Powitajki przy kawie 77

25 października 2024 07:26 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Piątek weekendu początek. Dziś wyjazd do lekarza po recepty i do sklepu zamienić jedne spodnie dziadka bo wczoraj przez wizytę ogrodnika nic nie dało się załatwić. 
Później moje polatamy.na odkurzaczu . 🤔🤣 
Dobrego dnia. 
25 października 2024 07:57 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Też nie mam się czym przechwalać,tylko 161cm:-(,ale innych zalet wiele :lol1:
Dlugi płaszcz noszę,kozaki albo botki na słupku i już wzrost odpowiedni do takiej długości :-)

Ahahaaaa, wkręta zrobiłam :) . Wszystko mi jedno ile ja  mam w pionie , poziom jest ważny i na jakiej się żyje stopie 
Widzialam niejedna szczupłą , drobną kobietę w długim , nawet gotyckim płaszczu - wyglądały świetnie .
No i witam przy kawie - wprawdzie dzis wolne od pracy etatowej, ale mam szkolenie zawodowe.
Dzień dobry :) 
26 października 2024 07:09 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ostatni mój weekend w pracy , jeszcze ciemno,ale zmiana czasu najbliższej nocy i jutro o 7 godzinie będzie jasno, za to długie i ciemne wieczory nas czekają. 
Życzę wszystkim spokojnej, przyjemnej soboty
26 października 2024 09:10 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 

Po dłuższej  nieobecności - wróciłem na zlecenia ... i do podglądania opiekunkowych newsów 🤪
Dzień dobry i pozdrawiam gorąco. 
Za oknem 9 stopni - jeszcze w plusie , ale czuć że zbliża się , małymi kroczkami zimny czas  😁
Mam odpowiednie ubrania i nie martwię się😀
26 października 2024 09:30 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim,dla mnie nie bardzo dobry. Witam z... Bensberg. Tak,popijam kawę na tarasie ale bez tej radości jak do tej pory 
Wczoraj miałam naprawdę wqrw taki,że nie chciało mi się pisać . Bus, który miał mnie odebrać gdzieś po drodze się popsuł podobno. Szukali dla mnie miejsca w jakimś innym, niestety,wszystkie miały komplet. Wyjeżdżam więc z jednodniowym opóźnieniem. To niby nic takiego, lepiej siedzieć w domu niż w popsutym busie,ale wiecie jak to jest. Człowiek już w progach startowych,wszystko zapakowane,a tu wystartować nie może. Żal mi tego,że nie będę dzisiaj razem z przyjaciółkami na koncercie . No i dla zmienniczki też nie jest to komfortowa sytuacja. Ja się kręcę jak g..no w przerębli,nie wiem co ze sobą zrobić, pewnie to ją wkurza. Tym bardziej że pdp swoją uwagę na mnie kieruje a nie na nią. Zmienniczka poprzedniej nocy położyła się o trzeciej nad ranem spać, zaproponowałam więc,że wieczorem mogę zająć się pdp, przygotować Ją do snu i posiedzieć przed telewizorem. H. z ulgą przyjęła moją propozycję i poszła po lokacji do siebie. Dzisiaj też wyszłam z angebotem, że po śniadaniu może iść spokojnie do miasta,bez pośpiechu zrobić zakupy czy zwyczajnie sama pospacerować, wypić gdzieś kawę,bo ja i tak w domu do 14-16 będę siedziała. Jedyną zapewne osobą, którą cieszy ta sytuacja,jest Pedepcia   Dzisiaj już przed dziewiątą wstała żeby sprawdzić czy jeszcze jestem. Zaprowadziłam Ją do łóżka mówiąc, że może spać tak długo,jak zawsze,a jak wstanie to i tak jeszcze będę i nie wyjadę bez pożegnania się. Jakoś przebrniemy przez te kilka godzin we trzy. Jak H. nie będzie chciała nigdzie wyjść (nie lubi sama wychodzić, najchętniej siedzi cały czas przy seniorce),to ja się ulotnię,żeby nie wprowadzać zamieszania. Mam nadzieję,że już się nic nie wydarzy i o umówionej godzinie, wyjadę w końcu do domu.
Pięknej, słonecznej soboty życzę 
26 października 2024 10:39 / 3 osobom podoba się ten post
Wiram w sobotę. Sprzątanie bo wczoraj non stop z seniorami w aucie. A to zakupy, a to sklepy z ubraniami a to restauracja i tak dzień zleciał więc dzis na szmacie była jazda. Pranie wstawione. Zaraz za obiad trzeba się brać, potem pauza więc może sama do centrum pojadę i dzień zleci. 
Gusia nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Dobrze, że się zepsuł i nic nie daj Boże wypadek przez awarie mial być. A co do koncertu to się dziwię, że termin koncertu na dziś. A co by było jak by zmiana nie dojechała i niestety i tak byś musiała raczej zostać. No chyba że nie. Ja nigdy nie robię planów i terminów zaraz po moim powrocie bo też mogę być później w domu i wtedy może terminy np u lekarza diabli wzięli. Zawsze trzeba sobie dać te 2-3 dni luzu po powrocie bo i że mienniczami bywa różnie. 
Dobrego dnia opiekunowo i samych dobrych wiadomości. 
26 października 2024 11:14 / 2 osobom podoba się ten post
Dusiu,nie masz co się dziwić. To jednorazowy koncert i tylko dzisiaj. Miałam być rano w domu, więc nic dziwnego, gdybym wieczorem na ten koncert pojechała. Kilka najbliższych dni mam zaplanowane, oczywiście biorę pod uwagę to,że niektórych rzeczy nie uda mi się zrealizować,ale bilans zawsze wychodzi na plus. Nie mam w domu męża,dzieci, planuję pod siebie,po powrocie zawsze same przyjemne rzeczy,a jak coś się nie uda, nikt nie jest zawiedziony. Będąc w Polsce żyję tak,jak lubię,nie muszę się do niczego ani do nikogo dostosowywać. Lubię swoje życie 
Ale na jutro, ponieważ plany uległy zmianie, planuję zostać w domu i cieszyć się własnymi kątami. Tyle że moje plany zmieniają się często z godziny na godzinę i często robię coś spontanicznie 
26 października 2024 11:39 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dusiu,nie masz co się dziwić. To jednorazowy koncert i tylko dzisiaj. Miałam być rano w domu, więc nic dziwnego, gdybym wieczorem na ten koncert pojechała. Kilka najbliższych dni mam zaplanowane, oczywiście biorę pod uwagę to,że niektórych rzeczy nie uda mi się zrealizować,ale bilans zawsze wychodzi na plus. Nie mam w domu męża,dzieci, planuję pod siebie,po powrocie zawsze same przyjemne rzeczy,a jak coś się nie uda, nikt nie jest zawiedziony. Będąc w Polsce żyję tak,jak lubię,nie muszę się do niczego ani do nikogo dostosowywać. Lubię swoje życie :-)
Ale na jutro, ponieważ plany uległy zmianie, planuję zostać w domu i cieszyć się własnymi kątami. Tyle że moje plany zmieniają się często z godziny na godzinę i często robię coś spontanicznie :oczko:

Ja zawsze biorę pod uwagę taką okoliczność, że i zmienniczka nie dojedzie często z własnego widzimisię lub nie wsiądzie poprostu do busa. Już miałam takie zajebiste , że też musiałam zostać dłużej o to nawet o kilka dni bo mnie wyrolowała a z seniorami nikt nie mógł i nie chciał zostać. Tutaj też może tak być i biorę to na poprawkę. 
26 października 2024 12:45 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ja zawsze biorę pod uwagę taką okoliczność, że i zmienniczka nie dojedzie często z własnego widzimisię lub nie wsiądzie poprostu do busa. Już miałam takie zajebiste , że też musiałam zostać dłużej o to nawet o kilka dni bo mnie wyrolowała a z seniorami nikt nie mógł i nie chciał zostać. Tutaj też może tak być i biorę to na poprawkę. 

26 października 2024 21:07 / 3 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór, mam dziś szczęscie podobne jak Gusia ale odwrotnie przesunięte w czasie. Mialam wyleciec w środe do Polski, a lece jutro , bo odkąd mała  poszla do  zlobka a synowa do pracy , to niemal cięgiem goszczą u nich jakies infekcje. Lekarz podejrzewa ,ze ktoras z dziewczyn mogla jaką bakterię przynieść. Jak mlody zawitał do przedszkola tego nie bylo. Syn mnie zaalarmowal, wprawdzie nie prosil o pomoc otwarcie, ale ze udalo mi się zalatwic od poniedzialku wolne, to przebukowalam lot na jutro. Mąż w środę doleci za mną.
No i listopad juz za pasem. Kto odpowiednio odziany - dziady może zaczynać :) 
27 października 2024 07:56 / 4 osobom podoba się ten post
Witam  w moja tutaj czwarta niedzielę. Przede mną jeszcze 6. 🫢😜 Teraz po zmianie czasu będzie może się dłużyć bo wieczór coraz szybciej. Póki co deszczu nie ma ale mgła gęsta dookoła. Wczoraj byliśmy na jeziorem Bodeńskim i żałuję, że czapki nie wzielam bo głowy urywało. Niby miałam kaptur od kurtki ale cienki. Teraz już czapka na stałe w torebce i bez niej nie będę się ruszać. Po spacerze byliśmy na kawce i ciachu bo dziadek zapraszał. Było trochę późno więc my z seniorka po cappuccino i jeden kawałek szarlotki na pół i dobrze bo naprawdę był duży i nie dałabym rady. Dziś póki co w domu. Śniadanie zjedzone i teraz rekax do obiadu. 
Spokojnej niedzieli opiekunowo. 
27 października 2024 17:28 / 3 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór opiekunkowo ,tak się już przywitam ,bo szarówka za oknem  
Życzę spokojnego, niedzielnego wieczoru. Ja sobie jeszcze zaśpiewam,, ta ostatnia niedziela...,,
28 października 2024 07:48 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ostatni cały dzień w pracy przede mną, trzeba też już walizkę spakować, jutro tylko do obiadu i 
Życzę wszystkim dobrego dnia i całego tygodnia 
28 października 2024 08:22 / 1 osobie podoba się ten post
Witam w poniedziałek. Nowy tydzień i koniec miesiąca za pasem. 
Marta spokojnego ostatniego dnia pracy, szerokiej drogi i super urlopu. 
Wszystkim dobrego dnia i całego tygodnia. 
28 października 2024 09:00 / 2 osobom podoba się ten post
Siemka :) Już z Polski z nowej częstotliwości . I tak - dramatu nie ma, ale cała czwórka zasmarkana i jest pare spraw też logistycznie do ogarnięcia - nikogo lepszego wezwać nie mogli  Niestety , babcia Ania jest na ten moment z waznych powodów niedostępna i jeślibym ja nie mogła, tez by ogarnęli sprawę, ale jestem :)
Rano już bylam na zakupach - wracając stalam na światłach i dzwoni mój syn ....
-mamo gdzie jesteś?
-prawie pod domem, zaraz będę.
-już cię półtorej godziny nie ma!
-nie ściemniaj mi dziecko, mam zegarek, mineła godzina, poza tym musiałam skręcić jeszcze do Biedronki, po świezą rukolę dla twojej żony, bo prosiła.
-acha....
Pewnie to wina kataru, albo tego, że moje dziecko lubi pouczać :)
A teraz rosołek już pyrka, zrobiłam domowy makaron - uwielbiają .
Już po śniadaniu a cała czwórka szykuje się do lekarza na umówioną wizytę .
Spokojnego dnia :)