Powitajki przy kawie 77

28 października 2024 09:35 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam w poniedziałek. Nowy tydzień i koniec miesiąca za pasem. 
Marta spokojnego ostatniego dnia pracy, szerokiej drogi i super urlopu. :moje_wakacje:
Wszystkim dobrego dnia i całego tygodnia. 

Dziękuję Dusiu 
28 października 2024 13:09 / 4 osobom podoba się ten post
No tak, mam do zrobienia więcej niż sądziłam. W miedzyczasie posprzątałam i za zgodą synowej wystawiłam kolo śmietnika stary sprzęt gospodarstwa domowego. Już zniknął - dużo zdrowia :) 
A ja sie musze zaszyć  do napisania .
28 października 2024 19:05 / 1 osobie podoba się ten post
marta74

Dzień dobry :kawa1::kawa:ostatni cały dzień w pracy przede mną, trzeba też już walizkę spakować, jutro tylko do obiadu i :moje_wakacje::hihi:
Życzę wszystkim dobrego dnia i całego tygodnia :buziaki2::kwiatek dla ciebie2:

Szczęśliwej drogi i udanego urlopu 
28 października 2024 19:07 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wieczorem 
Krótkie info dotyczące czwartku i piątku. Dni wolne...

31 października – Święto Reformacji w Niemczech (Brandenburgia, Brema, Hamburg, Meklemburgia-Pomorze Przednie, Dolna Saksonia, Saksonia, Saksonia-Anhalt, Szlezwik-Holsztyn, Turyngia),
1 listopada – Wszystkich Świętych – (Badenia-Wirtembergia, Bawaria, Nadrenia Północna-Westfalia, Nadrenia-Palatynat, Kraj Saary),
28 października 2024 20:57 / 3 osobom podoba się ten post
Luke, dziękuję 
29 października 2024 09:38 / 4 osobom podoba się ten post
Dzięki Luke, przydatne info, bo jantroche wypadłem ze zwyczajów w DE 😜 ...i zakupy na czas itp .
milego dnia 
29 października 2024 15:41 / 4 osobom podoba się ten post
Zajęta jestem jak cholera :) Bylam na zakupach, jutro będą flaczki 
Coś na nudę, politycznie , ale w koncu nas nie zeżre prawda? Jak zabłądzi to się wystrzeli 
Spokojnego dnia  Ach....Marta - superanckiego urlopu :) 
29 października 2024 15:51 / 4 osobom podoba się ten post
Witam ,ja jak Tina,zabiegana jestem. Jak to w domuAle już się obrobiłam,jutro cmentarz,w czwartek zakupy i gotowanie,w piątek najazd gości ,zaraz po odwiedzeniu grobów naszych bliskich a teraz relaks. Jak ja lubię być w domu. Za oknem szaro,mieszkanie wysprzątane,przyjemnie ciepło, światełka i świeczuszki się palą ,zielona herbata smakuje,książka wciąga (Chłopki. Opowieść o naszych babkach,Joanny Kuciel-Frydryszak),w tle leci cichutko Szopen. Muzyka pasuje do opowieści. 
Życzę Wam przyjemnego jeszcze dnia 
29 października 2024 16:04 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Witam ,ja jak Tina,zabiegana jestem. Jak to w domu:-)Ale już się obrobiłam,jutro cmentarz,w czwartek zakupy i gotowanie,w piątek najazd gości ,zaraz po odwiedzeniu grobów naszych bliskich a teraz relaks. Jak ja lubię być w domu. Za oknem szaro,mieszkanie wysprzątane,przyjemnie ciepło, światełka i świeczuszki się palą ,zielona herbata smakuje,książka wciąga (Chłopki. Opowieść o naszych babkach,Joanny Kuciel-Frydryszak),w tle leci cichutko Szopen. Muzyka pasuje do opowieści. 
Życzę Wam przyjemnego jeszcze dnia :angel3:

Mówie Ci Gusiu, nawet nie ma kiedy taczki załadować :) Dobrze, że w zabawę w ciuchcię nasz goldas jest nieoceniony. Młoda pierwsza, młody drugi za pies na koncu i taki biegają w tą i z powrotem . Zdrowotnie już ok, ale lekarz im antybiotyki wypisał, potem posiew i sie zobaczy co zostało do doleczenia. Synowa sie nad sobą nie użala, dzielnie lawirujemy między tym tornado. Nawet dynie są już powycinane. Jutro dzien już nie taki spięty , mój mąż przybędzie a w czwartek też jedziemy na cmentarz. 
29 października 2024 20:23 / 4 osobom podoba się ten post
Tina i Gusia śmieją się ze mnie a ja nie żartowałam. Nie jest mi do twarzy w płaszczu. Wy drogie koleżanki jak lubicie to noście. Szerokiej drogi dla podróżujących, a tym co na zleceniach życzę spokojnej pracy. Mamy teraz okres przeziębieniowy, nie wyrabiam się z odliczaniem. Babcia do której przychodzę rozchorowała się. Jakoś będzie trzeba przebrnąć przez ten czas.
29 października 2024 20:26 / 2 osobom podoba się ten post
Tajen

Dzień dobry 

Po dłuższej  nieobecności - wróciłem na zlecenia ... i do podglądania opiekunkowych newsów 🤪
Dzień dobry i pozdrawiam gorąco. 
Za oknem 9 stopni - jeszcze w plusie , ale czuć że zbliża się , małymi kroczkami zimny czas  😁
Mam odpowiednie ubrania i nie martwię się😀

Ile masz dni do końca zlecenia? Dopiszę cię do odliczajek jak chcesz.
29 października 2024 20:34 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Najwyżej na 10 godz zostawal. W miedzyczasie doglądała go Pettsitterka, dopoki ja albo mąż nie wrócił z pracy. Do opieki już  nie jeżdzę , ale tez juz nie mieszkamy w Polsce. 

Nie wiedziałam, że za granicą urzędujecie. Gdzie się przeprowadziliście, do Niemiec?
29 października 2024 20:58 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalenka

Nie wiedziałam, że za granicą urzędujecie. Gdzie się przeprowadziliście, do Niemiec?

W Szwajcarii mieszkamy i pracujemy. 
29 października 2024 21:02 / 3 osobom podoba się ten post
Magdalenka

Tina i Gusia śmieją się ze mnie a ja nie żartowałam. Nie jest mi do twarzy w płaszczu. :strach na wroble: Wy drogie koleżanki jak lubicie to noście. :-) Szerokiej drogi dla podróżujących, a tym co na zleceniach życzę spokojnej pracy. Mamy teraz okres przeziębieniowy, nie wyrabiam się z odliczaniem. Babcia do której przychodzę rozchorowała się. Jakoś będzie trzeba przebrnąć przez ten czas.

Uśmiechałyśmy się tylko :) A płaszcza nie kupiłam, nawet nie byłam w Spreitenbach, bo musiałam wykombinować szybko dodatkowe 2 dni wolnego. Mam w puli, ale problem jest w tym , że personelu jest niewystarczająca ilość - ale Leiter coś wymyślił. No i jak ja na cmentarzu bez takiego płaszcza wystąpię? Mój mroczny image rozwalę sobie jak nic :) Jak żyć? 
30 października 2024 10:18 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,dzień dobry ☀️,witam wszystkich zapracowanych. Nikt się jeszcze nie witał,na pewno zajęci jesteście bardzo. U mnie ☁️ pochmurno,może nawet posiąpi deszcz,ale nie ma to tamto,trzeba się zbierać i jechać na cmentarz. Grób rodziców już uporządkowany,siostra była w sobotę . Mnie został grób męża i teściów . Wszyscy pochowani są w małym miasteczku i,domyślacie się już na pewno,jak to wygląda . U wszystkich "na bogato",jeden chce być lepszy,czytaj droższy,od drugiego. Jak ja tego nie lubię . Na szczęście dawno wyrosłam z myślenia "co ludzie powiedzą ",interesuje mnie to tyle,co nic. Jedna doniczka,dwa ładne znicze,proste,typu latarenka,najlepiej bez ozdób. I tak w dniu wszystkich świętych światełek będzie więcej ,stawiają je przyjaciele,znajomi. Grób rodziców już "małomiasteczkowy ". Trzy donice najdroższych chryzantem ,zdaniem mojej siostry,muszą być ,bo przecież rodzice mieli troje dzieci,więc nie może być inaczej. Jakby jeden,ładny kwiat od nas wszystkich nie wystarczył . Upiększanie grobu rodziców zostawiamy ,ja i brat, naszej siostrze. Dzielimy się kosztami. W tym roku wyszło łącznie 450 zł! Pytam się ,po co? Tyle się mówi o ochronie środowiska ,o nie generowaniu śmieci ,ale ,niestety,do niektórych to nie dociera . Wolę wyjść w oczach innych na skąpą w tym jednym dniu w roku,w zamian przynajmniej raz w miesiącu ,kiedy jestem w domu,pojechać na cmentarz,dbać o to,by nagrobki były zadbane przez cały rok,zapalić świeczkę ,usiąść na chwilę przy grobie i "pogadać "z bliskimi,których już nie ma przy mnie. I tak też robię ,1 listopada jedynie kwiaty są inne,chryzantemy muszą być 
Dobrego,spokojnego dnia życzę