Powitajki przy kawie 77

19 listopada 2024 07:50 / 4 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
Pierwsze dni trochę zwariowane, bo muszę wszystko poznać, zaznajomić się i jakoś "ułożyć" tą sztelę.
Mam nadzieję, że w styczniu znowu tu zawitam?
Miłego dnia ludkowie
19 listopada 2024 09:48 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry we wtorek nadal z domu,zrobiłam sobie długi urlop od wyjazdów ponieważ na święta chciałam być w domu z rodzinką a nie mieli dla takiego krótkiego zlecenia.Teraz więc mogę jechać dopiero z początkiem lutego,ale podczytuję was  moi mili ludkowie.Spokojnego i w miarę ciepłego wtorku życzę
19 listopada 2024 19:10 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Witam wtorkowo:chaplin:
Pierwsze dni trochę zwariowane, bo muszę wszystko poznać, zaznajomić się i jakoś "ułożyć" tą sztelę.
Mam nadzieję, że w styczniu znowu tu zawitam?
Miłego dnia ludkowie:angel1:

Już na Berlin dojechałaś? :) Ogarniesz, kto jak nie Ty? 
19 listopada 2024 19:18 / 3 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór , już po robocie. Było dziś dość intensywnie, może ze względu na nieciekawą pogodę . Każdy śpiewał na własną melodię, może bym i powtórowała, ale mam głos jak slowik co konie dusi i lepiej tego nie budzić  Poza tym od nagłych wypadków noszę w cholewie strzykawkę z haloperidolem ...........Mam nadzieję, że Mleczko niedługo się pojawi ze zdjęciami. My tez w weekend odwiedzilismy Zermatt. Już było dość zimno, więc rosti z sadzonym jajkiem smakowało wysmienicie . Przypomniało mi się , że dziś też trzeba poświętować - jest butelka Jacka Danielsa i zaraz się do niej d o b i e r z e m y. 
Z dobrych wieści- start udany. Kostucha niech idzie żerować gdzie indziej .
Spokojnego wieczoru. 

19 listopada 2024 20:23 / 3 osobom podoba się ten post
A ja mówię dobranoc. Poczytałam trochę, teraz zamykam lapka i zmykam do kuchni. Muszę posprzątać po kolacji.
19 listopada 2024 21:52 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Już na Berlin dojechałaś? :) Ogarniesz, kto jak nie Ty? 

Ogarniam, ogarniam, seniorka bardzo kulturalna, przyjazna traktuje mnie jak gościa
20 listopada 2024 05:24 / 3 osobom podoba się ten post
Witam środowo
Środa minie - tydzień zginie
W Berlinie zimno, pada śnieg z deszczem
Miłego dnia ludkowie
20 listopada 2024 09:03 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry zacznę od pogody , która jest do doopy .Pada, wieje i ogólnie  dołuje. Jak zwykle po powrocie do domu ogarniam wszystko 
 Pierwsze to 🐱 🐱 , które stęsknily się bardzo .Tak  mnie witają, że nie mogę usiąść 
Gdzie się przymierzam to miejsce zajęte. Na fotelu , na krześle , na kanapie . Są szybsze niż ja . Wygląda, że czas w domu spędzę w pozycji stojącej . 
Życzę pięknej pogody i humoru .
20 listopada 2024 09:11 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry zacznę od pogody , która jest do doopy:-) .Pada, wieje i ogólnie  dołuje. Jak zwykle po powrocie do domu ogarniam wszystko 
 Pierwsze to 🐱 🐱 , które stęsknily się bardzo .Tak  mnie witają, że nie mogę usiąść 
Gdzie się przymierzam to miejsce zajęte. Na fotelu , na krześle , na kanapie . Są szybsze niż ja . Wygląda, że czas w domu spędzę w pozycji stojącej . 
Życzę pięknej pogody i humoru .

Dzień dobry, Mleczko to cudowne przywitanie przez Twoich milusińskich 😻 Ile ich teraz masz ? Mój kot jak wracam do domu jest jakby przyklejony do Swojej Pańci 😹
20 listopada 2024 09:16 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dobry wieczór , już po robocie. Było dziś dość intensywnie, może ze względu na nieciekawą pogodę . Każdy śpiewał na własną melodię, może bym i powtórowała, ale mam głos jak slowik co konie dusi i lepiej tego nie budzić :lol2: Poza tym od nagłych wypadków noszę w cholewie strzykawkę z haloperidolem ...........Mam nadzieję, że Mleczko niedługo się pojawi ze zdjęciami. My tez w weekend odwiedzilismy Zermatt. Już było dość zimno, więc rosti z sadzonym jajkiem smakowało wysmienicie . Przypomniało mi się , że dziś też trzeba poświętować - jest butelka Jacka Danielsa i zaraz się do niej d o b i e r z e m y. 
Z dobrych wieści- start udany. Kostucha niech idzie żerować gdzie indziej .
Spokojnego wieczoru. 

Zdjęcia mam nawet kolorowe , niestety na tym urządzeniu nie potrafię wstawić na forum . Nie mam czasu przysiąść .Tak sobie myślałam, że będę na emeryturze leżała na dowolnie wybranym boku,   A tu " zegarmistrz świateł "  zabrał mi parę godzin z  doby   i czas goni jak zwiarjowany .
20 listopada 2024 09:20 / 3 osobom podoba się ten post
Joanna1983

Dzień dobry, Mleczko to cudowne przywitanie przez Twoich milusińskich 😻 Ile ich teraz masz ? Mój kot jak wracam do domu jest jakby przyklejony do Swojej Pańci 😹

Mam 🐱 🐱 . Kot nie opuszcza mnie ani na chwilkę  a koteczka to humorzasta kobita robi to, co ona chce . Mamy podobne charakteru 
20 listopada 2024 12:34 / 2 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich w środowe popołudnie tutaj w poniedziałek padał śnieg wczoraj deszcz dzisiaj znowu śnieg nie lubię zimy ,ani takiej pogody miłego popołudnia życzę 
20 listopada 2024 18:09
Magdalenka

Kaspira dawno cię nie było. Pracujesz jeszcze?

Już raczej nie w tej branży, byłam na dwóch bardzo nieudanych zleceniach z dwoma różnymi firmami i już nie zamierzam. Obecnie obijam się, moje plany zostały zrealizowane i już wyjeżdżać nie chcę, a tutaj z pracą gdzie jestem to lipa. W te święta też już nie chcę wyjeżdżać bo po ostatnim takim wyjeździe stwierdzam, że to nie na moje zdrowie. Te rodziny to są bardzo nienormalne, ja nigdy dobrze nie trafiłam także moje doświadczenia z opieką są raczej niemiłe. A  firmy też różne- problemy z wypłatami także na moje oko to już się średnio opłaca - bynajmniej mnie , bo za innych nie będę się wypowiadać. Ja miałam przerwę na dwa lata w takich wyjazdach dlatego tutaj rzadko już zaglądam. 
20 listopada 2024 18:54 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Zdjęcia mam nawet kolorowe , niestety na tym urządzeniu nie potrafię wstawić na forum . Nie mam czasu przysiąść .Tak sobie myślałam, że będę na emeryturze leżała na dowolnie wybranym boku,   A tu " zegarmistrz świateł "  zabrał mi parę godzin z  doby :-(  i czas goni jak zwiarjowany .

Czy to takie ważne te parę godzin jak piłaś szampana w Buenos Aires? :) 
21 listopada 2024 06:42
Witam czwartkowo
Dziś musimy jechać na małe zakupy, bo seniorka ma ogromny apetyt i ciągle podjada, jak nie kanapki to owoce. Na szczęście nie jest gruba, więc nie oponuję - niech je
Miłego dnia ludkowie