeździsz.
11 listopada 2024 07:34 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry jeszcze z pozycji horyzontalnej  .Dzisiaj dzień  oczekiwania na wiadomość  co dalej . Nie ma możliwości pozbycia się natrętnych myśli .Wierzę, że wszystko wróci do normy . A za oknem mgła jak w horrorze .
Dobrego dnia .
11 listopada 2024 11:56 / 2 osobom podoba się ten post
Tych dni będzie więcej. Za wcześnie jeszcze aby coś powiedzieć - co , w jakim stopniu i kiedy. Czekamy. Dzień dobry Forum.